Салат з руколи з креветками
Чи знаєте ви, що середземноморський салат, рукола, так стрімко увірвався на наші кулінарні простори і підкорив шанувальників вишуканих і здорових страв, - просто криниця вітамінів. У ній містяться також більше десяти елементів і біологічно-активних речовин, необхідних нашому організму. Ця диво-трава покращує обмін речовин, благотворно впливає на багато систем організму. Але крім того вона чудово поєднується з найрізноманітнішими продуктами. Про поєднанні руколи і креветок з іншими компонентами в салатах ми сьогодні і поговоримо.
Інгредієнти:
тигрові креветки – 10 шт.;
рукола – 75 г;
авокадо – 190 г;
пармезан – 75 г;
помідори черрі – 100 г;
кедрові горішки – 15 г;
травневий мед – 20 р;
лайм – 1/2 шт.;
олія оливкова – 45 мл;
соєвий соус – 10 мл;
класичний бальзамічний крем – 10 г;
сіль – за смаком;
перець чорний мелений – за смаком.
Приготування
Тигрові креветки очищені обсмажуємо на оливковій олії по дві хвилини з кожного боку, солимо і перчимо. Очищаємо авокадо і ріжемо кубиками, помідори черрі ріжемо на дві частини, пармезан натираємо на тертці.
Тепер приготуємо заправку. Для цього соєвий соус, бальзамічний крем, мед, цедру і сік лайма ретельно змішуємо з оливковою олією.
Викладаємо на блюдо попередньо промиту і просушену рукколу. Зверху і з боків розкладаємо креветки, помідори черрі, кубики авокадо і пармезан. Присипаємо всі кедровими горішками і поливаємо ароматною заправкою.
Інгредієнти:
очищені креветки – 300 г;
рукола – 100 г;
яйця перепелині – 4 шт.;
апельсини – 2 шт.;
огірок свіжий – 1 шт.;
кедрові горішки – 15 г;
часник – 1 зубчик;
свіжовичавлений апельсиновий сік – 250 мл;
олія оливкова – 45 мл;
цукор – 1/2 ч. ложки;
сіль – за смаком;
перець мелений – за смаком.
Приготування
Першим ділом приготуємо заправку. Для цього выпариваем апельсиновий сік в каструльці з товстим дном, щоб його кількість зменшилася на третину від початкового об'єму, додаємо сіль, цукор і даємо охолонути. Потім ретельно змішуємо залишився сік з оливковою олією.
Очищені креветки обсмажуємо з подрібненим зубчиком часнику на оливковій олії не більше хвилини, викладаємо в тарілку, вливаємо одну третину заправки, перемішуємо і даємо настоятися десять хвилин. Відварюємо яйця перепелині.
Апельсини очистити, видаляємо всі пленочки і нарізаємо м'якоть невеликими шматочками, а огірок пелюстками за допомогою овочечистки.
У великій мисці змішуємо апельсини, огірок, креветки, рукколу і апельсинову заправку з свіжомеленим перцем і акуратно перемішуємо.
Викладаємо салат на блюдо, посипаємо горішками і прикрашаємо очищеними і розрізаними навпіл перепелиними яйцями.
Салат з руколи, тигрових креветок і авокадо
Інгредієнти:
Приготування
Тигрові креветки очищені обсмажуємо на оливковій олії по дві хвилини з кожного боку, солимо і перчимо. Очищаємо авокадо і ріжемо кубиками, помідори черрі ріжемо на дві частини, пармезан натираємо на тертці.
Тепер приготуємо заправку. Для цього соєвий соус, бальзамічний крем, мед, цедру і сік лайма ретельно змішуємо з оливковою олією.
Викладаємо на блюдо попередньо промиту і просушену рукколу. Зверху і з боків розкладаємо креветки, помідори черрі, кубики авокадо і пармезан. Присипаємо всі кедровими горішками і поливаємо ароматною заправкою.
Салат з руколи з креветками, апельсинами та перепелиними яйцями
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом приготуємо заправку. Для цього выпариваем апельсиновий сік в каструльці з товстим дном, щоб його кількість зменшилася на третину від початкового об'єму, додаємо сіль, цукор і даємо охолонути. Потім ретельно змішуємо залишився сік з оливковою олією.
Очищені креветки обсмажуємо з подрібненим зубчиком часнику на оливковій олії не більше хвилини, викладаємо в тарілку, вливаємо одну третину заправки, перемішуємо і даємо настоятися десять хвилин. Відварюємо яйця перепелині.
Апельсини очистити, видаляємо всі пленочки і нарізаємо м'якоть невеликими шматочками, а огірок пелюстками за допомогою овочечистки.
У великій мисці змішуємо апельсини, огірок, креветки, рукколу і апельсинову заправку з свіжомеленим перцем і акуратно перемішуємо.
Викладаємо салат на блюдо, посипаємо горішками і прикрашаємо очищеними і розрізаними навпіл перепелиними яйцями.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат із перепелиними яйцями
Салати - найкраще блюдо для кожної дівчини. У них і вітаміни, і мало калорій, і смак у них приголомшливий. Загалом, готуйте на здоров'я салати. А ми
Салат з королівськими креветками
Креветки є смачною закускою до будь-якого столу. Ми пропонуємо вам зробити приголомшливий салат з креветками, здивувавши рідних і друзів делікатесним
Салат з креветками і помідорами
Морепродукти чудово поєднуються практично з будь-якими овочами і фруктами. І сьогодні ми пропонуємо вам приготувати чудовий салат з креветками і
Салат з руколою і помідорами
Рукола - дивовижна рослина, яке додає надзвичайну смакову нотку будь-якої страви, завдяки своїй гірчинці. Давайте, сьогодні розберемо рецепти
Салат з креветками і апельсином
Салат з креветками і апельсином - відмінною варіант аперитиву на святковій вечірці. Ми підготували для вас кілька цікавих варіантів створення цієї
Салат з грейпфрутом
Грейпфрут - екзотичний фрукт з гіркувато-кислуватим смаком. Його можна їсти як самостійно, так і в створенні різних страв. І сьогодні ми розглянемо