Як приготувати салат «Олів'є»?
Салат «Олів'є» реклами не потребує. Він присутній практично на кожному святковому столі, а в новорічному меню займає обов'язкове почесне місце. Кожна господиня вносить свої корективи у традиційний варіант, і пристосовує смак страви по перевагам своєї сім'ї.
Для молодих, початківців господарок нижче ми докладно розповімо, як правильно приготувати салат «Олів'є».
Інгредієнти:
куряча грудка – 400 г;
бульби картоплі – 510 г;
курячі яйця – 5 шт.;
морква – 125 г;
салатний цибуля – 75 г;
мариновані огірки – 170 г;
свіжі огірки – 120 г;
горошок консервований – 210 г;
майонез – 230 г або по смаку;
сіль.
Приготування
Смак готового салату безпосередньо залежить від якості м'яса, яке ми використовуємо як компонент страви. Воно повинно бути неодмінно свіжим. Не обов'язково використовувати курку. Її можна успішно замінити яловичиною або свининою взяти в якості м'ясної основи ковбасні вироби. Кожен раз смак буде трохи інший, але по-своєму цікавий і неповторний.
Отже, курячу грудку поміщаємо в посудину з підсоленою водою і відварюємо до повної готовності. У двох інших ємностях відварюємо попередньо вимиті бульби картоплі, моркву і курячі яйця.
По готовності, даємо охолонути всім компонентам, курячу грудку позбавляємо при необхідності від кісток, овочі від шкірки, а яйця від шкаралупи.
Тепер нарізаємо підготовлені складові салату кубиками, включаючи мариновані і свіжі огірочки і салатний цибулю. Якщо ви не любитель цибулевої гостроти і різкості, то для того, щоб від неї позбутися, заливаємо кубики цибулі на дві хвилини окропом, а потім відкидаємо на друшляк.
З'єднуємо всі заготовлені інгредієнти у великій мисці, додаємо горошок, попередньо відкинувши його на друшляк, і заправляємо майонезом за смаком сіллю. Дбайливо перемішуємо наш «Олів'є», накладаємо в салатник і подаємо до столу.
Інгредієнти:
ковбаса варена – 220 г;
ковбаса копчена – 180 г;
бульби картоплі – 520 г;
курячі яйця – 5 шт.;
морква – 125 г;
салатний цибуля – 75 г;
мариновані огірки – 190 г;
горошок консервований – 210 г;
майонез – 230 г або по смаку;
сіль.
Приготування
Аналогічно першому рецептом відварюємо до повної готовності і потім остуджуємо попередньо помиту картоплю, моркву і курячі яйця.
Потім овочі і ковбасу позбавляємо від шкурок, а яйця від шкаралупи і шаткуємо кубиками розміром приблизно сім міліметрів. Також нарізаємо огірочки і попередньо очищений від лушпиння салатний цибулю. Подрібнені компоненти складаємо у велику ємність, додаємо консервований горошок без розсолу, заправляємо майонезом і за смаком сіллю і перемішуємо.
Замість ковбаси можна взяти шинку або балик, смак страви від цього тільки виграє.
Інгредієнти:
ковбаса або шинка – 310 г;
бульби картоплі – 510 г;
курячі яйця – 5 шт.;
морква – 125 г;
салатний цибуля – 75 г;
свіжі огірки – 220 г;
яблука – 120 г;
горошок консервований – 280-320 г;
майонез – 300 г або по смаку;
сіль.
Приготування
Картопля, морква і курячі яйця відварюємо до повної готовності і даємо охолонути. Потім очищаємо овочі та яйця і шаткуємо дрібними кубиками.
Шматочками такого ж розміру і форми нарізаємо ковбасу або шинку, попередньо вимиті і обсушені свіжі огірки, очищений салатний цибулю і яблучко. Змішуємо компоненти в глибокій ємності, додаємо консервований горошок, додаємо сіль і заправляємо майонезом. Дбайливо перемішуємо салат, накладаємо в салатник і подаємо до столу.
Для молодих, початківців господарок нижче ми докладно розповімо, як правильно приготувати салат «Олів'є».
Як приготувати салат «Олів'є» в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
Смак готового салату безпосередньо залежить від якості м'яса, яке ми використовуємо як компонент страви. Воно повинно бути неодмінно свіжим. Не обов'язково використовувати курку. Її можна успішно замінити яловичиною або свининою взяти в якості м'ясної основи ковбасні вироби. Кожен раз смак буде трохи інший, але по-своєму цікавий і неповторний.
Отже, курячу грудку поміщаємо в посудину з підсоленою водою і відварюємо до повної готовності. У двох інших ємностях відварюємо попередньо вимиті бульби картоплі, моркву і курячі яйця.
По готовності, даємо охолонути всім компонентам, курячу грудку позбавляємо при необхідності від кісток, овочі від шкірки, а яйця від шкаралупи.
Тепер нарізаємо підготовлені складові салату кубиками, включаючи мариновані і свіжі огірочки і салатний цибулю. Якщо ви не любитель цибулевої гостроти і різкості, то для того, щоб від неї позбутися, заливаємо кубики цибулі на дві хвилини окропом, а потім відкидаємо на друшляк.
З'єднуємо всі заготовлені інгредієнти у великій мисці, додаємо горошок, попередньо відкинувши його на друшляк, і заправляємо майонезом за смаком сіллю. Дбайливо перемішуємо наш «Олів'є», накладаємо в салатник і подаємо до столу.
Як приготувати салат «Олів'є» з ковбасою?
Інгредієнти:
Приготування
Аналогічно першому рецептом відварюємо до повної готовності і потім остуджуємо попередньо помиту картоплю, моркву і курячі яйця.
Потім овочі і ковбасу позбавляємо від шкурок, а яйця від шкаралупи і шаткуємо кубиками розміром приблизно сім міліметрів. Також нарізаємо огірочки і попередньо очищений від лушпиння салатний цибулю. Подрібнені компоненти складаємо у велику ємність, додаємо консервований горошок без розсолу, заправляємо майонезом і за смаком сіллю і перемішуємо.
Замість ковбаси можна взяти шинку або балик, смак страви від цього тільки виграє.
Як приготувати салат «Олів'є» зі свіжим огірком і яблуком?
Інгредієнти:
Приготування
Картопля, морква і курячі яйця відварюємо до повної готовності і даємо охолонути. Потім очищаємо овочі та яйця і шаткуємо дрібними кубиками.
Шматочками такого ж розміру і форми нарізаємо ковбасу або шинку, попередньо вимиті і обсушені свіжі огірки, очищений салатний цибулю і яблучко. Змішуємо компоненти в глибокій ємності, додаємо консервований горошок, додаємо сіль і заправляємо майонезом. Дбайливо перемішуємо салат, накладаємо в салатник і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
«Олів'є» з сьомгою
Олів'є, мабуть, самий знаменитий у нашій країні салат. Готують його по-різному: з куркою, з ковбасою, з рибою. Ось про останньому варіанті ми і
Салат «Олів'є» з м'ясом
Салат «Олів'є» вже давно займає почесне місце в російській кухні, хоч і не автентичної версії. Зараз його готують з ковбасою, рибою і т. д. Ми ж з
Кальмаровий салат
Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.
Салат Олів'є з куркою
Олів'є - це завжди смачно Який салат можна назвати більш популярним у нашій країні, ніж олів'є? Без нього святковий стіл здається порожнім, так і у