З численного переліку рецептів салатів з грибів важко вибрати найбільш смачний і оригінальний. Кожен з них гарний по-своєму. Але ми все ж зробили добірку салатів за критерієм «смачно-швидко-бюджетно», адже найчастіше саме такі варіанти страв найчастіше затребувані.
Салат «Обжорка» шарами з смаженими грибами - рецепт
Інгредієнти: копчене куряче філе – 350 г; печериці свіжі – 350 г; морква – 175 г; огірки мариновані або солоні – 175 г; майонез ; рослинна рафінована олія; мелений чорний перець; гілочки свіжої зелені; сіль. Приготування Для приготування салату першим ділом промиваємо печериці холодною водою і залишаємо стікати. Моркву очищаємо, пропускаємо через тертку, обсмажуємо на рослинній олії без запаху до м'якості, приправляємо до смаку сіллю, перцем і викладаємо на тарілку для охолодження.
Відразу ж подрібнюємо і обсмажуємо разом з цибулею гриби до готовності, не забуваючи також поперчити і присолити. Копчену курячу грудку подрібнюємо кубиками або соломкою, укладаємо на блюдо або в салатник першим шаром і покриваємо майонезом. Слідом викладаємо моркву і знову майонез. Потім викладаємо грибну масу з цибулею, знову майонез і завершуємо натертими на тертці і злегка віджатий від вологи маринованими огірками.
Залишаємо салатик на кілька годин для просочення, а потім прикрашаємо гілочками свіжої зелені і можемо подавати.
Рецепт крабового салату з маринованими грибами
Інгредієнти: крабові палички – 175 г; печериці мариновані – 200 г; цибулю зелений – 2-3 стебла; яйця курячі – 3 шт.; рисова крупа – 70 г майонез; мелений чорний перець; свіжа зелень на свій вибір і смак; сіль. Приготування Першим ділом рисову крупу промиваємо, заливаємо водою і відварюємо до готовності. Не забуваємо воду посолити. Потім зливаємо готовий рис на друшляк і даємо добре стекти. Також відварюємо протягом десяти хвилин після закипання курячі яйця, а потім занурюємо на хвилинку в крижану воду, а після очищаємо і нарізаємо кубиками
або натираємо на крупній тертці. Тим часом позбавляє від плівки і нарізаємо брусочками крабові палички, мариновані печериці шаткуємо пластинами або четвертинками в залежності від розміру, залишивши кілька штучок для прикраси салату. Стебла зеленої цибулі промиваємо, обсушуємо і нарізаємо косими пір'ям.
У салатнику з'єднуємо крабові палички, остиглий рис, яйця, печериці, пір'я цибулі, заправляємо за смаком майонезом, додаємо сіль і мелений перець і акуратно перемішуємо. Викладаємо салат на блюдо, прикрашаємо пластинами грибів, пір'ям лука і гілочками свіжої зелені і подаємо до столу.