Солона свиняча грудинка – рецепт
Попередньо необхідно вибрати правильний зріз м'яса. Ідеальним можна назвати той, що володіє достатньою м'якістю (ніж у нього входить легко), який покритий шкірою без плям і пошкоджень, не має запаху, а прошарку сала дорівнюють по товщині. Вибравши якісний продукт, можна приступати до безпосереднього розбору рецептів солоної свинячої грудинки.
Самої бесхлопотной вважається засолювання сухим способом, в рамках якої м'ясо поміщають на подушку з солі і спецій і залишають під гнітом.
Вибравши шматок грудинки, а також сполоснувши і підсушивши його, покладіть зріз шкірою вниз на шар солі змішаної з раскрошенным листом лавра і декількома розтертими горошинами перцю. Злегка посипте соляною сумішшю саме сало і його бічні поверхні, накрийте все тарілкою або кришкою і помістіть вантаж зверху. На першу добу залиште сало полежати при кімнатній температурі (але не на сонці!), а потім перенесіть шматок в холодильник і залиште там мінімум на три доби. В залежності від товщини шматка, час просолювання може займати аж до 5 діб.
Далі поверхню засоленої грудинки зачищають, обертають її папером і охолоджують. Перед сервіровкою м'ясо тонко нарізати.
Засолювання свинини мокрим способом дозволяє зберегти її смакові якості на ще більш довгий термін. Для швидкості протікання соління м'ясо попередньо ділять на не дуже великі шматки і готують сам розсіл. Крім солі (її на літр води йде один стакан) в розсіл можна додати кілька листів лавра, бутони гвоздики, горошини запашного перцю і інші прянощі на свій розсуд. Коли розсіл дійде до кипіння, його накривають кришкою і охолоджують повністю. Далі отриманий розсіл занурюють шматочки грудинки. Їх попередньо можна нашпигувати ароматними коренеплодами або часниковими зубками. Залиште посуд з м'ясом в прохолоді, через тиждень шматок буде готовий до дегустації.
Для такого рецепта краще брати шматок м'яса з не дуже товстою жировим прошарком. При впливі тепла жир буде підтавати і при його високому вмісті шматок просто розпадеться після вилучення з пакета.
Інгредієнти:
свиняча грудинка - 780 г;
часник - 1 головка;
свіжозмелену перець, сіль;
суміш спецій для свинини - 1 ч. ложка.
Приготування
Ви можете приготувати суміш спецій для м'яса з того, що маєте під рукою, а можете придбати вже готову комбінацію для свинини, яку легко знайти в будь-якому відділі супермаркету. Змішайте прянощі з свежесмолотым перцем і сіллю, після чого розподіліть суміш по всьому шматку свинини. Проробіть в грудинці тонкі і глибокі отвори і наповніть їх розчавленими часниковими зубками. Залиште грудинку мінімум на годину.
Покладіть м'ясо в пакет з замком, ретельно видавлюючи з останнього повітря. М'ясо в пакеті помістіть в інший пакет і зав'яжіть його. Перев'яжіть грудинку кулінарною ниткою. Хрест-навхрест і помістіть в каструлю з киплячою водою. Варіть м'ясо дві години, стежачи за тим, щоб вода покривала шматок.
На цьому наш простий рецепт приготування солоної свинячої грудинки завершений. Готове м'ясо оберніть фольгою і відправте охолонути перед нарізкою.
Рецепт засолки свинячої грудинки
Самої бесхлопотной вважається засолювання сухим способом, в рамках якої м'ясо поміщають на подушку з солі і спецій і залишають під гнітом.
Вибравши шматок грудинки, а також сполоснувши і підсушивши його, покладіть зріз шкірою вниз на шар солі змішаної з раскрошенным листом лавра і декількома розтертими горошинами перцю. Злегка посипте соляною сумішшю саме сало і його бічні поверхні, накрийте все тарілкою або кришкою і помістіть вантаж зверху. На першу добу залиште сало полежати при кімнатній температурі (але не на сонці!), а потім перенесіть шматок в холодильник і залиште там мінімум на три доби. В залежності від товщини шматка, час просолювання може займати аж до 5 діб.
Далі поверхню засоленої грудинки зачищають, обертають її папером і охолоджують. Перед сервіровкою м'ясо тонко нарізати.
Солона свиняча грудинка в розсолі – рецепт
Засолювання свинини мокрим способом дозволяє зберегти її смакові якості на ще більш довгий термін. Для швидкості протікання соління м'ясо попередньо ділять на не дуже великі шматки і готують сам розсіл. Крім солі (її на літр води йде один стакан) в розсіл можна додати кілька листів лавра, бутони гвоздики, горошини запашного перцю і інші прянощі на свій розсуд. Коли розсіл дійде до кипіння, його накривають кришкою і охолоджують повністю. Далі отриманий розсіл занурюють шматочки грудинки. Їх попередньо можна нашпигувати ароматними коренеплодами або часниковими зубками. Залиште посуд з м'ясом в прохолоді, через тиждень шматок буде готовий до дегустації.
Відварна солона свиняча грудинка – рецепт в пакеті
Для такого рецепта краще брати шматок м'яса з не дуже товстою жировим прошарком. При впливі тепла жир буде підтавати і при його високому вмісті шматок просто розпадеться після вилучення з пакета.
Інгредієнти:
Приготування
Ви можете приготувати суміш спецій для м'яса з того, що маєте під рукою, а можете придбати вже готову комбінацію для свинини, яку легко знайти в будь-якому відділі супермаркету. Змішайте прянощі з свежесмолотым перцем і сіллю, після чого розподіліть суміш по всьому шматку свинини. Проробіть в грудинці тонкі і глибокі отвори і наповніть їх розчавленими часниковими зубками. Залиште грудинку мінімум на годину.
Покладіть м'ясо в пакет з замком, ретельно видавлюючи з останнього повітря. М'ясо в пакеті помістіть в інший пакет і зав'яжіть його. Перев'яжіть грудинку кулінарною ниткою. Хрест-навхрест і помістіть в каструлю з киплячою водою. Варіть м'ясо дві години, стежачи за тим, щоб вода покривала шматок.
На цьому наш простий рецепт приготування солоної свинячої грудинки завершений. Готове м'ясо оберніть фольгою і відправте охолонути перед нарізкою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Свиняча грудинка в духовці - рецепт
Незрівнянне основне блюдо можна створити з свинячої грудинки, використовуючи запропоновані рецепти. Далі розповімо, як запекти таке м'ясо не
Свиняча грудинка – рецепт
З свинячої грудинки можна готувати безліч смачних страв, головне - грамотно вибрати м'ясо і скористатися хорошим рецептом. Далі опишемо, як зробити
Свиняча грудинка в цибулинні
Приготувати свинячу грудинку можна різними способами, однак найсмачнішим по праву можна назвати варіант вареного продукту в цибулинні. І, звичайно,
Засолювання сала в домашніх умовах
Вважається, що засолювання сала - це складний процес, який не кожній жінці під силу. Однак, вивчивши докладні рецепти, наведені далі у вас вийде
Грудинка, запечена в духовці у фользі
У цій статті досить доступно і детально описані рецепти чудовою грудинки, яку пропонуємо запекти у фользі. Страва приготована таким методом неодмінно
Грудинка в цибулинні
Сьогодні ми розповімо вам, як зробити смачну грудинку в цибулинні. Принадність рецепту в тому, що грудинка набуває вигляду копченого м'яса і виходить