Салат з куркою і грибами
Святковий стіл прийнято прикрашати салатами. І чим їх більше, тим краще, цікавіше і смачніше. Одними з найбільш популярних є салати з куркою і грибами шарами або без них, рецептами яких ми з вами поділимося.
Інгредієнти:
картопля — 170 г;
морква — 70 г;
мариновані гриби — 190-200 г;
куряче філе — 270-300 г;
яйця — 4 шт.;
плавлений сир — 1 упаковка;
помідори черрі — 3 шт.;
маслини — 3 шт.;
майонез ;
петрушка;
рослинна олія;
сіль.
Приготування
Моркву натираємо і підсмажуємо. Куряче філе, картопля і яйця відварюємо в окремих каструльках. Картоплю і яйця очищаємо і натираємо, але білок 1 яйця відкладаємо. У картоплю додаємо майонез і перемішуємо. Мариновані гриби і курку дрібно рубаємо. Плавлений сир після 30-хвилинної витримки в морозильній камері, натираємо на тертці.
Викладаємо перший шар з картоплі. Далі йдуть по черзі гриби, яєчні білки, курка, яєчні жовтки, сир, моркву. Кожен шар ми присмачую майонезом, наносячи його у вигляді решітки.
З відкладеного білка вирізаємо квіточки. Помідори черрі ріжемо на половинки і робимо з них сонечок, додавши оченята і точки на крильцях з маслин. Розподіляємо по верху салату підготовлене прикраса — квіточки і сонечка. Між ними розкладаємо листочки петрушки. Барвистий салат готовий!
Інгредієнти:
куряча грудка — 320 г;
ананаси консервовані — 140 г;
сухарі — 30 г;
гриби мариновані — 180 г;
яйця — 3 шт.
діжонська гірчиця — 1 ч. ложка;
сметана — 100 мл
Приготування
Грудку курячу відварюємо і ріжемо соломкою. Ананаси подрібнюємо до кубиків, якщо вони законсервовані кільцями. Якщо ж вони вже порізані як треба, то їх поки не чіпаємо. Яйця після варіння ріжемо кубиком. Гриби ділимо на 2-4 частини.
З'єднуємо всі інгредієнти, включаючи сметану і гірчицю, і розкладаємо по тарілках.
Інгредієнти:
варене куряче філе — 320 г;
гриби свіжі — 180 г;
сир — 70 г;
картопля — 240 г;
зелена цибуля;
сметана — 80-90 мл;
виноград — 100 г;
гірчиця — 1 ч. ложка;
петрушка — 3 гілочки;
сіль;
рослинне масло.
Приготування
Готуємо гриби: очищаємо від потемнілих місць, миємо. Нарізаємо вздовж тоненькими пластинками. Підсмажуємо на олії, солимо і остуджуємо. Картоплю відварюємо в мундирі, заливаємо холодною водою, очищаємо і натираємо. Зелену цибулю подрібнюємо до тонких кілець. З сиру з допомогою терки робимо стружку. З'єднуємо в піалі гірчицю, сметану і сіль. Отриманим соусом ми будемо змащувати кожен шар салату.
Починаємо збірку. Викладаємо шар з половини картоплі. Потім курку, гриби, зелений лук, не забуваючи про прошарку сметанно-гірчичним соусом. Викладаємо другу частину картоплі. Покриваємо сирної стружкою, прикрашаємо листочками петрушки і половинками винограду.
Інгредієнти:
копчена курка — 280-300 г;
маслини — 180 г;
сир — 120 г;
мариновані шампіньйони — 170 г;
майонез;
чіпси — 1 середня упаковка;
яйця — 3 шт.
Приготування
Відварюємо яйця, остуджуємо і розділяємо їх. Трьом окремо на тертці білки і жовтки. Копчену курку і мариновані гриби подрібнюємо тонкими слайсами. З сиру робимо стружку.
Викладаємо на блюдо слайсы з курки, змащуємо їх майонезом. Потім посипаємо курку маринованими грибами. Знову майонез. Третіми йдуть яєчні білки, за ними слід сирна стружка. Завершуємо збірку шарів жовтками.
Маслини ріжемо на половинки і розкладаємо їх по поверхні салату. По краях робимо пелюстки соняшника з чіпсів. Салат готовий!
Салат «Поляна» з маринованими грибами і куркою
Інгредієнти:
Приготування
Моркву натираємо і підсмажуємо. Куряче філе, картопля і яйця відварюємо в окремих каструльках. Картоплю і яйця очищаємо і натираємо, але білок 1 яйця відкладаємо. У картоплю додаємо майонез і перемішуємо. Мариновані гриби і курку дрібно рубаємо. Плавлений сир після 30-хвилинної витримки в морозильній камері, натираємо на тертці.
Викладаємо перший шар з картоплі. Далі йдуть по черзі гриби, яєчні білки, курка, яєчні жовтки, сир, моркву. Кожен шар ми присмачую майонезом, наносячи його у вигляді решітки.
З відкладеного білка вирізаємо квіточки. Помідори черрі ріжемо на половинки і робимо з них сонечок, додавши оченята і точки на крильцях з маслин. Розподіляємо по верху салату підготовлене прикраса — квіточки і сонечка. Між ними розкладаємо листочки петрушки. Барвистий салат готовий!
Англійський салат з куркою і грибами
Інгредієнти:
Приготування
Грудку курячу відварюємо і ріжемо соломкою. Ананаси подрібнюємо до кубиків, якщо вони законсервовані кільцями. Якщо ж вони вже порізані як треба, то їх поки не чіпаємо. Яйця після варіння ріжемо кубиком. Гриби ділимо на 2-4 частини.
З'єднуємо всі інгредієнти, включаючи сметану і гірчицю, і розкладаємо по тарілках.
Салат Казка з куркою і смаженими грибами
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо гриби: очищаємо від потемнілих місць, миємо. Нарізаємо вздовж тоненькими пластинками. Підсмажуємо на олії, солимо і остуджуємо. Картоплю відварюємо в мундирі, заливаємо холодною водою, очищаємо і натираємо. Зелену цибулю подрібнюємо до тонких кілець. З сиру з допомогою терки робимо стружку. З'єднуємо в піалі гірчицю, сметану і сіль. Отриманим соусом ми будемо змащувати кожен шар салату.
Починаємо збірку. Викладаємо шар з половини картоплі. Потім курку, гриби, зелений лук, не забуваючи про прошарку сметанно-гірчичним соусом. Викладаємо другу частину картоплі. Покриваємо сирної стружкою, прикрашаємо листочками петрушки і половинками винограду.
Салат «Соняшник» з куркою і грибами
Інгредієнти:
Приготування
Відварюємо яйця, остуджуємо і розділяємо їх. Трьом окремо на тертці білки і жовтки. Копчену курку і мариновані гриби подрібнюємо тонкими слайсами. З сиру робимо стружку.
Викладаємо на блюдо слайсы з курки, змащуємо їх майонезом. Потім посипаємо курку маринованими грибами. Знову майонез. Третіми йдуть яєчні білки, за ними слід сирна стружка. Завершуємо збірку шарів жовтками.
Маслини ріжемо на половинки і розкладаємо їх по поверхні салату. По краях робимо пелюстки соняшника з чіпсів. Салат готовий!
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з грибами і куркою
Кулінари давно помітили, що одне з найбільш вдалих поєднань продуктів в салатах - це курка і гриби. Це справжній білковий коктейль, який дасть вам
Салат «Соняшник» з кукурудзою
Салат «Соняшник» з кукурудзою – барвистий і смачний. Він порадує і дітей, і дорослих. Він завжди привертає увагу своїм виглядом і відрізняється
Рецепт салату "Соняшник" з грибами
Сонячний і яскравий салат "Соняшник", безумовно, ефектно виглядає на святковому столі. І сьогодні ми розповімо, як його приготувати з грибами. Вийде
Салат з куркою і яйцями
Простий у приготуванні салат з куркою і яйцями може послужити як живильної закускою. так і наповнювачем для ваших сендвічів, або рулетів з лаваша.
Салат «Гриби під шубою»
Представляємо вашій увазі дуже оригінальний і смачний грибний салат під овочевий шубою. Блюдо виходить дивовижно ніжним і вишуканим, і сподобається