» » Олів'є з ковбасою - рецепт

Олів'є з ковбасою - рецепт

Олів'є з ковбасою - рецепт
Салат «Олів'є» давно закріпив за собою титул новорічного страви. Без нього святковий стіл, навіть при великій кількості різних смаколиків, здається недосконалим.
На сьогоднішній день олів'є з ковбасою вважається традиційним рецептом. Це думка закріпилася ще за часів радянської епохи, коли варену ковбасу було набагато простіше купити, ніж якісне та свіже м'ясо. А адже саме м'ясо птиці було основою страви у французькому варіанті.
Сьогоднішній склад салату далекий від оригіналу, але його смак не менш цікавий і буде користуватися популярністю, принаймні, до тих пір, поки живі російські новорічні традиції.
Пропонуємо кілька варіацій приготування салату з ковбасою і поділимося деякими хитрощами приготування для отримання ідеального смаку страви.

Рецепт салату «Олів'є» з вареною ковбасою і свіжим огірком


Інгредієнти:

  • ковбаса варена – 220 г;

  • бульби картоплі – 520 г;

  • курячі яйця – 5 шт.;

  • морква – 90 г;

  • салатний цибуля – 75 г;

  • свіжі огірки – 220 г

  • горошок консервований – 220 г;

  • майонез – 220 г;

  • сіль.


  • Приготування
    Картопляні бульби, моркву і курячі яйця моєму гарненько і відварюємо до готовності в різних каструльках. Відварені овочі та яйця остуджуємо, очищаємо і нарізаємо кубиками. Аналогічним чином шаткуємо ковбасу, свіжі огірки та салатний цибулю, який при необхідності заллємо на п'ять хвилин гарячою водою для позбавлення від зайвої гіркоти і гостроти.
    А тепер обіцяна хитрість, до якої вдаються багато господині. Вважається, що якщо змішувати компоненти по черзі, то трапляється диво і смак салату стає ніжніше й приємніше. Скористаємося цією порадою і ми. Змішуємо компоненти починаючи від жорстких складових до більш м'яким. Спочатку з'єднуємо ковбасу і огірки і перемішуємо, потім додаємо моркву і знову перемішуємо. Тепер закладаємо цибулю, після перемішування картопля, яйця, горошок і майонез. Додаємо за смаком сіль і остаточно розмішуємо. Ось такий нехитрий прийом дозволяє поліпшити смак готового салату «Олів'є».
    Часто при приготування страви зі свіжими огірками додають антонівські яблука, щоб внести якусь кислинку у смак. Виходить теж не менш цікаво.

    Рецепт смачного салату «Олів'є» з копченою ковбасою


    Інгредієнти:

  • ковбаса копчена – 120 г;

  • ковбаса варена або куряче м'ясо – 320 г;

  • бульби картоплі – 420 г;

  • курячі яйця – 5 шт.;

  • морква – 220 г;

  • ріпчаста цибуля – 75 г;

  • мариновані огірки – 180 г

  • горошок консервований – 220 г;

  • майонез – 220 г або по смаку;

  • сіль.


  • Приготування
    Відварюємо до готовності і охолодити попередньо вимиті бульби картоплі, моркву і яйця. Якщо разом з копченою ковбасою ми будемо використовувати куряче м'ясо, то відваримо і його.
    Потім овочі, яйця та ковбасу очищаємо і шаткуємо невеликими кубиками. Аналогічним чином нарізаємо мариновані огірочки, попередньо очищений ріпчасту цибулю і відварну курку або варену ковбасу.
    Змішуємо компоненти по черзі у великій мисці або іншої підходящої посуді. В кінці додаємо консервований горошок, попередньо відкинувши його на друшляк від розсолу, заправляємо майонезом, за смаком сіллю і перемішуємо.
    Смачний салат «Олів'є» готовий. Приємного апетиту!

    Салат «Олів'є» з копченою ковбасою і шинкою - рецепт


    Інгредієнти:

  • ковбаса копчена – 120 г;

  • нежирна шинка – 320 г;

  • бульби картоплі – 520 г;

  • курячі яйця – 6 шт.;

  • морква – 220 г;

  • ріпчаста цибуля – 75 г;

  • мариновані огірки – 220 г

  • горошок консервований – 280-320 г;

  • майонез – 300 г або по смаку;

  • свіжа петрушка;
  • Олів'є з ковбасою - рецепт

  • сіль.


  • Приготування
    Попередньо вимитий і відварену картоплю і моркву очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками. Яйця відварюємо круто, позбавляє від шкаралупи і шаткуємо аналогічно. Тепер подрібнюємо нежирну шинку і копчену ковбасу, попередньо очистивши її, дрібно ріжемо цибулю і мариновані огірочки.
    Визначаємо всі підготовлені компоненти в глибоку миску, додаємо консервований горошок, майонез і сіль і перемішуємо. Можна також додавати в салат нарубану петрушку або просто прикрасити нею страву при подачі.
    Додав: admin | 2-11-2015, 19:31
    Переглядів: 507