Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Теплий салат з яловичиною

Теплий салат з яловичиною

25-03-2015, 09:39
1 550
Теплий салат з яловичиною
Теплі м'ясні салати - це прекрасна їжа в будь-який час року. Велике поширення вони набули в європейській, азіатської та близькосхідної кухні. До них не варто подавати гарнір або інше додаткове блюдо.
З першого погляду вам може здатися, що це зовсім і не салат, а таке незвично завуальоване друге гаряче. Але між ними є одна принципова відмінність: теплий салат можна перекласти в каструльку і розігріти на наступний день. А ось гарненько втамувати голод і наїстися їм цілком можна. Теплий салат не потрібно заправлятися оцтом, майонезом і чи сметаною. Краща заправка для нього це оливкова олія з додаванням перцю, солі і лимонного соку.

Теплий салат з яловичиною


Інгредієнти:

  • філе яловичини - 800 г;

  • цибуля ріпчаста червоний - 1 шт.;

  • помідори черрі - 1 кг;

  • олія оливкова - для заправки;

  • шпинатні листя - 1 ст.;

  • оливки без кісточок - 100 г;

  • сіль велика морська;

  • винний оцет - 20 мл;

  • чорний мелений перець - за смаком.


  • Приготування
    Отже, для приготування цього чудового і ситного салату, ми беремо філе яловичини, гарненько миємо і замариновываем в оливковій олії з додаванням великої морської солі і чорного меленого перцю. Потім чистимо від лушпиння ріпчасту цибулю та нарізаємо дрібними кубиками. Форму для випічки змащуємо маслом і викладаємо порізану цибулю і м'ясо. Ставимо в заздалегідь розігріту до 220°C духовку приблизно на 10 хвилин. А потім випікаємо м'ясо ще 20 хвилин, але вже при температурі 170°C. Потім злегка остуджуємо його і нарізаємо тонкими пластинками. Загортаємо у фольгу, щоб яловичина швидко не охолола. А ось рідина, яка залишилася після запікання м'яса, ми переливаємо в кухлик і кип'ятимо, додаючи в неї винний оцет. Таким чином, у нас з вами вийшла вишукана заправка для м'ясного салату. Тепер моєму помідори черрі і розрізаємо на чотири частини. Потім викладаємо їх на деко і запікаємо в духовці 20 хвилин. У великій чаші змішуємо листя шпинату, оливки без кісточок, запечені помідори і цибулю, поливаємо все м'ясним соусом і гарненько перемішуємо. На тарілки викладаємо шарами м'ясо і приготований салат. Відразу подаємо на стіл, щоб страва не встигло охолонути.
    Крім яловичини ви можете використовувати будь-яке інше м'ясо. Давайте розглянемо з вами кілька цікавих і простих рецептів приготування теплих салатів з іншим м'ясом.

    Теплий салат зі свининою


    Інгредієнти:

  • свинина - 250 г;

  • картопля - 300 г;

  • імбир маринований - 20 г;

  • соєвий соус для заправки;

  • рослинна олія - 30 мл;

  • сіль, червоний перець - за смаком;

  • часник і зелень.


  • Приготування
    Картоплю чистимо від шкірки і нарізаємо тонкою соломкою. Гарненько промиваємо, усунувши, таким чином, зайвий крохмаль, і викладаємо в глибоку сковороду. Заливаємо окропом і залишаємо на 5-7 хвилин. Цим часом тонко ріжемо м'ясо і обсмажуємо до готовності на рослинній олії. У самому кінці додаємо до нього дрібно порізаний часник і імбир. Акуратно перекладаємо картоплю до м'яса, наливаємо трохи соєвого соусу, перемішуємо і готуємо всі разом 20 хвилин. Солимо, перчимо до смаку і викладаємо теплий салат зі свинини на блюдо, прикрасивши дрібно посіченою зеленню. Теплий салат зі свинини готовий!

    Теплий салат з телятиною і виноградом


    Інгредієнти:

  • телятина - 400 г;

  • темний виноград без кісточок - 200 г;

  • квашена капуста - 300 г;

  • кмин - 05 ч. ложки;

  • соєвий соус;

  • часник - за смаком;
  • Теплий салат з яловичиною

  • масло рослинне - 4 ст. ложки;

  • мелений перець чилі - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Телятину відварюємо і нарізаємо тонкими смужками. Часник видавлюємо через землянку, змішуємо з чилі і соєвим соусом. Заливаємо цією заправкою м'ясо на 10 хвилин. Цим часом віджимаємо від соку капусту, заправляємо олією і викладаємо на блюдо. Замариноване м'ясо обсмажуємо 5 хвилин на сковороді, додаємо виноград, кмин і викладаємо поверх капусти. Заправляємо блюдо і подаємо до столу!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат зі свинячим язиком
    Салат зі свинячим язиком
    Якщо ви хочете приготувати ситний салат, то радимо вам почитати цю статтю. У ній описані рецепти створення салатів зі свинячого язика. Кожен з них
    Салат з брокколі і сьомгою
    Салат з брокколі і сьомгою
    Салат з брокколі і сьомгою - оригінальне і вишукане блюдо, яке неодмінно припаде до смаку вашим гостям. Давайте розберемо парочку цікавих, але в теж
    Теплий салат з куркою
    Теплий салат з куркою
    Теплий салат з куркою не можна назвати просто закускою. Це повноцінне блюдо, причому дуже смачне і чудово збалансоване. Воно відмінно підходить як
    Пекінський салат з куркою
    Пекінський салат з куркою
    Сьогодні ми з вами поговоримо про легкий і простий салатик з пекінської капусти з куркою. Така вишукана закуска неодмінно прикрасить будь-який
    Теплий салат з макаронами
    Теплий салат з макаронами
    Теплий салат з макаронами - це, швидше, ситний гарнір в суміші з основним блюдом і овочами. Він може стати відмінним варіантом перекусу, обіду на