Салати без майонезу на святковий стіл

Салат «Грецький»
Грецький салат є одним з найяскравіших представників серед переліку смачних і свіжих овочевих салатів на святковий стіл без майонезу. Доступні і прості овочі в поєднанні з сиром фета і оригінальної заправкою перетворюються на справжній шедевр кулінарії.
Інгредієнти:
Приготування
Помідори, огірки та солодкі перці промиваємо, витираємо насухо, позбавляє від плодоніжок і нарізаємо великими кубиками або часточками. Червоний цибулю чистимо і шаткуємо тоненькими кільцями. Оливки можна залишити цілком або нарізати за бажанням гуртками. Подрібнюємо також кубиками сир фета, а попередньо вимиту і обсушену зелень петрушки дрібненько рубаємо.
Для заправки змішуємо оливкова олія, білий винний оцет, сіль і суміш італійських трав. Овочі та зелень кладемо в глибоку миску, додаємо більшу частину заправки і перемішуємо. Потім перекладаємо в салатник, зверху викладаємо сир фета і поливаємо залишками заправки.
Салат з морепродуктів
Ще однією смачною і легкою закускою без майонезу до святкового столу є салат з морепродуктів. Крім того, це блюдо можна віднести до розряду найбільш корисних і дієтичних.
Інгредієнти:
Приготування
Морський коктейль відварюємо в підсоленій воді протягом трьох-п'яти хвилин, відкидаємо на друшляк і даємо стекти і охолонути. Тим часом промиваємо, очищаємо від плодоніжки і серцевини з насінням болгарський солодкий перець, нарізаємо його соломкою і обсмажуємо в оливковій олії. При бажанні можна запекти овоч в духовці, а потім подрібнити.
Для заправки змішуємо в мисочці оливкова олія, сік одного лимона, попередньо очищений і видавлений часник, дрібненько порізану зелень петрушки, додаємо за смаком сіль і мелений чорний перець.
У миску викладаємо морепродукти, перець, оливки без кісточок, приправляємо заправкою, перемішуємо і даємо настоятися протягом двадцяти-тридцяти хвилин.
Після закінчення часу перекладаємо салат в салатник, притрушиваем базиліком і можемо подавати.
Салат «Цезар»
Смачний і легкий святковий салат «Цезар» без майонезу має масу шанувальників завдяки своєму оригінальному і пікантному смаку і досить простому приготування.
Інгредієнти:
Для заправки:
Приготування
Яйця відварюємо до готовності, очищаємо і нарізаємо кружальцями або скибочками. Куряче філе можна відварити протягом двадцяти хвилин у підсоленій воді або ж обсмажити в рослинній олії до рум'яності,

На дно блюда викладаємо листя салату, порвавши їх на шматочки, і присмачую трохи заправкою. Для її приготування змішуємо всі необхідні для цього компоненти зі списку, часник видавлюємо через прес і перемішуємо.
Поверх салату викладаємо курку і яйця, поливаємо соусом і завершуємо сиром, сухарями і помідорами черрі і ще трохи соусу зверху.
Рекомендуємо добрі рецепти

Салат з гірчицею
Гірчиця, додана в салат, додає їжі оригінальний і задоволений пікантний присмак і якусь гостринку. Спробуйте приготувати на свято вишуканий салатик з

Салат з грінками
Грінки додаються в салат не тільки для смаку, але і для різноманітності текстури страви. У нашій статті ми підібрали цікаві варіанти створення

Грецький салат з пекінської капустою
Грецький салат вважається однією з найбільш вишуканих і смачних закусок. А якщо до нього додати пекінську капусту, то блюдо придбає незвичайний

Грецький салат з креветками - рецепт
Іноді так хоче побалувати себе і своїх близьких чимось новеньким і оригінальним. У нас є для вас чудовий варіант - зробіть грецький салат з