Салат «Ніжність» є тим самим кулінарним шедевром, в якому гармонійно поєднуються, здавалося б, непоєднувані продукти, створюючи чудове на смак оригінальна страва. Такий салатик чудово доповнить святковий стіл і порадує чудовим ніжним смаком.
Листковий салат «Ніжність» з чорносливом, куркою і огірком - рецепт
Інгредієнти: куряча грудка (філе) – 375 г; в'ялений чорнослив без кісточок – 175 г; свіжі огірки – 250 г; волоські горіхи – 95 г; курячі яйця – 5 шт.; майонез – 220 г; сіль – за смаком; свіжа зелень на свій вибір і смак. Приготування Філе курячої грудки промиваємо, закладаємо в каструлю з очищеною водою, підсолюємо трохи і відварюємо до готовності протягом тридцяти хвилин. Потім виймаємо м'ясо з бульйону, остуджуємо і ріжемо кубиками, соломкою або просто руками відокремлюємо волокна бажаної величини.
Варимо протягом десяти хвилин курячі яйця, а потім занурюємо на хвилинку в крижану воду і очищаємо від шкаралупи. Пропускаємо білки через крупну тертку, а жовтки розминаємо за допомогою виделки. Також товчемо горіхи в ступці або розбиваємо в блендері для отримання крихти. Вимиті огірочки ріжемо тонкою соломкою або пропускаємо через крупну тертку. В'ялений чорнослив моєму добренько, запарюємо на кілька хвилин окропом, а потім обсушуємо від вологи і шаткуємо соломкою або довільними шматочками.
Оформити салат можна на загальному блюді або в окремих креманках порційно. Для цього на дно посуду укладаємо шар курячого філе і присмачую майонезом. Потім черга чорносливу, слідом горіхи, зверху білки і знову майонез. Тепер викладаємо шар огірків, покриваємо майонезній сіточкою і притрушиваем жовтками. Даємо салатик час на просочення, приблизно дві-три години, а потім прикрашаємо цілими ядрами горіхів, гілочками свіжої зелені і можемо подавати.
Ніжний салат з копченою куркою, чорносливом і грибами
Інгредієнти: копчене філе курячої грудки – 340 г; в'ялений чорнослив без кісточок – 120 г; печериці свіжі – 270 г; огірки – 270 г; ріпчаста цибуля – 140 г; яйця – 3 шт.; майонез – 250 г; рослинна олія – 15 мл; сіль; свіжа зелень. Приготування Печериці гарненько промиваємо, шаткуємо пластинами і обсмажуємо до м'якості з очищеним і дрібно
нарубаним цибулею на рослинному маслі на сковороді. Не забуваємо грибну піджарку посолити і приправити перцем. Варимо до повної готовності, чистимо й нарізаємо дрібно яйця. Вимиті огірочки і попередньо запарений і обсушенный чорнослив шаткуємо соломкою. Аналогічним чином подрібнюємо копчену курку.
На дно салатника або креманок кладемо чорнослив і присмачую майонезом. Потім черга копченої курки і знову майонез. Тепер розподіляємо грибну піджарку, яйця, майонез, огірки і знову майонез. Даємо салату два-три години на просочення, а потім прикрашаємо гілочками або листочками свіжої зелені і подаємо до столу.