Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Балик з свинини в домашніх умовах

Балик з свинини в домашніх умовах

9-05-2016, 21:45
1 840
Балик з свинини в домашніх умовах
Під баликом в оригіналі розуміють просолене, а потім в'ялене рибне філе. Але останнім часом їм також називають в'ялену або свинячу яловичу вирізку, яка в результаті своїм зовнішнім виглядом максимально схожа з готовим продуктом з риби і в деяких регіонах називається полендвицей.
Насправді балик з свинини, як би його не називали, є справжнім м'ясних дорогим делікатесом, значно здешевити який вдасться, приготувавши його в домашніх умовах. Тим більше що зробити це буде зовсім не складно, було б терпіння і вдалий рецепт.

В'ялений балик з свинини в домашніх умовах - рецепт


Інгредієнти:

  • свиняча корейка (гірка) – 12 кг;

  • сіль кухонна велика (не йодована) – 120-150 г;

  • мелений чорний і червоний перець – за смаком;

  • мелений коріандр – за смаком;

  • червона мелена паприка – за смаком.


  • Приготування
    Даний рецепт абсолютно простий і не зажадає від вас особливих зусиль і тимчасових витрат. Вибраний довгастий шматок свинячої гірки (корейки) без кістки обвалюємо ретельним чином з усіх боків у великій солі, щоб вона повністю покрила всі ділянки м'яса і поміщаємо кусень у відповідну скляну або емальовану посудину. Зверху укладаємо вантаж і ставимо м'ясо на полицю холодильника на троє діб, періодично перевертаючи.
    По закінченні часу просолену свинину промаківающімі гарненько серветками або рушником від вологи і натираємо з усіх боків сумішшю спецій, яку приготуємо шляхом змішування меленого червоного і чорного перцю, коріандру і солодкої червоної паприки. Обертаємо м'ясної шматок марлевим відрізу, складеним втричі або чистою тканиною і перев'язуємо шпагатом. Підвішуємо заготовку в провітрюваному місці при кімнатних умовах приблизно на п'ять-сім днів, після чого можна нарізати балик на тонкі порційні шматочки і насолоджуватися.

    Сиров'ялений балик з свинини в домашніх умовах - рецепт


    Інгредієнти:

  • свиняча корейка (гірка) – 09-11 кг;

  • сіль крупна (не йодована) – 70 г;

  • цукровий пісок – 10-15 г;

  • коньяк – 55 мл;

  • часникові зубці – 4-5 шт.;

  • набір приправ і прянощів для свинини – 25 р.


  • Приготування
    Спочатку готуємо як слід кусень свинячої корейки. Для цього промиваємо її, обсушуємо і позбавляє від всіх плівочок і при наявності від кісточок. Після цього з'єднуємо сіль та цукровий пісок з коньяком, додаємо очищені і видавлені через прес часникові зубчики, кидаємо набір ароматних прянощів і спецій для свинини і грунтовно натираємо отриманою сумішшю м'ясної кусень зі всіх сторін. Тепер маємо м'ясо в підходящої емальованій чи скляній ємності, виливаємо залишки маринаду зверху і залишаємо при кімнатних умовах, але при температурі, що не перевищує двадцяти градусів, на добу. За цей час м'ясо кілька разів перевертаємо на інший бік.
    По закінченні часу свинину обсушуємо, позбавляє від крихт часнику і залишків солі, обертаємо марлевим відрізу, складеним втричі або вчетверо і перемотувати туго шпагатом. Для в'ялення тепер необхідно підвісити заготовку в провітрюваному місці при кімнатних умовах. У звичайній квартирі для цього підійде місце
    Балик з свинини в домашніх умовах
    біля кватирки або балкон (якщо дозволяють температурні умови).
    Вялим балик залежно від товщини скибки від чотирьох до дванадцяти днів, після чого загорнути його пергаментним папером і поміщаємо мінімум на добу в холодильнику, де і продовжуємо зберігати при необхідності в подальшому.
    При наявності коптильні можна приготувати в домашніх умовах копчений балик з свинини, помістивши в неї просолену і обсушену при температурі 30 градусів протягом доби свинину. Коптимо м'ясо до придбання ним красивого бурштинового відтінку, а потім підвішуємо для подальшого в'ялення в прохолодному місці на кілька днів, обернувши м'ясо марлею.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Балик з жереха
    Балик з жереха
    Сьогодні дуже популярні різноманітні домашні делікатеси. І це зрозуміло, адже у продажу складно знайти по-справжньому якісний продукт. Далі
    Полендвица в домашніх умовах - рецепт
    Полендвица в домашніх умовах - рецепт
    Відмінний варіант приготування в'яленого м'яса - це білоруська полендвица. Цей продукт виходить неодмінно смачним, ароматним і зовсім не порівнянним
    В'ялене м'ясо в домашніх умовах
    В'ялене м'ясо в домашніх умовах
    Вітрини багатьох супермаркетів просто рясніють великою кількістю м'ясних делікатесів, асортимент яких неймовірно великий, що можна й розгубитися.
    Балик з сома
    Балик з сома
    Любите солененькую рибку? Приготуйте балик з сома. Думаєте, це важко? Рецепту легше не буває. Читайте наданий матеріал, з нього ви всі дізнаєтеся.
    Свинячий балик
    Свинячий балик
    Свинячий балик - це дуже ніжне, поживне і корисне блюдо, на відміну від всіх сучасних ковбас, сосисок та інших копченостей. Хочете приготувати його в
    Полендвица - рецепт
    Полендвица - рецепт
    Любите смачні аромантние м'ясні закуски? Тоді полендвица вас буде до вподоби. Це блюдо відноситься до польської і білоруської кухні, але це не