Салат «Мімоза» є невід'ємною частиною практично кожного свята, оскільки представляє з себе не тільки смачне і ситне блюдо, але і прекрасна прикраса будь-якого столу. Цей салат отримав таку назву через його схожості з однойменною квіткою, а так як він є одним з найпопулярніших страв серед господинь, у нього є безліч варіантів приготування.
Класичним варіантом є рибний салат «Мімоза», який готується з використанням рибних консервів, інші інгредієнти салату «Мімоза» в різних варіантах приготування можуть змінюватися.
Рецепт салату «Мімоза» з горбушею
Ми пропонуємо вашій увазі рецепт, як приготувати салат «Мімоза» з горбушею, але замість неї ви можете взяти будь-яку іншу рибну консерву.
Інгредієнти: картопля - 1 шт.; яйця - 4 шт.; горбуша (консервована) - 1 б.; цибуля - 1 шт.; морква - 2 шт.; майонез - за смаком; оцет. Приготування Моркву, картоплю і яйця відваріть. Цибулю наріжте півкільцями і замаринуйте в оцті (приблизно 15 хвилин). Потім відкиньте його на сито і обполосніть водою. Дістаньте рибу з банки, видаліть з неї великі кістки, а потім розімніть виделкою разом з розсолом.
Яйця дрібно поріжте, залишивши окремо два жовтки для верхнього шару салату (або натерти на дрібній тертці, або просто розім'яти виделкою). Картоплю і моркву теж необхідно натерти. Тепер починайте викладати блюдо шарами: картопля (змастіть цей шар майонезом), риба, цибуля, яйця (змастіть майонезом), морква (змастіть майонезом) і жовтки.
Салат «Мімоза» з крабовими паличками
Якщо ви хочете чого-небудь оригінального, і готові відійти від класичного рецепту салату, то ми розповімо вам, як робиться салат «Мімоза» з крабовими паличками.
Інгредієнти: яйця - 4-6 шт.; яблуко - 1-2 шт.; крабові палички - 200 г; сир твердий - 100-200 г; цибуля - 1 шт.; масло вершкове - 100-200 г; майонез. Приготування Наріжте дрібно цибулю і замочіть в холодній воді приблизно на 30 хвилин. Крабові палички теж наріжте дрібними шматочками. Сир, вершкове масло і яблуко, яке перед використанням потрібно очистити, натерти на крупній тертці. Жовток і білок розділіть і натріть окремо на дрібній тертці.
Коли всі інгредієнти готові, можна починати укладати салат шарами в такій послідовності: яєчні білки, сир, масло, цибулю (змастити цей шар майонезом), крабові палички, яблуко (цей шар також змастити майонезом), жовтки. Цікавий салат «Мімоза» готовий прикрасити будь-який стіл.
Салат «Мімоза» з куркою
Для тих, хто готовий спробувати щось зовсім незвичайне і воліє не рибу, а м'ясо, пропонуємо рецепт салату «Мімоза» з куркою.
Інгредієнти: філе куряче - 300-400 г; картопля - 2-3 шт.; яблуко (краще кисле) - 1-2 шт.; морква - 1-2 шт.; цибуля - 1 шт.; яйця - 4-5 шт.; вершкове масло - 100-150 г; майонез. Приготування Для початку необхідно відварити картоплю, моркву, філе і яйця. Цибулю нарізати дрібними шматочками і обшпарити окропом. Яблуко, картоплю і моркву подрібнити на дрібній тертці, а куряче філе розібрати руками на невеликі шматочки. Білки і жовтки розділіть і натріть на тертці.
Охолоджене масло теж натріть.
Перший шар - половина картоплі, другий - яблука, потім половина вершкового масла, курка, морква, друга половина олії, білки, друга половина картоплі і терті жовтки. Кожен шар потрібно добре змащувати майонезом, але будьте обережні - не переборщити.
Варіантів оформлення салату «Мімоза є безліч: можна викладати салат на пласке блюдо, можна в глибоку, але прозору салатницю, щоб були видні всі шари. Зверху можна прикрасити зеленню або кукурудзою. У будь-якому випадку у вас вийде апетитне блюдо.