Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат «Мімоза» - рецепт з сиром

Салат «Мімоза» - рецепт з сиром

22-03-2015, 14:20
850
Салат «Мімоза» - рецепт з сиром
Салат - саме універсальне блюдо. Відомо безліч рецептів салатів, в яких можуть поєднуватися різні продукти самим несподіваним чином.
В даний час салат «Мімоза» - одне з найпопулярніших страв для святкового столу практично на всьому слов'янському пострадянському просторі. Це смачне і не дуже складне в приготуванні блюдо.
Розповімо, як приготувати салат «Мімоза» з лосося з сиром, цей рецепт можна вважати класичним.

Рецепт салату «Мімоза» з лосося з сиром


Інгредієнти:

  • яйця курячі свіжі (бажано, з яскравими жовтками) - 6 шт.;

  • рибні консерви з лососевих риб в олії або у власному соку - 1-2 банки;

  • твердий сир - близько 200 г;

  • майонез (краще домашнього приготування) - близько 200-250 мл;

  • масло вершкове натуральне - 100 г;

  • цибуля ріпчаста звичайний або білий салатний - 2-3 цибулини середнього розміру;

  • лимон;

  • свіжа зелень різна (петрушка, кінза, кріп).


  • Приготування
    Вершкове масло заздалегідь помістимо в морозильне відділення холодильника. Яйця зваримо круто (після закипання проварюємо близько 6-8 хвилин, не більше, інакше жовтки будуть мати неприємний колір). Остуджуємо яйця холодною водою і очистити від шкаралупи. Відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки розминаємо виделкою. Білки рубаємо ножем, чим дрібніше - тим краще. Поміщаємо білки і жовтки в окремі миски.
    Очищаємо цибулю та нарізаємо ножем якомога дрібніше (можна використовувати для цього крупну тертку або блендер). Цибулю трохи додаємо сіль і скроплюємо соком лимона.
    Натираємо сир на середній або дрібній тертці. Зелень дрібно рубаємо ножем. Виймаємо рибу з банки і розминаємо виделкою в окремій мисці.
    Будемо викладати салат шарами, можна перед публікацією помістити всі підготовлені інгредієнти в холодильник хвилин на 30-40.
    На широке, але не надто глибоке блюдо викладаємо рівний шар-підкладку з рубаних яєчних білків.
    Салат «Мімоза» - рецепт з сиром
    Зверху - шар тертого сиру. Третім шаром піде розім'ятим лосось. Тепер робимо поверх часту «сіточку» з домашнього майонезу і розрівнюємо її акуратно лопаткою, щоб шар вийшов суцільним. Далі викладаємо шар подрібненого цибулі, зверху ще шар майонезу і останній шар - подрібнені яєчні жовтки упереміж з натертим на тертці вершковим маслом. Зверху робимо для краси тонку «сіточку з майонезу, але не розмазуємо її. Прикрашаємо листочками і гілочками зелені. Перед подачею непогано б помістити салат хоча б години на 2 на полицю холодильника.
    Салат «Мімоза» добре подавати з моченими яблуками і північними ягодами, солоними грибами, світлим столовим вином, горілкою або ягідними настоянками.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат «Мімоза» - рецепт з рисом
    Салат «Мімоза» - рецепт з рисом
    Салат «Мімоза» з рисом - ще один оригінальний варіант приготування усіма відомого страви, який чудово прикрасить будь-який святковий стіл. Пропонуємо
    Салат "Мімоза" з крабовими паличками
    Салат "Мімоза" з крабовими паличками
    «Мімоза» - популярний салат, який знайомий багатьом. Свою назву він отримав від відомого весняного квітки. Варіантів його створення досить багато. І
    Салат «Мімоза» з горбушею
    Салат «Мімоза» з горбушею
    Мімоза - популярний салат, який часто можна зустріти на святкових столах. Варіантів його створення досить багато. І сьогодні ми поділимося цікавими
    «Мімоза» - класичний рецепт
    «Мімоза» - класичний рецепт
    Салат «Мімоза» знайомий нам ще з дитинства і досі любимо багатьма. За багато років рецепт салату змінювався і не раз, але все ж є класичні варіанти
    Кальмаровий салат
    Кальмаровий салат
    Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.