Вернуться назад Распечатать

Грудинка в розсолі - найсмачніший рецепт

Грудинка в розсолі - найсмачніший рецепт
Солона грудинка – чудова закуска, яка за зовнішнім виглядом і незрівнянному смаком не поступається популярним м'ясних делікатесів. І нижче описані зовсім не клопітні, але безсумнівно найсмачніші рецепти грудинки в розсолі.

Засолювання грудинки в розсолі в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • грудинка свиняча – 13 кг;

  • вода – 15 л;

  • сіль поварена – 275 г;

  • перець запашний і чорний (горошини) – по 1 ст. ложці;

  • зерна коріандру, гірчиці і кмину – по 10 р;

  • лаврушка – 3-4 листочка;

  • гвоздика – 3-4 бутона;

  • перець червоний гострий - 1 шт.;

  • часник – 5 зубчиків.


  • Приготування
    Грудинку наріжте великими прямокутними шматками. Змішайте сухі спеції, не дрібно подрібнений часник, гострий перчик і закладіть в ємність до грудинці.
    Приготуйте розсіл. Розчиніть сіль у воді. Прокип'ятіть 3-5 хвилин і трохи остудіть. Покрийте розсолом шматочки зі спеціями і щільно закрийте ємність кришкою, остудіть, а потім визначте посуд в прохолоду мінімум на 48 годин.

    Солона грудинка в розсолі з часником – рецепт в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • грудинка - 1 кг;

  • вода - 15 л;

  • сіль (велика) – 275 г;

  • горошки чорного перця - 1 ст. ложка;

  • лаврушка - 4-5 листочків;

  • аджика (гостра) – 125 г;

  • головка часнику;

  • цибулиння – 3-4 жмені.


  • Приготування
    Грудинку наріжте досить великими скибочками завдовжки приблизно 25 див. Воду в каструлі закип'ятіть, додайте лаврушку, лушпиння, сіль, аджику і горошини перцю. У киплячий розсіл визначте шматочки грудинки і варіть їх 15 хвилин, після чого зніміть посуд з вогню і оберніть чим-небудь теплим, ковдрою наприклад. Нехай грудинка просолится в теплі 15 годин, потім обсушити скибочки полотняною серветкою і натріть пюрированным часничком. Дайте заготівлі постояти в холодильнику хоча б 12 годин і тільки потім можете дегустувати.

    Як засолити грудинку в розсолі?


    Інгредієнти:

  • грудинка – 2 кг;

  • сіль велика – 175 г;

  • очищена вода – 1 л;

  • головки часнику – 2-3 шт.;
  • Грудинка в розсолі - найсмачніший рецепт

  • улюблені прянощі і спеції.


  • Приготування
    Сало наріжте на великі шматки і визначте їх в трилітрову банку, чергуючи зі спеціями і подрібненим часником.
    Воду закип'ятіть, розчиніть в ній сіль і залийте цим розсолом вміст банки. Через, приблизно 24 години сало потрібно обтерти полотняною серветкою трохи охолодити і можна буде спробувати. Можна натерти шматки свежесмолотой сумішшю перців і залишити в морозильній камері, обернувши листом пергаменту.