Салат «Ніжність» з куркою і чорносливом
Салат «Ніжність» є тим самим кулінарним шедевром, в якому гармонійно поєднуються, здавалося б, непоєднувані продукти, створюючи чудове на смак оригінальна страва. Такий салатик чудово доповнить святковий стіл і порадує чудовим ніжним смаком.
Інгредієнти:
куряча грудка (філе) – 375 г;
в'ялений чорнослив без кісточок – 175 г;
свіжі огірки – 250 г;
волоські горіхи – 95 г;
курячі яйця – 5 шт.;
майонез – 220 г;
сіль – за смаком;
свіжа зелень на свій вибір і смак.
Приготування
Філе курячої грудки промиваємо, закладаємо в каструлю з очищеною водою, підсолюємо трохи і відварюємо до готовності протягом тридцяти хвилин. Потім виймаємо м'ясо з бульйону, остуджуємо і ріжемо кубиками, соломкою або просто руками відокремлюємо волокна бажаної величини.
Варимо протягом десяти хвилин курячі яйця, а потім занурюємо на хвилинку в крижану воду і очищаємо від шкаралупи. Пропускаємо білки через крупну тертку, а жовтки розминаємо за допомогою виделки. Також товчемо горіхи в ступці або розбиваємо в блендері для отримання крихти. Вимиті огірочки ріжемо тонкою соломкою або пропускаємо через крупну тертку. В'ялений чорнослив моєму добренько, запарюємо на кілька хвилин окропом, а потім обсушуємо від вологи і шаткуємо соломкою або довільними шматочками.
Оформити салат можна на загальному блюді або в окремих креманках порційно. Для цього на дно посуду укладаємо шар курячого філе і присмачую майонезом. Потім черга чорносливу, слідом горіхи, зверху білки і знову майонез. Тепер викладаємо шар огірків, покриваємо майонезній сіточкою і притрушиваем жовтками. Даємо салатик час на просочення, приблизно дві-три години, а потім прикрашаємо цілими ядрами горіхів, гілочками свіжої зелені і можемо подавати.
Інгредієнти:
копчене філе курячої грудки – 340 г;
в'ялений чорнослив без кісточок – 120 г;
печериці свіжі – 270 г;
огірки – 270 г;
ріпчаста цибуля – 140 г;
яйця – 3 шт.;
майонез – 250 г;
рослинна олія – 15 мл;
сіль;
свіжа зелень.
Приготування
Печериці гарненько промиваємо, шаткуємо пластинами і обсмажуємо до м'якості з очищеним і дрібно нарубаним цибулею на рослинному маслі на сковороді. Не забуваємо грибну піджарку посолити і приправити перцем. Варимо до повної готовності, чистимо й нарізаємо дрібно яйця. Вимиті огірочки і попередньо запарений і обсушенный чорнослив шаткуємо соломкою. Аналогічним чином подрібнюємо копчену курку.
На дно салатника або креманок кладемо чорнослив і присмачую майонезом. Потім черга копченої курки і знову майонез. Тепер розподіляємо грибну піджарку, яйця, майонез, огірки і знову майонез. Даємо салату два-три години на просочення, а потім прикрашаємо гілочками або листочками свіжої зелені і подаємо до столу.
Листковий салат «Ніжність» з чорносливом, куркою і огірком - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Філе курячої грудки промиваємо, закладаємо в каструлю з очищеною водою, підсолюємо трохи і відварюємо до готовності протягом тридцяти хвилин. Потім виймаємо м'ясо з бульйону, остуджуємо і ріжемо кубиками, соломкою або просто руками відокремлюємо волокна бажаної величини.
Варимо протягом десяти хвилин курячі яйця, а потім занурюємо на хвилинку в крижану воду і очищаємо від шкаралупи. Пропускаємо білки через крупну тертку, а жовтки розминаємо за допомогою виделки. Також товчемо горіхи в ступці або розбиваємо в блендері для отримання крихти. Вимиті огірочки ріжемо тонкою соломкою або пропускаємо через крупну тертку. В'ялений чорнослив моєму добренько, запарюємо на кілька хвилин окропом, а потім обсушуємо від вологи і шаткуємо соломкою або довільними шматочками.
Оформити салат можна на загальному блюді або в окремих креманках порційно. Для цього на дно посуду укладаємо шар курячого філе і присмачую майонезом. Потім черга чорносливу, слідом горіхи, зверху білки і знову майонез. Тепер викладаємо шар огірків, покриваємо майонезній сіточкою і притрушиваем жовтками. Даємо салатик час на просочення, приблизно дві-три години, а потім прикрашаємо цілими ядрами горіхів, гілочками свіжої зелені і можемо подавати.
Ніжний салат з копченою куркою, чорносливом і грибами
Інгредієнти:
Приготування
Печериці гарненько промиваємо, шаткуємо пластинами і обсмажуємо до м'якості з очищеним і дрібно нарубаним цибулею на рослинному маслі на сковороді. Не забуваємо грибну піджарку посолити і приправити перцем. Варимо до повної готовності, чистимо й нарізаємо дрібно яйця. Вимиті огірочки і попередньо запарений і обсушенный чорнослив шаткуємо соломкою. Аналогічним чином подрібнюємо копчену курку.
На дно салатника або креманок кладемо чорнослив і присмачую майонезом. Потім черга копченої курки і знову майонез. Тепер розподіляємо грибну піджарку, яйця, майонез, огірки і знову майонез. Даємо салату два-три години на просочення, а потім прикрашаємо гілочками або листочками свіжої зелені і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Листковий салат з куркою і грибами
Жодне застілля не обходиться без всіляких закусок на столі. Пропонуємо зробити оригінальний салат з ідеальним поєднанням інгредієнтів - курки та
Салат з буряка з чорносливом
Солодкість буряків і пікантний смак чорносливу прекрасно поєднуються, особливо в холодних закусках. Пропонуємо рецепти нескладних салатів, які можуть
Салат «Берізка» з курячим філе і чорносливом
Простим салатом з куркою сьогодні нікого не здивуєш. Але, якщо в основний склад додати пікантний чорнослив і прикрасити закуску особливим чином - то
Салат з куркою і волоськими горіхами
Любителі кулінарних шедеврів знають, що існують певні поєднання інгредієнтів, які здатні надати особливий смак самим простим у приготуванні страв.
Салат з чорносливом і грецькими горіхами
Смак копченої сливи унікальний і його не можна переплутати ні з чим іншим. Чорнослив має універсальні якості і його можна сміливо застосовувати в
Салат з чорносливом і печерицями
Чорнослив добре підходить для створення других страв, десертів і, звичайно ж, салатів. І сьогодні ми поговоримо про дивовижному салаті з чорносливом