Святковий стіл прийнято прикрашати салатами. І чим їх більше, тим краще, цікавіше і смачніше. Одними з найбільш популярних є салати з куркою і грибами шарами або без них, рецептами яких ми з вами поділимося.
Салат «Поляна» з маринованими грибами і куркою
Інгредієнти: картопля — 170 г; морква — 70 г; мариновані гриби — 190-200 г; куряче філе — 270-300 г; яйця — 4 шт.; плавлений сир — 1 упаковка; помідори черрі — 3 шт.; маслини — 3 шт.; майонез ; петрушка; рослинна олія; сіль. Приготування Моркву натираємо і підсмажуємо. Куряче філе, картопля і яйця відварюємо в окремих каструльках. Картоплю і яйця очищаємо і натираємо, але білок 1 яйця відкладаємо. У картоплю додаємо майонез і перемішуємо. Мариновані гриби і курку дрібно рубаємо. Плавлений сир після 30-хвилинної витримки в морозильній камері, натираємо на тертці.
Викладаємо перший шар з картоплі. Далі йдуть по черзі гриби, яєчні білки, курка, яєчні жовтки, сир, моркву. Кожен шар ми присмачую майонезом, наносячи його у вигляді решітки.
З відкладеного білка вирізаємо квіточки. Помідори черрі ріжемо на половинки і робимо з них сонечок, додавши оченята і точки на крильцях з маслин. Розподіляємо по верху салату підготовлене прикраса — квіточки і сонечка. Між ними розкладаємо листочки петрушки. Барвистий салат готовий!
Англійський салат з куркою і грибами
Інгредієнти: куряча грудка — 320 г; ананаси консервовані — 140 г; сухарі — 30 г; гриби мариновані — 180 г; яйця — 3 шт. діжонська гірчиця — 1 ч. ложка; сметана — 100 мл Приготування Грудку курячу відварюємо і ріжемо соломкою. Ананаси подрібнюємо до кубиків, якщо вони законсервовані кільцями. Якщо ж вони вже порізані як треба, то їх поки не чіпаємо. Яйця після варіння ріжемо кубиком. Гриби ділимо на 2-4 частини.
З'єднуємо всі інгредієнти, включаючи сметану і гірчицю, і розкладаємо по тарілках.
Салат Казка з куркою і смаженими грибами
Інгредієнти: варене куряче філе — 320 г; гриби свіжі — 180 г; сир — 70 г; картопля — 240 г; зелена цибуля; сметана — 80-90 мл; виноград — 100 г; гірчиця — 1 ч. ложка; петрушка — 3 гілочки; сіль; рослинне масло. Приготування Готуємо гриби: очищаємо від потемнілих місць, миємо. Нарізаємо вздовж тоненькими пластинками. Підсмажуємо на олії, солимо і остуджуємо. Картоплю відварюємо в мундирі, заливаємо холодною водою, очищаємо і натираємо. Зелену цибулю подрібнюємо до тонких кілець. З сиру з допомогою терки робимо стружку. З'єднуємо в піалі гірчицю, сметану і сіль. Отриманим соусом ми будемо змащувати кожен шар салату.
Починаємо збірку. Викладаємо шар з половини картоплі. Потім курку, гриби, зелений лук, не забуваючи про прошарку сметанно-гірчичним соусом. Викладаємо другу частину картоплі. Покриваємо сирної стружкою, прикрашаємо листочками петрушки і половинками винограду.
Салат «Соняшник» з куркою і грибами
Інгредієнти: копчена курка — 280-300 г; маслини — 180 г; сир — 120 г; мариновані шампіньйони — 170 г; майонез; чіпси — 1 середня упаковка; яйця — 3 шт. Приготування Відварюємо яйця, остуджуємо і розділяємо їх. Трьом окремо на тертці білки і жовтки. Копчену курку і мариновані гриби подрібнюємо тонкими слайсами. З сиру робимо стружку.
Викладаємо на блюдо слайсы з курки, змащуємо їх майонезом. Потім посипаємо курку маринованими грибами. Знову майонез. Третіми йдуть яєчні білки, за ними слід сирна стружка. Завершуємо збірку шарів жовтками.
Маслини ріжемо на половинки і розкладаємо їх по поверхні салату. По краях робимо пелюстки соняшника з чіпсів. Салат готовий!