Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати легкий і простий вітамінний салат з свіжої капусти . Він неодмінно підніме всім настрій навіть похмурим холодним днем!
Салат «Вітамінний» з капусти і моркви
Інгредієнти: білокачанна свіжа капуста – 300 г; морква – 1 шт.; яблуко зелене кисле – 1 шт. Для заправки:
масло рослинне – 1 ст. ложка; оцет столовий – 1 ч. ложка; цукровий пісок – 05 ч. ложки; лимонний сік – 05 ч. ложки; спеції. Приготування Моркву чистимо і подрібнюємо на спеціальній тертці. Капусту шаткуємо й змішуємо овочі в мисці. З яблука акуратно зрізаємо шкірку і натираємо фрукт на терочке. Додаємо його в салат і переходимо до приготування заправки: з'єднуємо в пиалке оцет з цукром, солимо за смаком, видавлюємо лимонний сік і вливаємо рослинне масло. Ретельно все збиваємо і виливаємо суміш у салат.
Салат «Вітамінний» з капусти і огірків
Інгредієнти: капуста свіжа білокачанна – 400 г; огірок свіжий – 1 шт.; свіжа петрушка – за смаком; столовий оцет – за смаком; олія рослинна; спеції; цукор. Приготування Беремо невеликий качан капусти, знімаємо брудні листочки і шаткуємо його ножем. У огірків відрізаємо з обох сторін кінчики, промиваємо їх, обсушуємо паперовими рушниками і подрібнюємо. Зелень кропу і пір'я цибулі обполіскуємо, стряхиваем надлишки рідини і рубаємо. Перекладаємо капусту в глибоку миску, злегка мнемо чистими руками, щоб вона виділила рідина. Тепер залишаємо капусту в такому вигляді постояти хвилин на 5. Для приготування заправки для вітамінного салату з капусти беремо невелику пиалку, наливаємо в неї рослинне масло, столовий оцет, додаємо дрібку солі і цукру. Все ретельно перемішуємо до отримання однорідної суміші. Далі виливаємо її в миску з овочами, ретельно перемішуємо і перекладаємо готовий салат в красиву тарілку. Подаємо страву до столу, прикрасивши свіжою зеленню, оливками, нарізаними кільцями.
Вітамінний салат з капусти, моркви і яблук
Інгредієнти: білокачанна капуста – 300 г; свіжий огірок – 2 шт.; морква – 1 шт.; яблуко – 1 шт.; цибулина – 1 шт.; масло рослинне – 3 ст. ложки; перець чилі – за смаком; спеції; свіжа зелень – по смаку. Приготування Всі овочі промиваємо й обсушуємо на кухонному рушнику. Потім свіжу капусту шаткуємо, викладаємо в салатник, присипаємо сіллю і цукровим піском. Далі збризкуємо трохи оцтом і злегка мнемо чистими руками. Яблуко і моркву обробляємо від шкірки і натираємо на крупній тертці, а свіжі огірки і цибулину рубаємо невеликими кубиками. Після цього викладаємо підготовлені інгредієнти до капусти, поливаємо рослинним маслом, присипаємо за смаком перцем чилі і солимо за смаком. Ретельно розмішуємо ложкою страву і прикрашаємо рубаною свіжої зеленню. Ну, ось і все, вітамінний салат зі свіжої капусти з огірком і яблуком готовий!
Салат вітамінний з морської капусти
Інгредієнти: маринована морська капуста – 100 г; огірок свіжий – 1 шт.; морква – 1 шт.; яблуко зелене – 2 шт.; яйце – 1 шт.; сметана нежирна – 3 ст. ложки; спеції; свіжа зелень. Приготування Для приготування цього салату, готуємо спочатку всі інгредієнти. Для цього моркву чистимо і шаткуємо на терочке з великими отворами. Яблука і свіжий огірок обробляємо і точно також подрібнюємо. Перекладаємо ці продукти в салатник, додати мариновану морську капусту, заправляємо сметаною, посипаємо сіллю і перемішуємо. Далі формуємо невелику гірку і прикрашаємо часточками звареного і очищеного курячого яйця і гілочками петрушки.