Вернуться назад Распечатать

Як приготувати оселедець під шубою?

Як приготувати оселедець під шубою?
Без салату «Оселедець під шубою» у свій час не обходилося жодне свято. А вже новорічний стіл, обділений цим блюдом, тим більше здавався неповним. Але останнім часом ми все частіше замінюємо звичні традиційні страви вишуканими сучасними кулінарними шедеврами, часом навіть зовсім невиправдано. Адже знайти конкурентну закуску оселедця під шубою не так просто. Є в цьому блюді якась своя незамінна родзинка.
Для тих, хто призабув рецепт цього салату, ми розповімо, як смачно приготувати оселедець під шубою в класичному виконанні і запропонуємо лінивий варіант страви.

Як приготувати правильну оселедець під шубою - класичний рецепт?


Інгредієнти:

  • велика оселедець – 2 шт.;

  • буряк столовий – 350 г;

  • морква – 350 г;

  • бульби картоплі – 450 г

  • салатний цибуля – 100 г;

  • варені яєчні жовтки – 3 шт.;

  • майонез ;

  • сіль.


  • Приготування
    Бульби картоплі, моркву і буряк гарненько промиваємо і відварюємо до повної готовності. Потім позбавляємо остиглі овочі від шкірки, картопля шаткуємо невеликими кубиками, а моркву і буряк пропускаємо через крупну тертку і визначаємо тимчасово в різні тарілки. Також подрібнюємо кубиками, попередньо очищений салатний цибулю і розминаємо за допомогою вилки жовтки.
    З оселедця знімаємо шкіру, виймаємо нутрощі, відрізаємо голову і відокремлюємо філе від кісток. Нарізаємо отриману рибну м'якоть невеликими кубиками і укладаємо на дно салатника. Зверху розподіляємо салатний цибулю і промазуємо майонезом щедро. Наступним шаром викладаємо картопляні кубики та покриваємо їх майонезній сіточкою. Тепер розкладаємо морква, зверху буряк і присмачую знову щедрим майонезним шаром. При бажанні можна посолити шар моркви та буряків, але не забуваємо, що оселедець вже досить солона. Притрушиваем верх салату подрібненим жовтком і визначаємо на кілька годин в холодильник для просочення, попередньо прикривши харчовою плівкою.
    Перед подачею прикрашаємо салат гілочками свіжої зелені.
    У класичному варіанті салату «Оселедець під шубою» шари розташовуються саме в такому порядку, як у запропонованому вище рецепті. Але дуже часто кулінари використовують іншу черговість, укладаючи спочатку картоплю, а потім вже оселедець з цибулею, стверджуючи, що так виходить смачніше. Так це чи ні вирішувати вам, випробувавши той і інший варіант.

    Приготування ледачою оселедця під шубою


    Інгредієнти:

  • велика оселедець – 2 шт.;

  • буряк столовий – 350 г;

  • морква – 350 г;

  • бульби картоплі – 450 г

  • салатний цибуля – 100 г;

  • яйця – 3-4 шт.;

  • майонез;

  • сіль.


  • Приготування
    Як і в класичному рецепті, перше, що нам необхідно зробити - це відварити до готовності овочів. Відварюємо також курячі яйця протягом десяти хвилин, а потім перекладаємо на кілька хвилин в крижану воду.
    Поки варяться овочі та яйця, розбираємо оселедець. Очищаємо її від шкіри, позбавляє від голови і нутрощів, гарненько промиваємо і відокремлюємо філе від кісток. Дрібні кісточки можна витягти за допомогою пінцета. Нарізаємо м'якоть оселедця кубиками розміром близько одного сантиметра і визначаємо в миску. Туди ж
    Як приготувати оселедець під шубою?
    відправляємо попередньо очищений, дрібно нарізаний і за бажанням ошпарений окропом салатний цибулю. Готові і остиглі овочі позбавляємо від шкурок, пропускаємо через крупну тертку і перекладаємо до оселедця з цибулею. Відварені яйця чистимо, поділяємо на жовтки і білки, останні натираємо на тертці і закладаємо до інших компонентів, а жовтки розминаємо виделкою і залишаємо для прикраси.
    Заправляємо салат за смаком майонезом і при необхідності сіллю, але не забуваємо про солоному смак оселедця. Даємо страві кілька годин на просочування, а потім викладаємо в салатник, прикрашаємо жовтками і гілочками свіжої зелені і можемо подавати.