Корейка – відруб свинячого або яловичого м'яса зі спинної частини туші, широко використовується в кулінарії для приготування різних страв і для копчення.
Розповімо, як приготувати корейку з свинини або телятини в духовці. Цей м'ясний делікатес чудово підходить для святкового меню або як закуска під пиво, а також для ситного обіду або вечері.
Вибирайте тільки свіже охолоджене, а не заморожене м'ясо молодих тварин.
Свиняча корейка на кістці запечена в духовці у фользі
Інгредієнти: корейка – близько 13-15 кг; часник – 5 зубчиків; перець червоний пекучий; перець чорний запашний мелений; зелень свіжа (петрушка, кінза та ін); сіль крупна; жир свинячий протоплений; насіння фенхелю, кмину та коріандру. Приготування Ретельно стовкти в ступці часник з червоним перцем, зеленню і сіллю. Додати чорний перець. Шматок м'яса не мити водою, натерти з усіх боків рівномірно приготованою сумішшю. Обсипати насінням фенхеля, кмину та коріандру. Шматок фольги потрібного розміру змастити жиром і запакувати в нього м'ясо. Для надійності можна повторити пакування.
Викладаємо м'ясо у фользі на штатний деко або решітку і запікаємо в духовці протягом не менше 1 години. Після вимкнення вогню, злегка відкриваємо дверцята і остуджуємо приблизно півгодини. Тепер розпаковуємо корейку і можна нарізати її. М'ясо вийде соковитим і смачним, завдяки тому, що повільно хололо в фользі.
Свинячу корейку, запечену в духовці, добре подати з картоплею або бобовими, в принципі, підійде і будь-який інший гарнір. Це розкішне м'ясне блюдо буде чудово гармоніювати з білим або рожевим вином, плодовим бренді або пивом. Не забудьте також про гострі соуси (хрін, гірчиця кисло-солодкі фруктові, часниково-томатні та інші подібні).
Теляча корейка на кістці в духовці в духовці
Інгредієнти: корейка на кістці (молода телятина або яловичина) – 1-15 кг; корінь хрону; лимон; плодове бренді – 30 мл; спеції мелені (перець, коріандр, гвоздика і ін); гірчиця готова – 1 ч. ложка; сіль; оливкова або топлене вершкове масло; часник. Приготування Натираємо корінь хрону, використовуючи дрібній тертці або подрібнюємо іншим зручним способом, додаємо гірчицю, сік лимона, бренді, спеції, сіль. Вливаємо олію і злегка збиваємо. М'ясо шпигуємо часником, кладемо в невисоку вогнетривку форму, рясно обмазуємо приготованою сумішшю і залишаємо мінімум на 1 годину.
Через годину відправляємо м'ясо в духовку і запікаємо приблизно протягом 1 години (можливо + 20 хвилин, залежить від віку тварини). В ході процесу запікання можна збризкувати м'ясо водою або залишками процідженого маринаду. Подаємо з червоним столовим вином.