Теплий салат з макаронами
Теплий салат з макаронами вже мало що зберігає від звичного салату і стає, швидше, ситним гарніром, в суміші з основною стравою і овочами. Ми приготуємо кілька варіантів теплих макаронних салатів, які зручно готувати вдома і брати з собою на роботу, навчання або пікнік, не витрачаючи зайвих коштів на апетитну трапезу.
Інгредієнти:
макарони ("метелик") - 500 г;
зубчики часнику - 2 шт.;
томати черрі - 240 г;
масло оливи - 30 мл;
тунець в олії - 185 г;
філе анчоуса - 3 шт.;
гострий перець чилі - 12 м;
зелений горошок - 200 г;
оливки - 80 г;
молода цибуля - 2 шт.;
зелень петрушки - 40 г;
зелень м'яти - 1/3 ст.;
зелень кропу - 1 /4 ст.;
лимонний сік - 30 мл
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Відварюємо Пасту, не забувши додати в каструлю зелений горошок за кілька хвилин до готовності самої пасти.
Томати поливаємо оливковою олією, щедро посипаємо сумішшю з морської солі і перцю, після чого запікаємо до м'якості близько 10 хвилин.
Зливаємо масло з консервованого тунця і переливаємо його на сковороду. Додаємо філе анчоуса, подрібнений перець чилі, часник і каперси. Перемішуючи, обсмажуємо все разом протягом хвилини. Заливаємо олією тунець і додаємо молода цибуля.
Змішуємо нарізану зелень з олією і соком лимона, приправляємо сіллю з перцем і перемішуємо з пастою і скибочками тунця з молодим цибулею. Поливаємо салат заправкою, прикрашаємо запеченими томатами, оливками і подаємо до столу відразу ж.
Інгредієнти:
баклажан - 1 шт.;
кабачки - 2 шт.;
червоний цибуля - 1 шт.;
гриби - 200 г;
томати черрі - 200 г;
макарони - 400 г;
часник - 6 зубчиків;
горошок - 250 г;
оливки - 1 жменя;
відварна яловичина - 400 г;
листя базиліка;
волоські горіхи - 1 жменя;
солодкий перець - 130 г;
оливкова олія - 40 мл
Приготування
Ріжемо баклажани і кабачки уздовж навпіл, а потім поперек скибочками. Ріжемо великими кільцями ріпчасту цибулю. Викладаємо на застелений оливковою олією деко баклажани і кабачки, поверх розподіляємо цибулю і приправляємо все сіллю і перцем. Поруч кладемо головку часнику і запікаємо все при 210 градусах 15 хвилин. Після закінчення часу кладемо на деко шматочки болгарського перцю, гриби, томати, продовжуємо готування ще 10 хвилин.
Запечені овочі, крім часнику, викладаємо в глибоку салатну миску і змішати з шматочками яловичини, зеленим горошком і вареними макаронами.
Для приготування заправки видавлюємо запечені зубчики часнику в чашу блендера і збиваємо з горіхами і листям базиліка в пасту. Розводимо пасту оливковою олією, додаємо суміш солі і перцю. Заправляємо соусом салат, прикрашаємо його оливками і сервіруємо.
Інгредієнти:
макарони - 375 г;
куряче філе - 500 г;
томати - 200 г;
цибуля біла - 1 шт.;
вершки - 300 мл;
оливкова олія - 60 мл;
зубчик часнику - 1 шт.;
рукола - 50 р.
Приготування
Відварюємо макарони . У сковороді трохи оливкової олії (їдальні ложки вистачить) і готуємо на ньому шматочки курятини протягом п'яти хвилин. Накриваємо курятину фольгою і залишаємо постояти ще на 5 хвилин, після чого тонко нарізаємо.
Масло використовуємо для обсмажування цибулі. Як тільки цибуля стане золотистою, додаємо до нього томати і розтертий з дрібкою солі в пасту часник. Через хвилину вливаємо в сковороду вершки і уварюємо соус до загусання. Заливаємо соусом злегка остигнула пасту, додаємо шматочки курки і свіжу рукколу, ретельно перемішуємо і подаємо страву до столу.
Теплий салат з макаронами і тунцем
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Відварюємо Пасту, не забувши додати в каструлю зелений горошок за кілька хвилин до готовності самої пасти.
Томати поливаємо оливковою олією, щедро посипаємо сумішшю з морської солі і перцю, після чого запікаємо до м'якості близько 10 хвилин.
Зливаємо масло з консервованого тунця і переливаємо його на сковороду. Додаємо філе анчоуса, подрібнений перець чилі, часник і каперси. Перемішуючи, обсмажуємо все разом протягом хвилини. Заливаємо олією тунець і додаємо молода цибуля.
Змішуємо нарізану зелень з олією і соком лимона, приправляємо сіллю з перцем і перемішуємо з пастою і скибочками тунця з молодим цибулею. Поливаємо салат заправкою, прикрашаємо запеченими томатами, оливками і подаємо до столу відразу ж.
Теплий салат з макаронами м'ясом і овочами
Інгредієнти:
Приготування
Ріжемо баклажани і кабачки уздовж навпіл, а потім поперек скибочками. Ріжемо великими кільцями ріпчасту цибулю. Викладаємо на застелений оливковою олією деко баклажани і кабачки, поверх розподіляємо цибулю і приправляємо все сіллю і перцем. Поруч кладемо головку часнику і запікаємо все при 210 градусах 15 хвилин. Після закінчення часу кладемо на деко шматочки болгарського перцю, гриби, томати, продовжуємо готування ще 10 хвилин.
Запечені овочі, крім часнику, викладаємо в глибоку салатну миску і змішати з шматочками яловичини, зеленим горошком і вареними макаронами.
Для приготування заправки видавлюємо запечені зубчики часнику в чашу блендера і збиваємо з горіхами і листям базиліка в пасту. Розводимо пасту оливковою олією, додаємо суміш солі і перцю. Заправляємо соусом салат, прикрашаємо його оливками і сервіруємо.
Як приготувати теплий салат з макаронами і куркою?
Інгредієнти:
Приготування
Відварюємо макарони . У сковороді трохи оливкової олії (їдальні ложки вистачить) і готуємо на ньому шматочки курятини протягом п'яти хвилин. Накриваємо курятину фольгою і залишаємо постояти ще на 5 хвилин, після чого тонко нарізаємо.
Масло використовуємо для обсмажування цибулі. Як тільки цибуля стане золотистою, додаємо до нього томати і розтертий з дрібкою солі в пасту часник. Через хвилину вливаємо в сковороду вершки і уварюємо соус до загусання. Заливаємо соусом злегка остигнула пасту, додаємо шматочки курки і свіжу рукколу, ретельно перемішуємо і подаємо страву до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з макаронами і шинкою
Салат з макаронами і шинкою - це ситна закуска, яка цілком здатна замінити обід. Приготувати таку страву не складе особливої праці. Давайте
Салат з макаронами і куркою
Салати з макаронами - це не тільки смачне, але і ситне блюдо. Відмінно підходить як для подачі на святковий стіл, так для простого перекусу. І
Салат з макаронами і ковбасою
Салат з макаронами і ковбасою - ситне блюдо, яке може виступати як в якості гарніру, закуски, так і повноцінного вечері. Давайте розглянемо декілька
Салат з макаронами і тунцем
Салат з макаронами і тунцем - ситне і смачне блюдо, яке припаде до будь-якого столу. Готувати його дуже просто, а результат виходить чудовий. Не
Яйця, запечені в духовці
Яйця, приготовані в духовці з додаванням різних інгредієнтів, можуть стати чудовим ситним сніданком для всієї родини. Давайте запечемо яйця з
Італійський салат з макаронами
Італійський теплий салат з макаронами дає просто безмежний простір фантазії! Додати в нього можна практично все, що завгодно, головний інгредієнт -