Салат з грибів - рецепти
З численного переліку рецептів салатів з грибів важко вибрати найбільш смачний і оригінальний. Кожен з них гарний по-своєму. Але ми все ж зробили добірку салатів за критерієм «смачно-швидко-бюджетно», адже найчастіше саме такі варіанти страв найчастіше затребувані.
Інгредієнти:
копчене куряче філе – 350 г;
печериці свіжі – 350 г;
морква – 175 г;
огірки мариновані або солоні – 175 г;
майонез ;
рослинна рафінована олія;
мелений чорний перець;
гілочки свіжої зелені;
сіль.
Приготування
Для приготування салату першим ділом промиваємо печериці холодною водою і залишаємо стікати. Моркву очищаємо, пропускаємо через тертку, обсмажуємо на рослинній олії без запаху до м'якості, приправляємо до смаку сіллю, перцем і викладаємо на тарілку для охолодження.
Відразу ж подрібнюємо і обсмажуємо разом з цибулею гриби до готовності, не забуваючи також поперчити і присолити. Копчену курячу грудку подрібнюємо кубиками або соломкою, укладаємо на блюдо або в салатник першим шаром і покриваємо майонезом. Слідом викладаємо моркву і знову майонез. Потім викладаємо грибну масу з цибулею, знову майонез і завершуємо натертими на тертці і злегка віджатий від вологи маринованими огірками.
Залишаємо салатик на кілька годин для просочення, а потім прикрашаємо гілочками свіжої зелені і можемо подавати.
Інгредієнти:
крабові палички – 175 г;
печериці мариновані – 200 г;
цибулю зелений – 2-3 стебла;
яйця курячі – 3 шт.;
рисова крупа – 70 г
майонез;
мелений чорний перець;
свіжа зелень на свій вибір і смак;
сіль.
Приготування
Першим ділом рисову крупу промиваємо, заливаємо водою і відварюємо до готовності. Не забуваємо воду посолити. Потім зливаємо готовий рис на друшляк і даємо добре стекти. Також відварюємо протягом десяти хвилин після закипання курячі яйця, а потім занурюємо на хвилинку в крижану воду, а після очищаємо і нарізаємо кубиками або натираємо на крупній тертці. Тим часом позбавляє від плівки і нарізаємо брусочками крабові палички, мариновані печериці шаткуємо пластинами або четвертинками в залежності від розміру, залишивши кілька штучок для прикраси салату. Стебла зеленої цибулі промиваємо, обсушуємо і нарізаємо косими пір'ям.
У салатнику з'єднуємо крабові палички, остиглий рис, яйця, печериці, пір'я цибулі, заправляємо за смаком майонезом, додаємо сіль і мелений перець і акуратно перемішуємо. Викладаємо салат на блюдо, прикрашаємо пластинами грибів, пір'ям лука і гілочками свіжої зелені і подаємо до столу.
Салат «Обжорка» шарами з смаженими грибами - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування салату першим ділом промиваємо печериці холодною водою і залишаємо стікати. Моркву очищаємо, пропускаємо через тертку, обсмажуємо на рослинній олії без запаху до м'якості, приправляємо до смаку сіллю, перцем і викладаємо на тарілку для охолодження.
Відразу ж подрібнюємо і обсмажуємо разом з цибулею гриби до готовності, не забуваючи також поперчити і присолити. Копчену курячу грудку подрібнюємо кубиками або соломкою, укладаємо на блюдо або в салатник першим шаром і покриваємо майонезом. Слідом викладаємо моркву і знову майонез. Потім викладаємо грибну масу з цибулею, знову майонез і завершуємо натертими на тертці і злегка віджатий від вологи маринованими огірками.
Залишаємо салатик на кілька годин для просочення, а потім прикрашаємо гілочками свіжої зелені і можемо подавати.
Рецепт крабового салату з маринованими грибами
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом рисову крупу промиваємо, заливаємо водою і відварюємо до готовності. Не забуваємо воду посолити. Потім зливаємо готовий рис на друшляк і даємо добре стекти. Також відварюємо протягом десяти хвилин після закипання курячі яйця, а потім занурюємо на хвилинку в крижану воду, а після очищаємо і нарізаємо кубиками або натираємо на крупній тертці. Тим часом позбавляє від плівки і нарізаємо брусочками крабові палички, мариновані печериці шаткуємо пластинами або четвертинками в залежності від розміру, залишивши кілька штучок для прикраси салату. Стебла зеленої цибулі промиваємо, обсушуємо і нарізаємо косими пір'ям.
У салатнику з'єднуємо крабові палички, остиглий рис, яйця, печериці, пір'я цибулі, заправляємо за смаком майонезом, додаємо сіль і мелений перець і акуратно перемішуємо. Викладаємо салат на блюдо, прикрашаємо пластинами грибів, пір'ям лука і гілочками свіжої зелені і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з маринованими грибами
Існує безліч всіляких рецептів салатів з додаванням різних грибів, в тому числі маринованих. Далі пропонуємо тільки самі смачні, яскраві та
Салат «Ніжність» з куркою і чорносливом
Серед неймовірної кількості рецептів різноманітних закусок можна обійти стороною відомий салат «Ніжність» з куркою і пікантним чорносливом. Це чудове
Листковий салат з куркою і грибами
Жодне застілля не обходиться без всіляких закусок на столі. Пропонуємо зробити оригінальний салат з ідеальним поєднанням інгредієнтів - курки та
Салат «Соняшник» з кукурудзою
Салат «Соняшник» з кукурудзою – барвистий і смачний. Він порадує і дітей, і дорослих. Він завжди привертає увагу своїм виглядом і відрізняється
Салат з язиком і грибами
Яловичий язик при правильному приготуванні перетворюється в ніжні і апетитні шматочки м'яса. І сьогодні ми поговоримо про справжній делікатес: салаті
Салат з крабовими паличками і грибами
Салат з крабовими паличками, напевно, пробували все. І сьогодні ми пропонуємо вам його трохи урізноманітнити, додавши гриби. Вийде вишукано,