Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Теплий салат з курячою печінкою

Теплий салат з курячою печінкою

21-06-2015, 14:12
2 960
Теплий салат з курячою печінкою
Куряча печінка - досить бюджетний, простий і смачний продукт. Її дуже легко готувати, - обсмажити на сковороді з цибулею, додати в суп або згасити з грибами. Варіантів багато. Але варто трохи відійти від традиційного приготування і приготувати теплий салат з обсмаженими шматочками курячої печінки, і її смак розкривається зовсім по-новому. Вона чудово поєднується як з овочами, грибами і найрізноманітнішими салатними листям, так і з фруктами і горіхами.
Немає межі кулінарним фантазіям при приготуванні таких салатів. Одні інгредієнти можна замінювати іншими. Результат в будь-якому випадку виходить приголомшливим.
Теплий салат з курячою печінкою буде гідною прикрасою святкового столу і не залишить байдужими самих завзятих гурманів.

Рецепт теплого салату печінкою і грушею


Інгредієнти:

  • печінка куряча – 4 шт.;

  • груша – 1 шт.;

  • м'який сир фета – 50 г;

  • салатний цибуля – 1 шт.;

  • мед – 9 м;

  • цукор – 150 г;

  • оливкова олія – 25 г;

  • лимонний сік – 5 г;

  • салатний мікс – за смаком;

  • кедрові горішки – за смаком;

  • масло рослинне для смаження – за смаком;

  • борошно – 15 г;

  • сіль – за смаком;

  • сушений базилік – за смаком.


  • Приготування
    Вимиту і добре просушену печінка розрізаємо на чотири частини і кожну присипаємо борошном, змішаної з сіллю і щіпкою сушеного базиліка. Салатний цибулю очищаємо і нарізаємо півкільцями або часточками. Обсмажуємо шматочки печінки на рослинній олії з обох сторін до готовності, але не більше п'ятнадцяти хвилин, щоб не пересушити. За дві хвилини до кінця смаження додаємо цибулю.
    Грушу очищаємо, нарізаємо шматочками і карамелізуємо на сковороді, в якій попередньо доводимо цукор до карамелізації.
    Горішки підсушуємо і злегка підсмажуємо, фету нарізаємо кубиками.
    Для заправки змішуємо оливкова олія, лимонний сік, мед і трохи солі.
    Тепер приступаємо до оформлення. В центрі широкої тарілки кладемо салатний мікс. На нього розкладаємо теплу печінку з цибулею і шматочки груш, потім фету, горішки і поливаємо заправкою. І відразу подаємо до столу. Не забуваємо, що це теплий салат. Кількість інгредієнтів вказана для приготування однієї порції. При необхідності кедрові горішки можна замінити волоськими, а замість сиру фети покласти моцарелу.

    Теплий салат з курячою печінкою, грибами і руколою


    Інгредієнти:

  • печінка куряча – 350 г;

  • печериці невеликого розміру – 200 г;

  • рукола – дві жмені;

  • помідори черрі – 250 г;

  • борошно – 15 г;

  • соєвий соус – 50 мл;

  • кунжутне масло – 30 мл;

  • оливкова олія – 15 мл;

  • часник – 2 великих зубчики;

  • перець – за смаком.


  • Приготування
    Промиту і просушену курячу печінку нарізаємо невеликими шматочками, присипаємо борошном, гриби промиваємо і обсмажуємо на різних сковорідках на кунжутній олії до готовності. В кінці перчимо і приправляємо соєвим соусом. Гриби краще вибирати невеликого розміру і смажити цілком. Так блюдо ефектніше виглядає. Змішуємо оливкова олія столову ложку соєвого соусу і дрібно нарізаний або видавлений через прес часник. Черрі ділимо на чотири частини. Викладаємо на блюдо рукколу, печінка, гриби, помідори черрі і поливаємо все приготованим соусом.

    Теплий салат з курячою печінкою і яблуками


    Інгредієнти:

  • печінка куряча – 300 г;

  • яблуко тверде кисло-солодке, невелика – 2 шт., або велика – 1 шт.;

  • салатний мікс – дві невеликих жмені;

  • яйця перепелині – 5 шт.;

  • цукор – 25 г;

  • соєвий соус – 30 мл;

  • коньяк – 30 мл;

  • вершкове масло – 50 г;

  • оливкова олія – 15 мл;

  • апельсиновий свіжовичавлений сік – 30 мл;

  • сіль – за смаком;

  • перець чорний – за смаком.
  • Теплий салат з курячою печінкою


    Приготування
    Печінку промиваємо, просушуємо і обсмажуємо на вершковому маслі. В кінці смаження перчимо і додаємо соєвий соус. Яблука очищаємо, ріжемо часточками і карамелізуем на сковороді з цукром, потім поливаємо коньяком і підпалюємо. Для соусу змішуємо оливкове масло, апельсиновий сік і сіль. На тарілку викладаємо салатний мікс, потім печінка, яблука, поливаємо соусом і прикрашаємо розрізаними навпіл перепелиними яйцями.
    Ось як легко і просто приготувати теплі салати на будь-який смак з курячої печінки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з курячої печінки - рецепт
    Салат з курячої печінки - рецепт
    Якщо ваше сімейство не любить їсти смажену або тушковану курячу печінку, то можна трохи злукавити і приготувати їм дуже смачний салат з курячої
    Салат з грибами і печінкою
    Салат з грибами і печінкою
    Ніжна печінка чудово поєднується з грибами. Пропонуємо вам приготувати дуже смачний і оригінальний салат з печінки і грибів. Він досить простий, але
    Салат з печінки з морквою
    Салат з печінки з морквою
    Салат з печінки з морквою - смачне і ситне блюдо, яке можна подати як повсякденний, так і святковий стіл. У нашій статті ми зібрали для вас найбільш
    Салат з печінки з яйцем
    Салат з печінки з яйцем
    Салати є прикрасою будь-якого столу, хоч повсякденного, хоч святкового. Варіантів їх створення безліч. І зараз ми вам підкажемо декілька нових
    Куряча печінка в вершках
    Куряча печінка в вершках
    Куряча печінка - це дуже корисний продукт, який потрібно періодично вживати в їжу. А якщо її ще й у вершках приготувати, то вона буде не тільки
    Страви з курячої печінки - рецепти
    Страви з курячої печінки - рецепти
    Куряча печінка - корисний дієтичний субпродукт. Але далеко не всі господині знають, як його правильно готувати і які страви можна зробити. І сьогодні