» » Класичний вінегрет з горошком - рецепт

Класичний вінегрет з горошком - рецепт

Класичний вінегрет з горошком - рецепт
В даний час існує стільки різних рецептів приготування вінегрету з додаванням зовсім нетрадиційних компонентів, що ми вже починаємо забувати яким повинен бути смак салату в класичному його виконанні.
Але, як кажуть, все нове - це добре забуте старе. Пропонуємо рецепти приготування класичного вінегрету з горошком, які допоможуть відтворити смак традиційного салату, і стануть основою для майбутніх кулінарних експериментів.

Як приготувати класичний вінегрет з горошком і огірком - рецепт?


Інгредієнти:

  • бульби картоплі – 350 г;

  • буряк столовий – 350 г;

  • морква – 220 г;

  • мариновані або солоні огірки – 220 г

  • горошок консервований – 180 г;

  • рослинна олія;

  • ріпчасту або зелену цибулю – 180 г;

  • сіль.


  • Приготування
    Вимитий буряк, бульби картоплі і моркву відварюємо до готовності, охолодити і очистити. Потім нарізаємо овочі невеликими кубиками і складаємо в глибоку миску. Аналогічним чином шаткуємо мариновані огірочки і ріпчасту або зелену цибулю.
    Додаємо консервований горошок, відкинувши його на друшляк від розсолу, присмачую блюдо рослинним маслом, можна запашним, і приправляємо сіллю. Перемішуємо гарненько, перекладаємо готовий вінегрет в салатник і прикрашаємо гілочками свіжої зелені.

    Класичний вінегрет з горохом і капустою - рецепт


    Інгредієнти:

  • бульби картоплі – 380 г;

  • буряк столовий – 320 г;

  • морква – 250 г;

  • солоні або мариновані огірки – 250 г

  • консервований горошок – 220 г;

  • квашена капуста – 150 г;

  • рослинна олія – за смаком;

  • ріпчаста цибуля – 175 г;

  • свіжа зелень кропу і петрушки (за бажанням) – за смаком;

  • сіль.


  • Приготування
    З усього складу овочів для вінегрету з горохом, картоплю, моркву і буряк нам потрібно довести до
    Класичний вінегрет з горошком - рецепт
    готовності. Найчастіше їх відварюють у воді. Але можна підійти до вирішення питання більш відповідально і приготувати коренеплоди на пару або запекти у фользі в духовці. Смак страви від цього, безсумнівно, виграє, а користь такої термічної обробки очевидна. Овочі зберігають усі свої корисні властивості і вітаміни по максимуму.
    Готові овочі очищаємо і шаткуємо разом з ріпчастою цибулею і маринованими огірочками дрібними кубиками. Вважається, що чим дрібніше нарізка інгредієнтів, тим смачніше салат. Додаємо квашену капусту та горошок, присмачую блюдо рослинним маслом, сіллю і нарубаною зеленню (за бажанням) і перемішуємо.
    Готовий вінегрет накладаємо в салатник і подаємо до столу.
    Додав: admin | 2-11-2015, 19:31
    Переглядів: 333