Лосось, запечений в духовці

Як запекти лосось в духовці – рецепт
Цей простий рецепт включає в себе лише трійку інгредієнтів, що утворюють універсальний соус, відповідний для будь-якого м'яса і риби. Ця трійка знайома кожному: гірчиця, мед і лимонний сік. Після запікання суміш карамелізується і придбає приємну солодкість.
Інгредієнти:
Приготування
Переконавшись у тому, що філе очищене від кісток, викладіть його на лист промасленого пергаменту, обсушіть і добре приправити сумішшю солі з білим перцем. Приготуйте простий соус, збивши мед разом з лимонним соком і гірчицею. Розподіліть соус по поверхні всього філе і залиште рибу запікати 12-15 хвилин при 200 градусах.
Лосось, запечений в духовці з картоплею і овочами
Після важкого трудового дня особливо цінні ті рецепти, в рамках яких і основне страву, гарнір до нього можна приготувати одночасно і бесхлопотно. Цей рецепт як раз один з тих, що виручить вас тоді, коли приготуванням їжі хочеться займатися в останню чергу.
Інгредієнти:
Приготування
Розділіть картопляні бульби навпіл або натроє (залежно від розміру), викладіть їх на деко разом зі стручками квасолі і томатами. Посипте все сіллю з сушеним часником і відправте запікатися на 10 хвилин при 165 градусах.
Філе лосося також приправте, а потім розподіліть суміш сухої та медової гірчиці по всій поверхні м'якоті, не зачіпаючи шкірку. Змішайте зелень з хлібною крихтою і сиром, після чого опустіть змащену гірчицею поверхню в отриману суміш. Розташуйте шматочки філе на сковорідці разом з овочами і запікайте ще 15-18 хвилин.
Стейки лосося запечені в духовці з вершками
Приготування лосося, запеченого в духовці у фользі, дозволяє не тільки зберегти максимальну соковитість риби, уберігаючи ніжну м'якоть від пересушування, але і варити соус до риби одночасно з її запіканням. В даному випадку доповненням до риби стане соус на основі вершків та сухого вина, проварений з пореєм.
Інгредієнти:

Приготування
Стейки лосося викладіть на подвійний аркуш фольги, покритий часточками лимона. Покладіть лимон зверху, посипте все нарізаним пореєм (біла частина) і зеленню петрушки. Слідом відправте шматочок масла і зберіть краю фольги разом. У час, що залишився отвір влийте сухе вино з вершками і запечатайте конверт. Залиште всі нудитися при 180 градусах 20 хвилин (точний час того, скільки запікати лосось в духовці, залежить від розмірів конкретного стейка), а потім обережно розгорніть конверт і викладіть рибу на блюдо. Лимон викиньте, а соус вилийте на сковороду разом з пореєм. Дайте надлишків рідини випаруватися, щоб соус загус, а потім поливайте їм готову рибу. Перед подачею доповніть страву зеленню кропу.
Рекомендуємо добрі рецепти

Лосось в духовці у фользі
Приготувати прекрасне блюдо, яке напевно всім сподобається, дуже просто, особливо скориставшись нашими рецептами. Розповімо, як оригінально запекти

Лосось у вершковому соусі
Лосось зовсім не бюджетна рибка, однак її смак, ніжна консистенція і шикарний вибір рецептів з її участю виправдовує досить високу вартість.

Лосось, запечений у фользі
Способів приготування червоної риби безліч, але, запікаючи лосось у фользі, ви зможете насолодитися справді натуральним смаком риби. Блюдо виходить

Маринований лосось
Шведський маринований лосось (гравлакс) - екзотичне блюдо для нашої країни, адже за автентичним рецептом рибу прямо в буряковому маринаді закопують

Стейк з лосося
Лосось - дивно смачна і корисна риба. Її запікають у духовці, смажать на грилі і сковороді, використовують як начинку для пирогів. І сьогодні ми

Лосось з овочами
У правильне і збалансоване харчування для нашого організму обов'язково повинні входити м'ясо, риба, овочі. І в сьогоднішній статті ми поговоримо про