» » Салат «Вітамінний» з капусти

Салат «Вітамінний» з капусти

Салат «Вітамінний» з капусти
Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати легкий і простий вітамінний салат з свіжої капусти . Він неодмінно підніме всім настрій навіть похмурим холодним днем!

Салат «Вітамінний» з капусти і моркви


Інгредієнти:

  • білокачанна свіжа капуста – 300 г;

  • морква – 1 шт.;

  • яблуко зелене кисле – 1 шт.


  • Для заправки:

  • масло рослинне – 1 ст. ложка;

  • оцет столовий – 1 ч. ложка;

  • цукровий пісок – 05 ч. ложки;

  • лимонний сік – 05 ч. ложки;

  • спеції.


  • Приготування
    Моркву чистимо і подрібнюємо на спеціальній тертці. Капусту шаткуємо й змішуємо овочі в мисці. З яблука акуратно зрізаємо шкірку і натираємо фрукт на терочке. Додаємо його в салат і переходимо до приготування заправки: з'єднуємо в пиалке оцет з цукром, солимо за смаком, видавлюємо лимонний сік і вливаємо рослинне масло. Ретельно все збиваємо і виливаємо суміш у салат.

    Салат «Вітамінний» з капусти і огірків


    Інгредієнти:

  • капуста свіжа білокачанна – 400 г;

  • огірок свіжий – 1 шт.;

  • свіжа петрушка – за смаком;

  • столовий оцет – за смаком;

  • олія рослинна;

  • спеції;

  • цукор.


  • Приготування
    Беремо невеликий качан капусти, знімаємо брудні листочки і шаткуємо його ножем. У огірків відрізаємо з обох сторін кінчики, промиваємо їх, обсушуємо паперовими рушниками і подрібнюємо. Зелень кропу і пір'я цибулі обполіскуємо, стряхиваем надлишки рідини і рубаємо. Перекладаємо капусту в глибоку миску, злегка мнемо чистими руками, щоб вона виділила рідина. Тепер залишаємо капусту в такому вигляді постояти хвилин на 5. Для приготування заправки для вітамінного салату з капусти беремо невелику пиалку, наливаємо в неї рослинне масло, столовий оцет, додаємо дрібку солі і цукру. Все ретельно перемішуємо до отримання однорідної суміші. Далі виливаємо її в миску з овочами, ретельно перемішуємо і перекладаємо готовий салат в красиву тарілку. Подаємо страву до столу, прикрасивши свіжою зеленню, оливками, нарізаними кільцями.

    Вітамінний салат з капусти, моркви і яблук


    Інгредієнти:

  • білокачанна капуста – 300 г;

  • свіжий огірок – 2 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • яблуко – 1 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • масло рослинне – 3 ст. ложки;

  • перець чилі – за смаком;

  • спеції;

  • свіжа зелень – по смаку.


  • Приготування
    Всі овочі промиваємо й обсушуємо на кухонному рушнику. Потім свіжу капусту шаткуємо, викладаємо в салатник, присипаємо сіллю і цукровим піском. Далі збризкуємо трохи оцтом і злегка мнемо чистими руками. Яблуко і моркву обробляємо від шкірки і натираємо на крупній тертці, а свіжі огірки і цибулину рубаємо невеликими кубиками. Після цього викладаємо підготовлені інгредієнти до капусти, поливаємо рослинним маслом, присипаємо за смаком перцем чилі і солимо за смаком. Ретельно розмішуємо ложкою страву і прикрашаємо рубаною свіжої зеленню. Ну, ось і все, вітамінний салат зі свіжої капусти з огірком і яблуком готовий!

    Салат вітамінний з морської капусти


    Інгредієнти:

  • маринована морська капуста – 100 г;

  • огірок свіжий – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • яблуко зелене – 2 шт.;

  • яйце – 1 шт.;

  • сметана нежирна – 3 ст. ложки;
  • Салат «Вітамінний» з капусти

  • спеції;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    Для приготування цього салату, готуємо спочатку всі інгредієнти. Для цього моркву чистимо і шаткуємо на терочке з великими отворами. Яблука і свіжий огірок обробляємо і точно також подрібнюємо. Перекладаємо ці продукти в салатник, додати мариновану морську капусту, заправляємо сметаною, посипаємо сіллю і перемішуємо. Далі формуємо невелику гірку і прикрашаємо часточками звареного і очищеного курячого яйця і гілочками петрушки.
    Додав: admin | 21-06-2015, 13:53
    Переглядів: 541