Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Свиняча грудинка – рецепт

Свиняча грудинка – рецепт

28-04-2016, 20:22
663
Свиняча грудинка – рецепт
Підібрати смачний рецепт свинячої грудинки може бути вельми проблематично і тому є одна основна причина: грудинка – досить жирна частина туші, а тому потребує тривалого приготування для рівномірного витоплювання жиру і його наповнення смаком. Ми вирішили поділитися з вами відразу декількома найбільш цікавими способами приготування.

Свиняча грудинка в духовці – рецепт


Свиняча грудинка відмінно поєднується з будь-яким овочевим гарніром, особливо, якщо вона приготована в лакової глазурі з суміші кленового сиропу і сої. Таке просте блюдо в повній мірі гідно місця на святковому столі.
Головна особливість грудинки – наявність досить щільної шкіри, яку рекомендують висушувати до хрускоту при випіканні. Домогтися хрусткою і обсмаженої шкірки можна, якщо натерти її невеликою кількістю крупної солі перед приготуванням, саме сіль дозволить витягнути зайву вологу.
Інгредієнти:

  • свиняча грудинка - 13 кг;

  • мед - 45 мл;

  • соєвий соус - 55 мл


  • Приготування
    Натріть шкіру на грудинці і саме м'ясо сіллю, щоб шматок просолился як можна більш ретельно і рівномірно, залиште його полежати в холодильнику за ніч до приготування. Після просолювання покладіть шматок грудинки жиром вниз, накрийте шматок фольгою і залиште запікатися при 150 градусах протягом півтора годин. Після, зніміть фольгу і шкірку на грудинці наріжте хрест-навхрест. Залиште м'ясо вже при 200 градусах ще на годину, щоб витопити залишки жиру. Далі залийте шматок сумішшю меду і сої, після чого залиште солодко-солону кірку карамелізуватися.

    Рулет зі свинячої грудинки – рецепт в духовці


    Інгредієнти:

  • морква - 155 г;

  • картопля - 340 г;

  • свиняча грудинка - 16 кг;

  • борошно - 45 г;

  • ріпчаста цибуля - 135 г;

  • часник - 3 зубки;

  • томатна паста - 175 г;

  • яловичий бульйон - 260 мл;

  • листя лавра - 2 шт.;

  • гілочки чебрецю - 10 шт.


  • Приготування
    Шматок свинячої грудинки добре натріть сіллю і скрутіть в рулет. Зафіксувавши рулет кулінарною ниткою, обваляйте його в борошні і підрум'яньте в жаровні на сильному вогні. Коли м'ясо буде готове, перекладіть його на тарілку, а в жаровню влийте олію і обсмажте на ньому шматочки овочів: картопля, морква, цибуля. В самому кінці покладіть пюрированный часник, а після перемішування – лавр і тимьян. Залийте все сумішшю бульйону з томатною пастою і поверніть грудинку в посуд. Тушкуйте все разом протягом півтора годин при 150 градусах.

    Свиняча грудинка варена в лушпинні цибулі – рецепт приготування


    Варка грудинки в цибулинні є, мабуть, одним з найбільш простих способів її приготування. М'ясо в підсумку отримує підкопчений зовнішній вигляд, а процес приготування при цьому не настільки трудомісткий, як саме копчення.
    Інгредієнти:

  • свинина (грудинка) - 11 кг;

  • цибулиння - 3 ст.;

  • цукор - 35 г;

  • коріандр - 1 ч. ложка;

  • часникові зубки - 3 шт.;

  • сіль - 195 г;

  • листя лавра - 3 шт.


  • Приготування
    Наповніть водою емальований посуд і покладіть в неї лавр з цибулевої лушпинням і розрізаним на пелюстки
    Свиняча грудинка – рецепт
    часником. Всипте сіль і додайте все на вогні. Після закипання, всипте цукор і додайте мелений коріандр, після чого помістіть в отриманий бульйон свинячу грудинку і залиште її проваритися протягом півгодини. Після закінчення часу м'ясо знімають з вогню і залишають при кімнатній температурі ще на половину доби. Потім м'ясо обсушують, обертають папером і добре охолоджують.
    Такий простий рецепт засолки свинячої грудинки дає приголомшливий результат: на виході м'ясо здобуває приємний коричневий відтінок, характерний для м'яса, що підлягало копченню. При цьому всі смакові й ароматичні характеристики свинини збережені.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Свиняча грудинка в цибулинні
    Свиняча грудинка в цибулинні
    Приготувати свинячу грудинку можна різними способами, однак найсмачнішим по праву можна назвати варіант вареного продукту в цибулинні. І, звичайно,
    Варена грудинка в цибулинні
    Варена грудинка в цибулинні
    Здивуйте гостей чудовою закускою власного приготування, адже ми пропонуємо найпростіші її рецепти. Розповімо, як зварити свинячу грудинку в маринаді
    Грудинка, запечена в духовці у фользі
    Грудинка, запечена в духовці у фользі
    У цій статті досить доступно і детально описані рецепти чудовою грудинки, яку пропонуємо запекти у фользі. Страва приготована таким методом неодмінно
    Рулет зі свинячої грудинки
    Рулет зі свинячої грудинки
    Найкращою заміною магазинним ковбас може стати рулет зі свинячої грудинки, приготований самостійно. Пропонуємо два варіанти, як приготувати це блюдо:
    Як приготувати свинячу грудинку в цибулинні?
    Як приготувати свинячу грудинку в цибулинні?
    Свиняча грудинка в цибулинні може стати відмінною альтернативою магазинною ковбасою. Процес її приготування досить простий і не вимагає ніяких
    Грудинка в цибулинні
    Грудинка в цибулинні
    Сьогодні ми розповімо вам, як зробити смачну грудинку в цибулинні. Принадність рецепту в тому, що грудинка набуває вигляду копченого м'яса і виходить