Олів'є з ковбасою - рецепт
Салат «Олів'є» давно закріпив за собою титул новорічного страви. Без нього святковий стіл, навіть при великій кількості різних смаколиків, здається недосконалим.
На сьогоднішній день олів'є з ковбасою вважається традиційним рецептом. Це думка закріпилася ще за часів радянської епохи, коли варену ковбасу було набагато простіше купити, ніж якісне та свіже м'ясо. А адже саме м'ясо птиці було основою страви у французькому варіанті.
Сьогоднішній склад салату далекий від оригіналу, але його смак не менш цікавий і буде користуватися популярністю, принаймні, до тих пір, поки живі російські новорічні традиції.
Пропонуємо кілька варіацій приготування салату з ковбасою і поділимося деякими хитрощами приготування для отримання ідеального смаку страви.
Інгредієнти:
ковбаса варена – 220 г;
бульби картоплі – 520 г;
курячі яйця – 5 шт.;
морква – 90 г;
салатний цибуля – 75 г;
свіжі огірки – 220 г
горошок консервований – 220 г;
майонез – 220 г;
сіль.
Приготування
Картопляні бульби, моркву і курячі яйця моєму гарненько і відварюємо до готовності в різних каструльках. Відварені овочі та яйця остуджуємо, очищаємо і нарізаємо кубиками. Аналогічним чином шаткуємо ковбасу, свіжі огірки та салатний цибулю, який при необхідності заллємо на п'ять хвилин гарячою водою для позбавлення від зайвої гіркоти і гостроти.
А тепер обіцяна хитрість, до якої вдаються багато господині. Вважається, що якщо змішувати компоненти по черзі, то трапляється диво і смак салату стає ніжніше й приємніше. Скористаємося цією порадою і ми. Змішуємо компоненти починаючи від жорстких складових до більш м'яким. Спочатку з'єднуємо ковбасу і огірки і перемішуємо, потім додаємо моркву і знову перемішуємо. Тепер закладаємо цибулю, після перемішування картопля, яйця, горошок і майонез. Додаємо за смаком сіль і остаточно розмішуємо. Ось такий нехитрий прийом дозволяє поліпшити смак готового салату «Олів'є».
Часто при приготування страви зі свіжими огірками додають антонівські яблука, щоб внести якусь кислинку у смак. Виходить теж не менш цікаво.
Інгредієнти:
ковбаса копчена – 120 г;
ковбаса варена або куряче м'ясо – 320 г;
бульби картоплі – 420 г;
курячі яйця – 5 шт.;
морква – 220 г;
ріпчаста цибуля – 75 г;
мариновані огірки – 180 г
горошок консервований – 220 г;
майонез – 220 г або по смаку;
сіль.
Приготування
Відварюємо до готовності і охолодити попередньо вимиті бульби картоплі, моркву і яйця. Якщо разом з копченою ковбасою ми будемо використовувати куряче м'ясо, то відваримо і його.
Потім овочі, яйця та ковбасу очищаємо і шаткуємо невеликими кубиками. Аналогічним чином нарізаємо мариновані огірочки, попередньо очищений ріпчасту цибулю і відварну курку або варену ковбасу.
Змішуємо компоненти по черзі у великій мисці або іншої підходящої посуді. В кінці додаємо консервований горошок, попередньо відкинувши його на друшляк від розсолу, заправляємо майонезом, за смаком сіллю і перемішуємо.
Смачний салат «Олів'є» готовий. Приємного апетиту!
Інгредієнти:
ковбаса копчена – 120 г;
нежирна шинка – 320 г;
бульби картоплі – 520 г;
курячі яйця – 6 шт.;
морква – 220 г;
ріпчаста цибуля – 75 г;
мариновані огірки – 220 г
горошок консервований – 280-320 г;
майонез – 300 г або по смаку;
свіжа петрушка;
сіль.
Приготування
Попередньо вимитий і відварену картоплю і моркву очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками. Яйця відварюємо круто, позбавляє від шкаралупи і шаткуємо аналогічно. Тепер подрібнюємо нежирну шинку і копчену ковбасу, попередньо очистивши її, дрібно ріжемо цибулю і мариновані огірочки.
Визначаємо всі підготовлені компоненти в глибоку миску, додаємо консервований горошок, майонез і сіль і перемішуємо. Можна також додавати в салат нарубану петрушку або просто прикрасити нею страву при подачі.
На сьогоднішній день олів'є з ковбасою вважається традиційним рецептом. Це думка закріпилася ще за часів радянської епохи, коли варену ковбасу було набагато простіше купити, ніж якісне та свіже м'ясо. А адже саме м'ясо птиці було основою страви у французькому варіанті.
Сьогоднішній склад салату далекий від оригіналу, але його смак не менш цікавий і буде користуватися популярністю, принаймні, до тих пір, поки живі російські новорічні традиції.
Пропонуємо кілька варіацій приготування салату з ковбасою і поділимося деякими хитрощами приготування для отримання ідеального смаку страви.
Рецепт салату «Олів'є» з вареною ковбасою і свіжим огірком
Інгредієнти:
Приготування
Картопляні бульби, моркву і курячі яйця моєму гарненько і відварюємо до готовності в різних каструльках. Відварені овочі та яйця остуджуємо, очищаємо і нарізаємо кубиками. Аналогічним чином шаткуємо ковбасу, свіжі огірки та салатний цибулю, який при необхідності заллємо на п'ять хвилин гарячою водою для позбавлення від зайвої гіркоти і гостроти.
А тепер обіцяна хитрість, до якої вдаються багато господині. Вважається, що якщо змішувати компоненти по черзі, то трапляється диво і смак салату стає ніжніше й приємніше. Скористаємося цією порадою і ми. Змішуємо компоненти починаючи від жорстких складових до більш м'яким. Спочатку з'єднуємо ковбасу і огірки і перемішуємо, потім додаємо моркву і знову перемішуємо. Тепер закладаємо цибулю, після перемішування картопля, яйця, горошок і майонез. Додаємо за смаком сіль і остаточно розмішуємо. Ось такий нехитрий прийом дозволяє поліпшити смак готового салату «Олів'є».
Часто при приготування страви зі свіжими огірками додають антонівські яблука, щоб внести якусь кислинку у смак. Виходить теж не менш цікаво.
Рецепт смачного салату «Олів'є» з копченою ковбасою
Інгредієнти:
Приготування
Відварюємо до готовності і охолодити попередньо вимиті бульби картоплі, моркву і яйця. Якщо разом з копченою ковбасою ми будемо використовувати куряче м'ясо, то відваримо і його.
Потім овочі, яйця та ковбасу очищаємо і шаткуємо невеликими кубиками. Аналогічним чином нарізаємо мариновані огірочки, попередньо очищений ріпчасту цибулю і відварну курку або варену ковбасу.
Змішуємо компоненти по черзі у великій мисці або іншої підходящої посуді. В кінці додаємо консервований горошок, попередньо відкинувши його на друшляк від розсолу, заправляємо майонезом, за смаком сіллю і перемішуємо.
Смачний салат «Олів'є» готовий. Приємного апетиту!
Салат «Олів'є» з копченою ковбасою і шинкою - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо вимитий і відварену картоплю і моркву очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками. Яйця відварюємо круто, позбавляє від шкаралупи і шаткуємо аналогічно. Тепер подрібнюємо нежирну шинку і копчену ковбасу, попередньо очистивши її, дрібно ріжемо цибулю і мариновані огірочки.
Визначаємо всі підготовлені компоненти в глибоку миску, додаємо консервований горошок, майонез і сіль і перемішуємо. Можна також додавати в салат нарубану петрушку або просто прикрасити нею страву при подачі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Класичний вінегрет з горошком - рецепт
Вінегрет - це настільки давня страва, що багато хто не пам'ятають, яким він був спочатку. Виправляємо цю несправедливість і розповімо як зробити
Класичний салат «Олів'є» з ковбасою - рецепт
«Олів'є» має неймовірну кількість варіацій. Різні сім'ї його готують по-своєму. Однак найбільш поширеним і улюбленим варіантом залишається рецепт з
Як приготувати салат «Олів'є»?
Напевно в кожному будинку подають «Олів'є» на святковий стіл або навіть просто на обід. І рецептів неймовірно багато, адже кожна сім'я робить його
«Олів'є» з сьомгою
Олів'є, мабуть, самий знаменитий у нашій країні салат. Готують його по-різному: з куркою, з ковбасою, з рибою. Ось про останньому варіанті ми і
Салат з горошком і ковбасою
Будь-який святковий стіл, та й не тільки, завжди прикрашають різноманітні салати, варіантів, приготування яких досить багато. І сьогодні ми зробили
Салат Олів'є з куркою
Олів'є - це завжди смачно Який салат можна назвати більш популярним у нашій країні, ніж олів'є? Без нього святковий стіл здається порожнім, так і у