Солона грудинка – чудова закуска, яка за зовнішнім виглядом і незрівнянному смаком не поступається популярним м'ясних делікатесів. І нижче описані зовсім не клопітні, але безсумнівно найсмачніші рецепти грудинки в розсолі.
Засолювання грудинки в розсолі в домашніх умовах
Інгредієнти: грудинка свиняча – 13 кг; вода – 15 л; сіль поварена – 275 г; перець запашний і чорний (горошини) – по 1 ст. ложці; зерна коріандру, гірчиці і кмину – по 10 р; лаврушка – 3-4 листочка; гвоздика – 3-4 бутона; перець червоний гострий - 1 шт.; часник – 5 зубчиків. Приготування Грудинку наріжте великими прямокутними шматками. Змішайте сухі спеції, не дрібно подрібнений часник, гострий перчик і закладіть в ємність до грудинці.
Приготуйте розсіл. Розчиніть сіль у воді. Прокип'ятіть 3-5 хвилин і трохи остудіть. Покрийте розсолом шматочки зі спеціями і щільно закрийте ємність кришкою, остудіть, а потім визначте посуд в прохолоду мінімум на 48 годин.
Солона грудинка в розсолі з часником – рецепт в домашніх умовах
Інгредієнти: грудинка - 1 кг; вода - 15 л; сіль (велика) – 275 г; горошки чорного перця - 1 ст. ложка; лаврушка - 4-5 листочків; аджика (гостра) – 125 г; головка часнику; цибулиння – 3-4 жмені. Приготування Грудинку наріжте досить великими скибочками завдовжки приблизно 25 див. Воду в каструлі закип'ятіть, додайте лаврушку, лушпиння, сіль, аджику і горошини перцю. У киплячий розсіл визначте шматочки грудинки і варіть їх 15 хвилин, після чого зніміть посуд з вогню і оберніть чим-небудь теплим, ковдрою наприклад. Нехай грудинка просолится в теплі 15 годин, потім обсушити скибочки полотняною серветкою і натріть пюрированным часничком. Дайте заготівлі постояти в холодильнику хоча б 12 годин і тільки потім можете дегустувати.
Як засолити грудинку в розсолі?
Інгредієнти: грудинка – 2 кг; сіль велика – 175 г; очищена вода – 1 л; головки часнику – 2-3 шт.; улюблені прянощі і спеції. Приготування Сало наріжте на великі шматки і визначте їх в трилітрову банку, чергуючи зі спеціями і подрібненим часником.
Воду закип'ятіть, розчиніть в ній сіль і залийте цим розсолом вміст банки. Через, приблизно 24 години сало потрібно обтерти полотняною серветкою трохи охолодити і можна буде спробувати. Можна натерти шматки свежесмолотой сумішшю перців і залишити в морозильній камері, обернувши листом пергаменту.