Чи знаєте ви, що середземноморський салат, рукола, так стрімко увірвався на наші кулінарні простори і підкорив шанувальників вишуканих і здорових страв, - просто криниця вітамінів. У ній містяться також більше десяти елементів і біологічно-активних речовин, необхідних нашому організму. Ця диво-трава покращує обмін речовин, благотворно впливає на багато систем організму. Але крім того вона чудово поєднується з найрізноманітнішими продуктами. Про поєднанні руколи і креветок з іншими компонентами в салатах ми сьогодні і поговоримо.
Салат з руколи, тигрових креветок і авокадо
Інгредієнти: тигрові креветки – 10 шт.; рукола – 75 г; авокадо – 190 г; пармезан – 75 г; помідори черрі – 100 г; кедрові горішки – 15 г; травневий мед – 20 р; лайм – 1/2 шт.; олія оливкова – 45 мл; соєвий соус – 10 мл; класичний бальзамічний крем – 10 г; сіль – за смаком; перець чорний мелений – за смаком. Приготування Тигрові креветки очищені обсмажуємо на оливковій олії по дві хвилини з кожного боку, солимо і перчимо. Очищаємо авокадо і ріжемо кубиками, помідори черрі ріжемо на дві частини, пармезан натираємо на тертці.
Тепер приготуємо заправку. Для цього соєвий соус, бальзамічний крем, мед, цедру і сік лайма ретельно змішуємо з оливковою олією.
Викладаємо на блюдо попередньо промиту і просушену рукколу. Зверху і з боків розкладаємо креветки, помідори черрі, кубики авокадо і пармезан. Присипаємо всі кедровими горішками і поливаємо ароматною заправкою.
Салат з руколи з креветками, апельсинами та перепелиними яйцями
Інгредієнти:
очищені креветки – 300 г; рукола – 100 г; яйця перепелині – 4 шт.; апельсини – 2 шт.; огірок свіжий – 1 шт.; кедрові горішки – 15 г; часник – 1 зубчик; свіжовичавлений апельсиновий сік – 250 мл; олія оливкова – 45 мл; цукор – 1/2 ч. ложки; сіль – за смаком; перець мелений – за смаком. Приготування Першим ділом приготуємо заправку. Для цього выпариваем апельсиновий сік в каструльці з товстим дном, щоб його кількість зменшилася на третину від початкового об'єму, додаємо сіль, цукор і даємо охолонути. Потім ретельно змішуємо залишився сік з оливковою олією.
Очищені креветки обсмажуємо з подрібненим зубчиком часнику на оливковій олії не більше хвилини,
викладаємо в тарілку, вливаємо одну третину заправки, перемішуємо і даємо настоятися десять хвилин. Відварюємо яйця перепелині.
Апельсини очистити, видаляємо всі пленочки і нарізаємо м'якоть невеликими шматочками, а огірок пелюстками за допомогою овочечистки.
У великій мисці змішуємо апельсини, огірок, креветки, рукколу і апельсинову заправку з свіжомеленим перцем і акуратно перемішуємо.
Викладаємо салат на блюдо, посипаємо горішками і прикрашаємо очищеними і розрізаними навпіл перепелиними яйцями.