У морозні зимові дні так хочеться згадати про теплі літні днинки. Порадувати себе і здивувати гостей можна, приготувавши салат у вигляді кавуна. Всі будуть під враженням від яскраво оформленого страви, та до того ж ще дуже смачного і ситного. А ви з задоволенням поділіться з усіма рецептом приготування салату "Кавун", адже для його приготування не потрібно ні спеціальних навичок, ні складних інгредієнтів, ні багато часу.
Давайте розглянемо з вами три варіанти приготування салату у формі кавуна.
Рецепт салату "Кавун"
Інгредієнти: грудка куряча - 300 г; печериці - 200 г, цибуля - 1 шт.; яйце - 2 шт.; помідор - 2 шт.; огірки свіжі - 2 шт.; зелена цибуля - 1 пучок; сир - 150 г; оливки - 100 г; сметана - 300 р. Приготування Отже, для приготування салату у вигляді кавуна, беремо варену курячу грудку і дрібно ріжемо. Потім, печериці нарізаємо кубиками, ріпчасту цибулю і обсмажуємо на рослинному маслі, постійно помішуючи. В окремому ковшечке варимо яйця, очищаємо від шкаралупи і нарізаємо кубиками. Тепер беремо велике плоске блюдо і починаємо викладати майбутній салат шарами. Шар курячого філе, зверху промазуємо сметаною. Потім викладаємо гриби, обсмажені з цибулею, промазуємо сметаною. Наступний шар - яйця і знову сметана. Зверху прикрашаємо салат дрібно порізаним помідором, боки - свіжими огірка, порізаними соломкою. Зерна кавун робимо з оливок і зверху засипаємо салат тертим сиром. Яскравий і незабутній салат готовий.
Простий рецепт салату "Скибочка кавуна"
Інгредієнти: сир Фета - 150 г; помідор - 1 шт.; огірок - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; перець болгарський (червоний) - 1 шт.; оливки - 5 шт.; материнка - 1 ч. ложка; оливкова олія - за смаком. Приготування Беремо плоске велике блюдо і викладаємо на нього у вигляді кавунової часточки тертий сир. Присипаємо його материнкою і зверху укладаємо дрібно порізаний помідор. Потім кладемо дрібно порізану цибулю, тертий на тертці свіжий огірок і прикрашаємо зверху червоним болгарським перцем і оливками. Салат у вигляді часточки кавуна готовий!
Салат "Кавунова часточка" з грибами
Інгредієнти: печериці - 200 г; шинка - 150 г; цибулина - 1 шт.; яйце - 3 шт.; сир - 100 г; помідор, огірок, оливки для прикраси; майонез - 200 мл; часник - 2 зубчики; сік лимона; сіль, перець, олія, зелень - за смаком. Приготування Для початку давайте приготуємо всі необхідні інгредієнти для салату, а потім будемо викладати шарами.
Цибулю і гриби миємо і дрібно нарізаємо. Обсмажуємо на слабкому вогні з додаванням олії до готовності. Шинку нарізаємо дрібними кубиками, сир тремо на дрібній тертці, а яйця відварюємо і нарізаємо кубиками. Огірки і помідори будуть нам потрібні тільки для прикраси салату, тому гарненько миємо їх і нарізаємо на свій розсуд. Коли всі продукти готові, приступаємо до приготування незвичайного соусу, який додасть майбутнього салату пікантний смак. Готувати його дуже просто - змішуємо майонез або сметану з видавленим через землянку часником, зеленню кропу і соком лимона. Додаємо сіль, перець за смаком і все добре перемішуємо. Соус - заправка для салату готовий.
Починаємо викладати салат півколом шарами в наступному порядку, промазуючи кожен приготованим соусом:
шинка, обсмажування з цибулі і грибів, яйця і тертий сир.
Бока салату прикрашаємо нарізаним огірком. Викладайте акуратно, виявляючи все своє терпіння, щоб вийшло красиво, і було дійсно схоже на кавунову часточку. Верх салату прикрашаємо помідором. Роль гарбузового насіння будуть грати оливки, розрізані навпіл. Не забувайте промащувати всі шар майонезом. Ставимо салат в холодильник на кілька годин, щоб він добре просочився.
Яким способом приготувати цей салат, вирішувати тільки вам! Все залежить від вашої фантазії і смаку. Можна також зробити салат фруктовий, прикрасивши зеленим виноградом і гранатом. Експериментуйте і у вас все вийде. Приємного вам апетиту!