Як приготувати оселедець під шубою?

Для тих, хто призабув рецепт цього салату, ми розповімо, як смачно приготувати оселедець під шубою в класичному виконанні і запропонуємо лінивий варіант страви.
Як приготувати правильну оселедець під шубою - класичний рецепт?
Інгредієнти:
Приготування
Бульби картоплі, моркву і буряк гарненько промиваємо і відварюємо до повної готовності. Потім позбавляємо остиглі овочі від шкірки, картопля шаткуємо невеликими кубиками, а моркву і буряк пропускаємо через крупну тертку і визначаємо тимчасово в різні тарілки. Також подрібнюємо кубиками, попередньо очищений салатний цибулю і розминаємо за допомогою вилки жовтки.
З оселедця знімаємо шкіру, виймаємо нутрощі, відрізаємо голову і відокремлюємо філе від кісток. Нарізаємо отриману рибну м'якоть невеликими кубиками і укладаємо на дно салатника. Зверху розподіляємо салатний цибулю і промазуємо майонезом щедро. Наступним шаром викладаємо картопляні кубики та покриваємо їх майонезній сіточкою. Тепер розкладаємо морква, зверху буряк і присмачую знову щедрим майонезним шаром. При бажанні можна посолити шар моркви та буряків, але не забуваємо, що оселедець вже досить солона. Притрушиваем верх салату подрібненим жовтком і визначаємо на кілька годин в холодильник для просочення, попередньо прикривши харчовою плівкою.
Перед подачею прикрашаємо салат гілочками свіжої зелені.
У класичному варіанті салату «Оселедець під шубою» шари розташовуються саме в такому порядку, як у запропонованому вище рецепті. Але дуже часто кулінари використовують іншу черговість, укладаючи спочатку картоплю, а потім вже оселедець з цибулею, стверджуючи, що так виходить смачніше. Так це чи ні вирішувати вам, випробувавши той і інший варіант.
Приготування ледачою оселедця під шубою
Інгредієнти:
Приготування
Як і в класичному рецепті, перше, що нам необхідно зробити - це відварити до готовності овочів. Відварюємо також курячі яйця протягом десяти хвилин, а потім перекладаємо на кілька хвилин в крижану воду.
Поки варяться овочі та яйця, розбираємо оселедець. Очищаємо її від шкіри, позбавляє від голови і нутрощів, гарненько промиваємо і відокремлюємо філе від кісток. Дрібні кісточки можна витягти за допомогою пінцета. Нарізаємо м'якоть оселедця кубиками розміром близько одного сантиметра і визначаємо в миску. Туди ж

Заправляємо салат за смаком майонезом і при необхідності сіллю, але не забуваємо про солоному смак оселедця. Даємо страві кілька годин на просочування, а потім викладаємо в салатник, прикрашаємо жовтками і гілочками свіжої зелені і можемо подавати.
Рекомендуємо добрі рецепти

Салат «Риба під шубою» - рецепт
Традиційним прикрасою святкового столу вже багато років у кожному будинку є чудовий салат «Риба під шубою». Далі представлені рецепти цієї чудової

Оселедець під шубою з яблуком
У багатьох будинках до будь-якого свята готують «Оселедець під шубою», можливо це стало навіть традицією в наших краях. Але, як і будь-яке блюдо, яке

Оселедець під шубою з яйцем
Оселедець під шубою - один з найпопулярніших страв на святковому столі, яке ніколи не набридає. Але іноді все-таки хочеться якось урізноманітнити і

Оселедець під шубою з сиром
У багатьох сім'ях до цих пір жоден свято не обходиться без класичних салатів, таких як олів'є та оселедець під шубою. Якщо це відноситься і до вас,

Оселедець під шубою рулетом - рецепт
Оселедець під шубою - традиційний салат, без якого не обходиться жодне святкове застілля. Ми пропонуємо вам спробувати ще один варіант улюбленого

«Оселедець під шубою» - класичний рецепт
«Оселедець під шубою» мабуть самий популярний салат в нашій країні після «Олів'є». Без нього не обходиться жодне святкове застілля. З часом з'явилося