Теплий салат з макаронами вже мало що зберігає від звичного салату і стає, швидше, ситним гарніром, в суміші з основною стравою і овочами. Ми приготуємо кілька варіантів теплих макаронних салатів, які зручно готувати вдома і брати з собою на роботу, навчання або пікнік, не витрачаючи зайвих коштів на апетитну трапезу.
Теплий салат з макаронами і тунцем
Інгредієнти: макарони ("метелик") - 500 г; зубчики часнику - 2 шт.; томати черрі - 240 г; масло оливи - 30 мл; тунець в олії - 185 г; філе анчоуса - 3 шт.; гострий перець чилі - 12 м; зелений горошок - 200 г; оливки - 80 г; молода цибуля - 2 шт.; зелень петрушки - 40 г; зелень м'яти - 1/3 ст.; зелень кропу - 1 /4 ст.; лимонний сік - 30 мл Приготування Духовку розігріваємо до 180 градусів. Відварюємо Пасту, не забувши додати в каструлю зелений горошок за кілька хвилин до готовності самої пасти.
Томати поливаємо оливковою олією, щедро посипаємо сумішшю з морської солі і перцю, після чого запікаємо до м'якості близько 10 хвилин.
Зливаємо масло з консервованого тунця і переливаємо його на сковороду. Додаємо філе анчоуса, подрібнений перець чилі, часник і каперси. Перемішуючи, обсмажуємо все разом протягом хвилини. Заливаємо олією тунець і додаємо молода цибуля.
Змішуємо нарізану зелень з олією і соком лимона, приправляємо сіллю з перцем і перемішуємо з пастою і скибочками тунця з молодим цибулею. Поливаємо салат заправкою, прикрашаємо запеченими томатами, оливками і подаємо до столу відразу ж.
Теплий салат з макаронами м'ясом і овочами
Інгредієнти: баклажан - 1 шт.; кабачки - 2 шт.; червоний цибуля - 1 шт.; гриби - 200 г; томати черрі - 200 г; макарони - 400 г; часник - 6 зубчиків; горошок - 250 г; оливки - 1 жменя; відварна яловичина - 400 г; листя базиліка; волоські горіхи - 1 жменя; солодкий перець - 130 г; оливкова олія - 40 мл Приготування Ріжемо баклажани і кабачки уздовж навпіл, а потім поперек скибочками. Ріжемо великими кільцями ріпчасту цибулю. Викладаємо на застелений оливковою олією деко баклажани і кабачки, поверх розподіляємо цибулю і приправляємо все сіллю і перцем. Поруч кладемо головку часнику і запікаємо все при 210 градусах 15 хвилин. Після закінчення часу кладемо на деко шматочки болгарського перцю, гриби, томати, продовжуємо готування ще 10 хвилин.
Запечені овочі, крім часнику, викладаємо в глибоку салатну миску і змішати з шматочками яловичини, зеленим горошком і вареними макаронами.
Для приготування заправки видавлюємо запечені зубчики часнику в чашу блендера і збиваємо з горіхами і листям базиліка в пасту. Розводимо пасту оливковою олією, додаємо суміш солі і перцю. Заправляємо соусом салат, прикрашаємо його оливками і сервіруємо.
Як приготувати теплий салат з макаронами і куркою?
Інгредієнти: макарони - 375 г; куряче філе - 500 г; томати - 200 г; цибуля біла - 1 шт.; вершки - 300 мл; оливкова олія - 60 мл; зубчик часнику - 1 шт.; рукола - 50 р. Приготування Відварюємо макарони . У сковороді трохи оливкової олії (їдальні ложки вистачить) і готуємо на ньому шматочки курятини протягом п'яти хвилин. Накриваємо курятину фольгою і залишаємо постояти ще на 5 хвилин, після чого тонко нарізаємо.
Масло використовуємо для обсмажування цибулі. Як тільки цибуля стане золотистою, додаємо до нього томати і розтертий з дрібкою солі в пасту часник. Через хвилину вливаємо в сковороду вершки і уварюємо соус до загусання. Заливаємо соусом злегка остигнула пасту, додаємо шматочки курки і свіжу рукколу, ретельно перемішуємо і подаємо страву до столу.