Куряча печінка - досить бюджетний, простий і смачний продукт. Її дуже легко готувати, - обсмажити на сковороді з цибулею, додати в суп або згасити з грибами. Варіантів багато. Але варто трохи відійти від традиційного приготування і приготувати теплий салат з обсмаженими шматочками курячої печінки, і її смак розкривається зовсім по-новому. Вона чудово поєднується як з овочами, грибами і найрізноманітнішими салатними листям, так і з фруктами і горіхами.
Немає межі кулінарним фантазіям при приготуванні таких салатів. Одні інгредієнти можна замінювати іншими. Результат в будь-якому випадку виходить приголомшливим.
Теплий салат з курячою печінкою буде гідною прикрасою святкового столу і не залишить байдужими самих завзятих гурманів.
Рецепт теплого салату печінкою і грушею
Інгредієнти: печінка куряча – 4 шт.; груша – 1 шт.; м'який сир фета – 50 г; салатний цибуля – 1 шт.; мед – 9 м; цукор – 150 г; оливкова олія – 25 г; лимонний сік – 5 г; салатний мікс – за смаком; кедрові горішки – за смаком; масло рослинне для смаження – за смаком; борошно – 15 г; сіль – за смаком; сушений базилік – за смаком. Приготування Вимиту і добре просушену печінка розрізаємо на чотири частини і кожну присипаємо борошном, змішаної з сіллю і щіпкою сушеного базиліка. Салатний цибулю очищаємо і нарізаємо півкільцями або часточками. Обсмажуємо шматочки печінки на рослинній олії з обох сторін до готовності, але не більше п'ятнадцяти хвилин, щоб не пересушити. За дві хвилини до кінця смаження додаємо цибулю.
Грушу очищаємо, нарізаємо шматочками і карамелізуємо на сковороді, в якій попередньо доводимо цукор до карамелізації.
Горішки підсушуємо і злегка підсмажуємо, фету нарізаємо кубиками.
Для заправки змішуємо оливкова олія, лимонний сік, мед і трохи солі.
Тепер приступаємо до оформлення. В центрі широкої тарілки кладемо салатний мікс. На нього розкладаємо теплу печінку з цибулею і шматочки груш, потім фету, горішки і поливаємо заправкою. І відразу подаємо до столу. Не забуваємо, що це теплий салат. Кількість інгредієнтів вказана для приготування однієї порції. При необхідності кедрові горішки можна замінити волоськими, а замість сиру фети покласти моцарелу.
Теплий салат з курячою печінкою, грибами і руколою
Інгредієнти: печінка куряча – 350 г; печериці невеликого розміру – 200 г; рукола – дві жмені; помідори черрі – 250 г; борошно – 15 г; соєвий соус – 50 мл; кунжутне масло – 30 мл; оливкова олія – 15 мл; часник – 2 великих зубчики; перець – за смаком. Приготування Промиту і просушену курячу печінку нарізаємо невеликими шматочками, присипаємо борошном, гриби промиваємо і обсмажуємо на різних сковорідках на кунжутній олії до готовності. В кінці перчимо і приправляємо соєвим соусом. Гриби краще вибирати невеликого розміру і смажити цілком. Так блюдо ефектніше виглядає. Змішуємо оливкова олія столову ложку соєвого соусу і дрібно нарізаний або видавлений через прес часник. Черрі ділимо на чотири частини. Викладаємо на блюдо рукколу, печінка, гриби, помідори черрі і поливаємо все приготованим соусом.
Теплий салат з курячою печінкою і яблуками
Інгредієнти: печінка куряча – 300 г; яблуко тверде кисло-солодке, невелика – 2 шт., або велика – 1 шт.; салатний мікс – дві невеликих жмені; яйця перепелині – 5 шт.; цукор – 25 г; соєвий соус – 30 мл; коньяк – 30 мл; вершкове масло – 50 г; оливкова олія – 15 мл; апельсиновий свіжовичавлений сік – 30 мл; сіль – за смаком; перець чорний – за смаком. Приготування Печінку промиваємо, просушуємо і обсмажуємо на вершковому маслі. В кінці смаження перчимо і додаємо соєвий соус. Яблука очищаємо, ріжемо часточками і карамелізуем на сковороді з цукром, потім поливаємо коньяком і підпалюємо. Для соусу змішуємо оливкове масло, апельсиновий сік і сіль. На тарілку викладаємо салатний мікс, потім печінка, яблука, поливаємо соусом і прикрашаємо розрізаними навпіл перепелиними яйцями.
Ось як легко і просто приготувати теплі салати на будь-який смак з курячої печінки.