Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат "Часточка кавуна"

Салат "Часточка кавуна"

25-03-2015, 09:48
683
Салат "Часточка кавуна"
У морозні зимові дні так хочеться згадати про теплі літні днинки. Порадувати себе і здивувати гостей можна, приготувавши салат у вигляді кавуна. Всі будуть під враженням від яскраво оформленого страви, та до того ж ще дуже смачного і ситного. А ви з задоволенням поділіться з усіма рецептом приготування салату "Кавун", адже для його приготування не потрібно ні спеціальних навичок, ні складних інгредієнтів, ні багато часу.
Давайте розглянемо з вами три варіанти приготування салату у формі кавуна.

Рецепт салату "Кавун"


Інгредієнти:

  • грудка куряча - 300 г;

  • печериці - 200 г,

  • цибуля - 1 шт.;

  • яйце - 2 шт.;

  • помідор - 2 шт.;

  • огірки свіжі - 2 шт.;

  • зелена цибуля - 1 пучок;

  • сир - 150 г;

  • оливки - 100 г;

  • сметана - 300 р.


  • Приготування
    Отже, для приготування салату у вигляді кавуна, беремо варену курячу грудку і дрібно ріжемо. Потім, печериці нарізаємо кубиками, ріпчасту цибулю і обсмажуємо на рослинному маслі, постійно помішуючи. В окремому ковшечке варимо яйця, очищаємо від шкаралупи і нарізаємо кубиками. Тепер беремо велике плоске блюдо і починаємо викладати майбутній салат шарами. Шар курячого філе, зверху промазуємо сметаною. Потім викладаємо гриби, обсмажені з цибулею, промазуємо сметаною. Наступний шар - яйця і знову сметана. Зверху прикрашаємо салат дрібно порізаним помідором, боки - свіжими огірка, порізаними соломкою. Зерна кавун робимо з оливок і зверху засипаємо салат тертим сиром. Яскравий і незабутній салат готовий.

    Простий рецепт салату "Скибочка кавуна"


    Інгредієнти:

  • сир Фета - 150 г;

  • помідор - 1 шт.;

  • огірок - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • перець болгарський (червоний) - 1 шт.;

  • оливки - 5 шт.;

  • материнка - 1 ч. ложка;

  • оливкова олія - за смаком.


  • Приготування
    Беремо плоске велике блюдо і викладаємо на нього у вигляді кавунової часточки тертий сир. Присипаємо його материнкою і зверху укладаємо дрібно порізаний помідор. Потім кладемо дрібно порізану цибулю, тертий на тертці свіжий огірок і прикрашаємо зверху червоним болгарським перцем і оливками. Салат у вигляді часточки кавуна готовий!

    Салат "Кавунова часточка" з грибами


    Інгредієнти:

  • печериці - 200 г;

  • шинка - 150 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • яйце - 3 шт.;

  • сир - 100 г;

  • помідор, огірок, оливки для прикраси;

  • майонез - 200 мл;

  • часник - 2 зубчики;

  • сік лимона;

  • сіль, перець, олія, зелень - за смаком.


  • Приготування
    Для початку давайте приготуємо всі необхідні інгредієнти для салату, а потім будемо викладати шарами.
    Цибулю і гриби миємо і дрібно нарізаємо. Обсмажуємо на слабкому вогні з додаванням олії до готовності. Шинку нарізаємо дрібними кубиками, сир тремо на дрібній тертці, а яйця відварюємо і нарізаємо кубиками. Огірки і помідори будуть нам потрібні тільки для прикраси салату, тому гарненько миємо їх і нарізаємо на свій розсуд. Коли всі продукти готові, приступаємо до приготування незвичайного соусу, який додасть майбутнього салату пікантний смак. Готувати його дуже просто - змішуємо майонез або сметану з видавленим через землянку часником, зеленню кропу і соком лимона. Додаємо сіль, перець за смаком і все добре перемішуємо. Соус - заправка для салату готовий.
    Починаємо викладати салат півколом шарами в наступному порядку, промазуючи кожен приготованим соусом:
    Салат "Часточка кавуна"
    шинка, обсмажування з цибулі і грибів, яйця і тертий сир.
    Бока салату прикрашаємо нарізаним огірком. Викладайте акуратно, виявляючи все своє терпіння, щоб вийшло красиво, і було дійсно схоже на кавунову часточку. Верх салату прикрашаємо помідором. Роль гарбузового насіння будуть грати оливки, розрізані навпіл. Не забувайте промащувати всі шар майонезом. Ставимо салат в холодильник на кілька годин, щоб він добре просочився.
    Яким способом приготувати цей салат, вирішувати тільки вам! Все залежить від вашої фантазії і смаку. Можна також зробити салат фруктовий, прикрасивши зеленим виноградом і гранатом. Експериментуйте і у вас все вийде. Приємного вам апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат зі свинячим язиком
    Салат зі свинячим язиком
    Якщо ви хочете приготувати ситний салат, то радимо вам почитати цю статтю. У ній описані рецепти створення салатів зі свинячого язика. Кожен з них
    Салат «Їжачок» - рецепт
    Салат «Їжачок» - рецепт
    Коли хочеться порадувати всіх новим блюдом здивувати гарною подачею і зачарувати смаком, то варто звернутися до рецептів салатів. Наприклад, салат
    Салат «Біла ніч»
    Салат «Біла ніч»
    Салати «Ніч» - красива і витончена закуска, що підходить до будь-якого столу. Готувати їх просто, особливо коли під рукою наші рецепти. Хочете
    Салат з шинкою
    Салат з шинкою
    Буженина - це запечене спеціальним способом м'ясо. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити салат з нею. Читайте наші корисні рецепти і готуйте