Як приготувати салат «Мімоза»?
Салат «Мімоза» є невід'ємною частиною практично кожного свята, оскільки представляє з себе не тільки смачне і ситне блюдо, але і прекрасна прикраса будь-якого столу. Цей салат отримав таку назву через його схожості з однойменною квіткою, а так як він є одним з найпопулярніших страв серед господинь, у нього є безліч варіантів приготування.
Класичним варіантом є рибний салат «Мімоза», який готується з використанням рибних консервів, інші інгредієнти салату «Мімоза» в різних варіантах приготування можуть змінюватися.
Ми пропонуємо вашій увазі рецепт, як приготувати салат «Мімоза» з горбушею, але замість неї ви можете взяти будь-яку іншу рибну консерву.
Інгредієнти:
картопля - 1 шт.;
яйця - 4 шт.;
горбуша (консервована) - 1 б.;
цибуля - 1 шт.;
морква - 2 шт.;
майонез - за смаком;
оцет.
Приготування
Моркву, картоплю і яйця відваріть. Цибулю наріжте півкільцями і замаринуйте в оцті (приблизно 15 хвилин). Потім відкиньте його на сито і обполосніть водою. Дістаньте рибу з банки, видаліть з неї великі кістки, а потім розімніть виделкою разом з розсолом.
Яйця дрібно поріжте, залишивши окремо два жовтки для верхнього шару салату (або натерти на дрібній тертці, або просто розім'яти виделкою). Картоплю і моркву теж необхідно натерти. Тепер починайте викладати блюдо шарами: картопля (змастіть цей шар майонезом), риба, цибуля, яйця (змастіть майонезом), морква (змастіть майонезом) і жовтки.
Якщо ви хочете чого-небудь оригінального, і готові відійти від класичного рецепту салату, то ми розповімо вам, як робиться салат «Мімоза» з крабовими паличками.
Інгредієнти:
яйця - 4-6 шт.;
яблуко - 1-2 шт.;
крабові палички - 200 г;
сир твердий - 100-200 г;
цибуля - 1 шт.;
масло вершкове - 100-200 г;
майонез.
Приготування
Наріжте дрібно цибулю і замочіть в холодній воді приблизно на 30 хвилин. Крабові палички теж наріжте дрібними шматочками. Сир, вершкове масло і яблуко, яке перед використанням потрібно очистити, натерти на крупній тертці. Жовток і білок розділіть і натріть окремо на дрібній тертці.
Коли всі інгредієнти готові, можна починати укладати салат шарами в такій послідовності: яєчні білки, сир, масло, цибулю (змастити цей шар майонезом), крабові палички, яблуко (цей шар також змастити майонезом), жовтки. Цікавий салат «Мімоза» готовий прикрасити будь-який стіл.
Для тих, хто готовий спробувати щось зовсім незвичайне і воліє не рибу, а м'ясо, пропонуємо рецепт салату «Мімоза» з куркою.
Інгредієнти:
філе куряче - 300-400 г;
картопля - 2-3 шт.;
яблуко (краще кисле) - 1-2 шт.;
морква - 1-2 шт.;
цибуля - 1 шт.;
яйця - 4-5 шт.;
вершкове масло - 100-150 г;
майонез.
Приготування
Для початку необхідно відварити картоплю, моркву, філе і яйця. Цибулю нарізати дрібними шматочками і обшпарити окропом. Яблуко, картоплю і моркву подрібнити на дрібній тертці, а куряче філе розібрати руками на невеликі шматочки. Білки і жовтки розділіть і натріть на тертці. Охолоджене масло теж натріть.
Перший шар - половина картоплі, другий - яблука, потім половина вершкового масла, курка, морква, друга половина олії, білки, друга половина картоплі і терті жовтки. Кожен шар потрібно добре змащувати майонезом, але будьте обережні - не переборщити.
Варіантів оформлення салату «Мімоза є безліч: можна викладати салат на пласке блюдо, можна в глибоку, але прозору салатницю, щоб були видні всі шари. Зверху можна прикрасити зеленню або кукурудзою. У будь-якому випадку у вас вийде апетитне блюдо.
Класичним варіантом є рибний салат «Мімоза», який готується з використанням рибних консервів, інші інгредієнти салату «Мімоза» в різних варіантах приготування можуть змінюватися.
Рецепт салату «Мімоза» з горбушею
Ми пропонуємо вашій увазі рецепт, як приготувати салат «Мімоза» з горбушею, але замість неї ви можете взяти будь-яку іншу рибну консерву.
Інгредієнти:
Приготування
Моркву, картоплю і яйця відваріть. Цибулю наріжте півкільцями і замаринуйте в оцті (приблизно 15 хвилин). Потім відкиньте його на сито і обполосніть водою. Дістаньте рибу з банки, видаліть з неї великі кістки, а потім розімніть виделкою разом з розсолом.
Яйця дрібно поріжте, залишивши окремо два жовтки для верхнього шару салату (або натерти на дрібній тертці, або просто розім'яти виделкою). Картоплю і моркву теж необхідно натерти. Тепер починайте викладати блюдо шарами: картопля (змастіть цей шар майонезом), риба, цибуля, яйця (змастіть майонезом), морква (змастіть майонезом) і жовтки.
Салат «Мімоза» з крабовими паличками
Якщо ви хочете чого-небудь оригінального, і готові відійти від класичного рецепту салату, то ми розповімо вам, як робиться салат «Мімоза» з крабовими паличками.
Інгредієнти:
Приготування
Наріжте дрібно цибулю і замочіть в холодній воді приблизно на 30 хвилин. Крабові палички теж наріжте дрібними шматочками. Сир, вершкове масло і яблуко, яке перед використанням потрібно очистити, натерти на крупній тертці. Жовток і білок розділіть і натріть окремо на дрібній тертці.
Коли всі інгредієнти готові, можна починати укладати салат шарами в такій послідовності: яєчні білки, сир, масло, цибулю (змастити цей шар майонезом), крабові палички, яблуко (цей шар також змастити майонезом), жовтки. Цікавий салат «Мімоза» готовий прикрасити будь-який стіл.
Салат «Мімоза» з куркою
Для тих, хто готовий спробувати щось зовсім незвичайне і воліє не рибу, а м'ясо, пропонуємо рецепт салату «Мімоза» з куркою.
Інгредієнти:
Приготування
Для початку необхідно відварити картоплю, моркву, філе і яйця. Цибулю нарізати дрібними шматочками і обшпарити окропом. Яблуко, картоплю і моркву подрібнити на дрібній тертці, а куряче філе розібрати руками на невеликі шматочки. Білки і жовтки розділіть і натріть на тертці. Охолоджене масло теж натріть.
Перший шар - половина картоплі, другий - яблука, потім половина вершкового масла, курка, морква, друга половина олії, білки, друга половина картоплі і терті жовтки. Кожен шар потрібно добре змащувати майонезом, але будьте обережні - не переборщити.
Варіантів оформлення салату «Мімоза є безліч: можна викладати салат на пласке блюдо, можна в глибоку, але прозору салатницю, щоб були видні всі шари. Зверху можна прикрасити зеленню або кукурудзою. У будь-якому випадку у вас вийде апетитне блюдо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат "Мімоза" з крабовими паличками
«Мімоза» - популярний салат, який знайомий багатьом. Свою назву він отримав від відомого весняного квітки. Варіантів його створення досить багато. І
Салат з горбушею
Горбуша - смачна представниця сімейства лососевих. Її часто вживають у консервованому і солоному вигляді. З неї можна приготувати дивовижні салатики
Салат «Мімоза» з горбушею
Мімоза - популярний салат, який часто можна зустріти на святкових столах. Варіантів його створення досить багато. І сьогодні ми поділимося цікавими
Салат «Мімоза» - рецепт з сиром
Салат «Мімоза» - популярне блюдо на будь-якому святковому столі на всьому пострадянському просторі. Варіантів її створення з різними інгредієнтами
«Мімоза» - класичний рецепт
Салат «Мімоза» знайомий нам ще з дитинства і досі любимо багатьма. За багато років рецепт салату змінювався і не раз, але все ж є класичні варіанти