Салати без майонезу на святковий стіл
Для тих, хто відмовляється від майонезу в салатах на користь більш легких і корисних заправок, пропонуємо альтернативні рецепти страв на святковий стіл без його участі.
Салат «Грецький»
Грецький салат є одним з найяскравіших представників серед переліку смачних і свіжих овочевих салатів на святковий стіл без майонезу. Доступні і прості овочі в поєднанні з сиром фета і оригінальної заправкою перетворюються на справжній шедевр кулінарії.
Інгредієнти:
свіжий огірок – 220 г;
помідор свіжий – 220 г;
солодкий болгарський перець – 220 г;
цибуля салатний червоний – 75 г;
маслини – 10 шт.;
сир фета – 90 г;
суміш італійських трав – за смаком;
свіжа зелень петрушки – за смаком;
олія оливкова – 30 мл;
білий винний оцет – 10 мл;
сіль – за смаком.
Приготування
Помідори, огірки та солодкі перці промиваємо, витираємо насухо, позбавляє від плодоніжок і нарізаємо великими кубиками або часточками. Червоний цибулю чистимо і шаткуємо тоненькими кільцями. Оливки можна залишити цілком або нарізати за бажанням гуртками. Подрібнюємо також кубиками сир фета, а попередньо вимиту і обсушену зелень петрушки дрібненько рубаємо.
Для заправки змішуємо оливкова олія, білий винний оцет, сіль і суміш італійських трав. Овочі та зелень кладемо в глибоку миску, додаємо більшу частину заправки і перемішуємо. Потім перекладаємо в салатник, зверху викладаємо сир фета і поливаємо залишками заправки.
Салат з морепродуктів
Ще однією смачною і легкою закускою без майонезу до святкового столу є салат з морепродуктів. Крім того, це блюдо можна віднести до розряду найбільш корисних і дієтичних.
Інгредієнти:
морський коктейль – 700 г;
солодкий болгарський перець – 200 р;
оливки без кісточок – 10-12 шт.;
свіжа зелень базиліка і петрушки – за смаком;
часник – 2 зубці;
оливкова олія – 75 мл;
сік одного лимона;
мелений чорний перець;
сіль.
Приготування
Морський коктейль відварюємо в підсоленій воді протягом трьох-п'яти хвилин, відкидаємо на друшляк і даємо стекти і охолонути. Тим часом промиваємо, очищаємо від плодоніжки і серцевини з насінням болгарський солодкий перець, нарізаємо його соломкою і обсмажуємо в оливковій олії. При бажанні можна запекти овоч в духовці, а потім подрібнити.
Для заправки змішуємо в мисочці оливкова олія, сік одного лимона, попередньо очищений і видавлений часник, дрібненько порізану зелень петрушки, додаємо за смаком сіль і мелений чорний перець.
У миску викладаємо морепродукти, перець, оливки без кісточок, приправляємо заправкою, перемішуємо і даємо настоятися протягом двадцяти-тридцяти хвилин.
Після закінчення часу перекладаємо салат в салатник, притрушиваем базиліком і можемо подавати.
Салат «Цезар»
Смачний і легкий святковий салат «Цезар» без майонезу має масу шанувальників завдяки своєму оригінальному і пікантному смаку і досить простому приготування.
Інгредієнти:
куряче філе – 350 г;
яйця – 4 шт.;
сухарики – 90 г;
твердий сир – 190 г;
помідори черрі – 190 г;
салатні листя – 190 г;
рослинне масло.
Для заправки:
оливкова олія – 90 мл;
сік половинки лимона;
часник – 2 зубці;
гірчиця – 40 г;
сіль – за смаком.
Приготування
Яйця відварюємо до готовності, очищаємо і нарізаємо кружальцями або скибочками. Куряче філе можна відварити протягом двадцяти хвилин у підсоленій воді або ж обсмажити в рослинній олії до рум'яності, попередньо розрізавши на брусочки. Сир пропускаємо через тертку, а помідори черрі ріжемо на половинки або чверті.
На дно блюда викладаємо листя салату, порвавши їх на шматочки, і присмачую трохи заправкою. Для її приготування змішуємо всі необхідні для цього компоненти зі списку, часник видавлюємо через прес і перемішуємо.
Поверх салату викладаємо курку і яйця, поливаємо соусом і завершуємо сиром, сухарями і помідорами черрі і ще трохи соусу зверху.
Салат «Грецький»
Грецький салат є одним з найяскравіших представників серед переліку смачних і свіжих овочевих салатів на святковий стіл без майонезу. Доступні і прості овочі в поєднанні з сиром фета і оригінальної заправкою перетворюються на справжній шедевр кулінарії.
Інгредієнти:
Приготування
Помідори, огірки та солодкі перці промиваємо, витираємо насухо, позбавляє від плодоніжок і нарізаємо великими кубиками або часточками. Червоний цибулю чистимо і шаткуємо тоненькими кільцями. Оливки можна залишити цілком або нарізати за бажанням гуртками. Подрібнюємо також кубиками сир фета, а попередньо вимиту і обсушену зелень петрушки дрібненько рубаємо.
Для заправки змішуємо оливкова олія, білий винний оцет, сіль і суміш італійських трав. Овочі та зелень кладемо в глибоку миску, додаємо більшу частину заправки і перемішуємо. Потім перекладаємо в салатник, зверху викладаємо сир фета і поливаємо залишками заправки.
Салат з морепродуктів
Ще однією смачною і легкою закускою без майонезу до святкового столу є салат з морепродуктів. Крім того, це блюдо можна віднести до розряду найбільш корисних і дієтичних.
Інгредієнти:
Приготування
Морський коктейль відварюємо в підсоленій воді протягом трьох-п'яти хвилин, відкидаємо на друшляк і даємо стекти і охолонути. Тим часом промиваємо, очищаємо від плодоніжки і серцевини з насінням болгарський солодкий перець, нарізаємо його соломкою і обсмажуємо в оливковій олії. При бажанні можна запекти овоч в духовці, а потім подрібнити.
Для заправки змішуємо в мисочці оливкова олія, сік одного лимона, попередньо очищений і видавлений часник, дрібненько порізану зелень петрушки, додаємо за смаком сіль і мелений чорний перець.
У миску викладаємо морепродукти, перець, оливки без кісточок, приправляємо заправкою, перемішуємо і даємо настоятися протягом двадцяти-тридцяти хвилин.
Після закінчення часу перекладаємо салат в салатник, притрушиваем базиліком і можемо подавати.
Салат «Цезар»
Смачний і легкий святковий салат «Цезар» без майонезу має масу шанувальників завдяки своєму оригінальному і пікантному смаку і досить простому приготування.
Інгредієнти:
Для заправки:
Приготування
Яйця відварюємо до готовності, очищаємо і нарізаємо кружальцями або скибочками. Куряче філе можна відварити протягом двадцяти хвилин у підсоленій воді або ж обсмажити в рослинній олії до рум'яності, попередньо розрізавши на брусочки. Сир пропускаємо через тертку, а помідори черрі ріжемо на половинки або чверті.
На дно блюда викладаємо листя салату, порвавши їх на шматочки, і присмачую трохи заправкою. Для її приготування змішуємо всі необхідні для цього компоненти зі списку, часник видавлюємо через прес і перемішуємо.
Поверх салату викладаємо курку і яйця, поливаємо соусом і завершуємо сиром, сухарями і помідорами черрі і ще трохи соусу зверху.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з гірчицею
Гірчиця, додана в салат, додає їжі оригінальний і задоволений пікантний присмак і якусь гостринку. Спробуйте приготувати на свято вишуканий салатик з
Салат з грінками
Грінки додаються в салат не тільки для смаку, але і для різноманітності текстури страви. У нашій статті ми підібрали цікаві варіанти створення
Грецький салат з пекінської капустою
Грецький салат вважається однією з найбільш вишуканих і смачних закусок. А якщо до нього додати пекінську капусту, то блюдо придбає незвичайний
Грецький салат з креветками - рецепт
Іноді так хоче побалувати себе і своїх близьких чимось новеньким і оригінальним. У нас є для вас чудовий варіант - зробіть грецький салат з