В даний час існує стільки різних рецептів приготування вінегрету з додаванням зовсім нетрадиційних компонентів, що ми вже починаємо забувати яким повинен бути смак салату в класичному його виконанні.
Але, як кажуть, все нове - це добре забуте старе. Пропонуємо рецепти приготування класичного вінегрету з горошком, які допоможуть відтворити смак традиційного салату, і стануть основою для майбутніх кулінарних експериментів.
Як приготувати класичний вінегрет з горошком і огірком - рецепт?
Інгредієнти: бульби картоплі – 350 г; буряк столовий – 350 г; морква – 220 г; мариновані або солоні огірки – 220 г горошок консервований – 180 г; рослинна олія; ріпчасту або зелену цибулю – 180 г; сіль. Приготування Вимитий буряк, бульби картоплі і моркву відварюємо до готовності, охолодити і очистити. Потім нарізаємо овочі невеликими кубиками і складаємо в глибоку миску. Аналогічним чином шаткуємо мариновані огірочки і ріпчасту або зелену цибулю.
Додаємо консервований горошок, відкинувши його на друшляк від розсолу, присмачую блюдо рослинним маслом, можна запашним, і приправляємо сіллю. Перемішуємо гарненько, перекладаємо готовий вінегрет в салатник і прикрашаємо гілочками свіжої зелені.
Класичний вінегрет з горохом і капустою - рецепт
Інгредієнти:
бульби картоплі – 380 г; буряк столовий – 320 г; морква – 250 г; солоні або мариновані огірки – 250 г консервований горошок – 220 г; квашена капуста – 150 г; рослинна олія – за смаком; ріпчаста цибуля – 175 г; свіжа зелень кропу і петрушки (за бажанням) – за смаком; сіль. Приготування З усього складу овочів для вінегрету з горохом, картоплю, моркву і буряк нам потрібно довести до
готовності. Найчастіше їх відварюють у воді. Але можна підійти до вирішення питання більш відповідально і приготувати коренеплоди на пару або запекти у фользі в духовці. Смак страви від цього, безсумнівно, виграє, а користь такої термічної обробки очевидна. Овочі зберігають усі свої корисні властивості і вітаміни по максимуму.
Готові овочі очищаємо і шаткуємо разом з ріпчастою цибулею і маринованими огірочками дрібними кубиками. Вважається, що чим дрібніше нарізка інгредієнтів, тим смачніше салат. Додаємо квашену капусту та горошок, присмачую блюдо рослинним маслом, сіллю і нарубаною зеленню (за бажанням) і перемішуємо.
Готовий вінегрет накладаємо в салатник і подаємо до столу.