Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Солона свиняча грудинка – рецепт

Солона свиняча грудинка – рецепт

9-05-2016, 20:53
264
Солона свиняча грудинка – рецепт
Попередньо необхідно вибрати правильний зріз м'яса. Ідеальним можна назвати той, що володіє достатньою м'якістю (ніж у нього входить легко), який покритий шкірою без плям і пошкоджень, не має запаху, а прошарку сала дорівнюють по товщині. Вибравши якісний продукт, можна приступати до безпосереднього розбору рецептів солоної свинячої грудинки.

Рецепт засолки свинячої грудинки


Самої бесхлопотной вважається засолювання сухим способом, в рамках якої м'ясо поміщають на подушку з солі і спецій і залишають під гнітом.
Вибравши шматок грудинки, а також сполоснувши і підсушивши його, покладіть зріз шкірою вниз на шар солі змішаної з раскрошенным листом лавра і декількома розтертими горошинами перцю. Злегка посипте соляною сумішшю саме сало і його бічні поверхні, накрийте все тарілкою або кришкою і помістіть вантаж зверху. На першу добу залиште сало полежати при кімнатній температурі (але не на сонці!), а потім перенесіть шматок в холодильник і залиште там мінімум на три доби. В залежності від товщини шматка, час просолювання може займати аж до 5 діб.
Далі поверхню засоленої грудинки зачищають, обертають її папером і охолоджують. Перед сервіровкою м'ясо тонко нарізати.

Солона свиняча грудинка в розсолі – рецепт


Засолювання свинини мокрим способом дозволяє зберегти її смакові якості на ще більш довгий термін. Для швидкості протікання соління м'ясо попередньо ділять на не дуже великі шматки і готують сам розсіл. Крім солі (її на літр води йде один стакан) в розсіл можна додати кілька листів лавра, бутони гвоздики, горошини запашного перцю і інші прянощі на свій розсуд. Коли розсіл дійде до кипіння, його накривають кришкою і охолоджують повністю. Далі отриманий розсіл занурюють шматочки грудинки. Їх попередньо можна нашпигувати ароматними коренеплодами або часниковими зубками. Залиште посуд з м'ясом в прохолоді, через тиждень шматок буде готовий до дегустації.

Відварна солона свиняча грудинка – рецепт в пакеті


Для такого рецепта краще брати шматок м'яса з не дуже товстою жировим прошарком. При впливі тепла жир буде підтавати і при його високому вмісті шматок просто розпадеться після вилучення з пакета.
Інгредієнти:

  • свиняча грудинка - 780 г;

  • часник - 1 головка;

  • свіжозмелену перець, сіль;

  • суміш спецій для свинини - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Ви можете приготувати суміш спецій для м'яса з того, що маєте під рукою, а можете придбати вже готову
    Солона свиняча грудинка – рецепт
    комбінацію для свинини, яку легко знайти в будь-якому відділі супермаркету. Змішайте прянощі з свежесмолотым перцем і сіллю, після чого розподіліть суміш по всьому шматку свинини. Проробіть в грудинці тонкі і глибокі отвори і наповніть їх розчавленими часниковими зубками. Залиште грудинку мінімум на годину.
    Покладіть м'ясо в пакет з замком, ретельно видавлюючи з останнього повітря. М'ясо в пакеті помістіть в інший пакет і зав'яжіть його. Перев'яжіть грудинку кулінарною ниткою. Хрест-навхрест і помістіть в каструлю з киплячою водою. Варіть м'ясо дві години, стежачи за тим, щоб вода покривала шматок.
    На цьому наш простий рецепт приготування солоної свинячої грудинки завершений. Готове м'ясо оберніть фольгою і відправте охолонути перед нарізкою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Свиняча грудинка в духовці - рецепт
    Свиняча грудинка в духовці - рецепт
    Незрівнянне основне блюдо можна створити з свинячої грудинки, використовуючи запропоновані рецепти. Далі розповімо, як запекти таке м'ясо не
    Свиняча грудинка – рецепт
    Свиняча грудинка – рецепт
    З свинячої грудинки можна готувати безліч смачних страв, головне - грамотно вибрати м'ясо і скористатися хорошим рецептом. Далі опишемо, як зробити
    Свиняча грудинка в цибулинні
    Свиняча грудинка в цибулинні
    Приготувати свинячу грудинку можна різними способами, однак найсмачнішим по праву можна назвати варіант вареного продукту в цибулинні. І, звичайно,
    Засолювання сала в домашніх умовах
    Засолювання сала в домашніх умовах
    Вважається, що засолювання сала - це складний процес, який не кожній жінці під силу. Однак, вивчивши докладні рецепти, наведені далі у вас вийде
    Грудинка, запечена в духовці у фользі
    Грудинка, запечена в духовці у фользі
    У цій статті досить доступно і детально описані рецепти чудовою грудинки, яку пропонуємо запекти у фользі. Страва приготована таким методом неодмінно
    Грудинка в цибулинні
    Грудинка в цибулинні
    Сьогодні ми розповімо вам, як зробити смачну грудинку в цибулинні. Принадність рецепту в тому, що грудинка набуває вигляду копченого м'яса і виходить