Свиняча грудинка – рецепт
Підібрати смачний рецепт свинячої грудинки може бути вельми проблематично і тому є одна основна причина: грудинка – досить жирна частина туші, а тому потребує тривалого приготування для рівномірного витоплювання жиру і його наповнення смаком. Ми вирішили поділитися з вами відразу декількома найбільш цікавими способами приготування.
Свиняча грудинка відмінно поєднується з будь-яким овочевим гарніром, особливо, якщо вона приготована в лакової глазурі з суміші кленового сиропу і сої. Таке просте блюдо в повній мірі гідно місця на святковому столі.
Головна особливість грудинки – наявність досить щільної шкіри, яку рекомендують висушувати до хрускоту при випіканні. Домогтися хрусткою і обсмаженої шкірки можна, якщо натерти її невеликою кількістю крупної солі перед приготуванням, саме сіль дозволить витягнути зайву вологу.
Інгредієнти:
свиняча грудинка - 13 кг;
мед - 45 мл;
соєвий соус - 55 мл
Приготування
Натріть шкіру на грудинці і саме м'ясо сіллю, щоб шматок просолился як можна більш ретельно і рівномірно, залиште його полежати в холодильнику за ніч до приготування. Після просолювання покладіть шматок грудинки жиром вниз, накрийте шматок фольгою і залиште запікатися при 150 градусах протягом півтора годин. Після, зніміть фольгу і шкірку на грудинці наріжте хрест-навхрест. Залиште м'ясо вже при 200 градусах ще на годину, щоб витопити залишки жиру. Далі залийте шматок сумішшю меду і сої, після чого залиште солодко-солону кірку карамелізуватися.
Інгредієнти:
морква - 155 г;
картопля - 340 г;
свиняча грудинка - 16 кг;
борошно - 45 г;
ріпчаста цибуля - 135 г;
часник - 3 зубки;
томатна паста - 175 г;
яловичий бульйон - 260 мл;
листя лавра - 2 шт.;
гілочки чебрецю - 10 шт.
Приготування
Шматок свинячої грудинки добре натріть сіллю і скрутіть в рулет. Зафіксувавши рулет кулінарною ниткою, обваляйте його в борошні і підрум'яньте в жаровні на сильному вогні. Коли м'ясо буде готове, перекладіть його на тарілку, а в жаровню влийте олію і обсмажте на ньому шматочки овочів: картопля, морква, цибуля. В самому кінці покладіть пюрированный часник, а після перемішування – лавр і тимьян. Залийте все сумішшю бульйону з томатною пастою і поверніть грудинку в посуд. Тушкуйте все разом протягом півтора годин при 150 градусах.
Варка грудинки в цибулинні є, мабуть, одним з найбільш простих способів її приготування. М'ясо в підсумку отримує підкопчений зовнішній вигляд, а процес приготування при цьому не настільки трудомісткий, як саме копчення.
Інгредієнти:
свинина (грудинка) - 11 кг;
цибулиння - 3 ст.;
цукор - 35 г;
коріандр - 1 ч. ложка;
часникові зубки - 3 шт.;
сіль - 195 г;
листя лавра - 3 шт.
Приготування
Наповніть водою емальований посуд і покладіть в неї лавр з цибулевої лушпинням і розрізаним на пелюстки часником. Всипте сіль і додайте все на вогні. Після закипання, всипте цукор і додайте мелений коріандр, після чого помістіть в отриманий бульйон свинячу грудинку і залиште її проваритися протягом півгодини. Після закінчення часу м'ясо знімають з вогню і залишають при кімнатній температурі ще на половину доби. Потім м'ясо обсушують, обертають папером і добре охолоджують.
Такий простий рецепт засолки свинячої грудинки дає приголомшливий результат: на виході м'ясо здобуває приємний коричневий відтінок, характерний для м'яса, що підлягало копченню. При цьому всі смакові й ароматичні характеристики свинини збережені.
Свиняча грудинка в духовці – рецепт
Свиняча грудинка відмінно поєднується з будь-яким овочевим гарніром, особливо, якщо вона приготована в лакової глазурі з суміші кленового сиропу і сої. Таке просте блюдо в повній мірі гідно місця на святковому столі.
Головна особливість грудинки – наявність досить щільної шкіри, яку рекомендують висушувати до хрускоту при випіканні. Домогтися хрусткою і обсмаженої шкірки можна, якщо натерти її невеликою кількістю крупної солі перед приготуванням, саме сіль дозволить витягнути зайву вологу.
Інгредієнти:
Приготування
Натріть шкіру на грудинці і саме м'ясо сіллю, щоб шматок просолился як можна більш ретельно і рівномірно, залиште його полежати в холодильнику за ніч до приготування. Після просолювання покладіть шматок грудинки жиром вниз, накрийте шматок фольгою і залиште запікатися при 150 градусах протягом півтора годин. Після, зніміть фольгу і шкірку на грудинці наріжте хрест-навхрест. Залиште м'ясо вже при 200 градусах ще на годину, щоб витопити залишки жиру. Далі залийте шматок сумішшю меду і сої, після чого залиште солодко-солону кірку карамелізуватися.
Рулет зі свинячої грудинки – рецепт в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Шматок свинячої грудинки добре натріть сіллю і скрутіть в рулет. Зафіксувавши рулет кулінарною ниткою, обваляйте його в борошні і підрум'яньте в жаровні на сильному вогні. Коли м'ясо буде готове, перекладіть його на тарілку, а в жаровню влийте олію і обсмажте на ньому шматочки овочів: картопля, морква, цибуля. В самому кінці покладіть пюрированный часник, а після перемішування – лавр і тимьян. Залийте все сумішшю бульйону з томатною пастою і поверніть грудинку в посуд. Тушкуйте все разом протягом півтора годин при 150 градусах.
Свиняча грудинка варена в лушпинні цибулі – рецепт приготування
Варка грудинки в цибулинні є, мабуть, одним з найбільш простих способів її приготування. М'ясо в підсумку отримує підкопчений зовнішній вигляд, а процес приготування при цьому не настільки трудомісткий, як саме копчення.
Інгредієнти:
Приготування
Наповніть водою емальований посуд і покладіть в неї лавр з цибулевої лушпинням і розрізаним на пелюстки часником. Всипте сіль і додайте все на вогні. Після закипання, всипте цукор і додайте мелений коріандр, після чого помістіть в отриманий бульйон свинячу грудинку і залиште її проваритися протягом півгодини. Після закінчення часу м'ясо знімають з вогню і залишають при кімнатній температурі ще на половину доби. Потім м'ясо обсушують, обертають папером і добре охолоджують.
Такий простий рецепт засолки свинячої грудинки дає приголомшливий результат: на виході м'ясо здобуває приємний коричневий відтінок, характерний для м'яса, що підлягало копченню. При цьому всі смакові й ароматичні характеристики свинини збережені.
Рекомендуємо добрі рецепти
Свиняча грудинка в цибулинні
Приготувати свинячу грудинку можна різними способами, однак найсмачнішим по праву можна назвати варіант вареного продукту в цибулинні. І, звичайно,
Варена грудинка в цибулинні
Здивуйте гостей чудовою закускою власного приготування, адже ми пропонуємо найпростіші її рецепти. Розповімо, як зварити свинячу грудинку в маринаді
Грудинка, запечена в духовці у фользі
У цій статті досить доступно і детально описані рецепти чудовою грудинки, яку пропонуємо запекти у фользі. Страва приготована таким методом неодмінно
Рулет зі свинячої грудинки
Найкращою заміною магазинним ковбас може стати рулет зі свинячої грудинки, приготований самостійно. Пропонуємо два варіанти, як приготувати це блюдо:
Як приготувати свинячу грудинку в цибулинні?
Свиняча грудинка в цибулинні може стати відмінною альтернативою магазинною ковбасою. Процес її приготування досить простий і не вимагає ніяких
Грудинка в цибулинні
Сьогодні ми розповімо вам, як зробити смачну грудинку в цибулинні. Принадність рецепту в тому, що грудинка набуває вигляду копченого м'яса і виходить