Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Корейка в духовці

Корейка в духовці

9-05-2016, 21:45
318
Корейка в духовці
Корейка – відруб свинячого або яловичого м'яса зі спинної частини туші, широко використовується в кулінарії для приготування різних страв і для копчення.
Розповімо, як приготувати корейку з свинини або телятини в духовці. Цей м'ясний делікатес чудово підходить для святкового меню або як закуска під пиво, а також для ситного обіду або вечері.
Вибирайте тільки свіже охолоджене, а не заморожене м'ясо молодих тварин.

Свиняча корейка на кістці запечена в духовці у фользі


Інгредієнти:

  • корейка – близько 13-15 кг;

  • часник – 5 зубчиків;

  • перець червоний пекучий;

  • перець чорний запашний мелений;

  • зелень свіжа (петрушка, кінза та ін);

  • сіль крупна;

  • жир свинячий протоплений;

  • насіння фенхелю, кмину та коріандру.


  • Приготування
    Ретельно стовкти в ступці часник з червоним перцем, зеленню і сіллю. Додати чорний перець. Шматок м'яса не мити водою, натерти з усіх боків рівномірно приготованою сумішшю. Обсипати насінням фенхеля, кмину та коріандру. Шматок фольги потрібного розміру змастити жиром і запакувати в нього м'ясо. Для надійності можна повторити пакування.
    Викладаємо м'ясо у фользі на штатний деко або решітку і запікаємо в духовці протягом не менше 1 години. Після вимкнення вогню, злегка відкриваємо дверцята і остуджуємо приблизно півгодини. Тепер розпаковуємо корейку і можна нарізати її. М'ясо вийде соковитим і смачним, завдяки тому, що повільно хололо в фользі.
    Свинячу корейку, запечену в духовці, добре подати з картоплею або бобовими, в принципі, підійде і будь-який інший гарнір. Це розкішне м'ясне блюдо буде чудово гармоніювати з білим або рожевим вином, плодовим бренді або пивом. Не забудьте також про гострі соуси (хрін, гірчиця кисло-солодкі фруктові, часниково-томатні та інші подібні).

    Теляча корейка на кістці в духовці в духовці


    Інгредієнти:

  • корейка на кістці (молода телятина або яловичина) – 1-15 кг;

  • корінь хрону;

  • лимон;

  • плодове бренді – 30 мл;

  • спеції мелені (перець, коріандр, гвоздика і ін);

  • гірчиця готова – 1 ч. ложка;

  • сіль;

  • оливкова або топлене вершкове масло;

  • часник.
  • Корейка в духовці


    Приготування
    Натираємо корінь хрону, використовуючи дрібній тертці або подрібнюємо іншим зручним способом, додаємо гірчицю, сік лимона, бренді, спеції, сіль. Вливаємо олію і злегка збиваємо. М'ясо шпигуємо часником, кладемо в невисоку вогнетривку форму, рясно обмазуємо приготованою сумішшю і залишаємо мінімум на 1 годину.
    Через годину відправляємо м'ясо в духовку і запікаємо приблизно протягом 1 години (можливо + 20 хвилин, залежить від віку тварини). В ході процесу запікання можна збризкувати м'ясо водою або залишками процідженого маринаду. Подаємо з червоним столовим вином.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Страви з свинячої корейки
    Страви з свинячої корейки
    Корейка - це так звані спинні м'язи тварини, що проходять уздовж хребта з зовнішніх сторін. У м'ясі корейки міститься дуже мало жиру, воно є пісним.
    Свиняча корейка, запечена у фользі
    Свиняча корейка, запечена у фользі
    З м'яса корейки можна приготувати безліч цікавих і вишуканих страв. І сьогодні ми розповімо, як смачно запекти свинячу корейку у фользі. Вийде чудова
    Бараняча корейка - рецепт
    Бараняча корейка - рецепт
    Бараняча корейка, запечена в духовці або приготовані на мангалі, може стати справжнім коронною стравою вашого столу! Ніжне й ароматне м'ясо,
    Свиняча корейка в духовці
    Свиняча корейка в духовці
    Свиняча корейка - дуже ніжна і нежирна частину свинини, тому так улюблена багатьма господинями. Готувати корейку можна різними способами, але ми вам
    Корейка на кістці на сковороді
    Корейка на кістці на сковороді
    Корейка на кістці - одна з найсмачніших частин свинини, яку можна приготувати різними способами. Один з них - обсмажити на сковороді. Така корейка
    Корейка в мультиварці - рецепт
    Корейка в мультиварці - рецепт
    Корейка прекрасно піддається запікання і гасіння, її можна готувати на кістки або без. Давайте детально розберемося, як зробити свинячу і баранячу