Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат «Подарунок»

Салат «Подарунок»

22-03-2015, 21:57
1 379
Салат «Подарунок»
Салат у вигляді подарунка підійде для будь-якого свята, але краще всього він буде виглядати на іменинному столі. Втім, ви можете і не чекати конкретної дати, щоб побалувати коханого людини. Адже набір продуктів в цьому салаті може бути самий різний, головне - це оформлення. З ним доведеться повозитися, але так ви зможете найбільш повно виразити свої почуття.

Салат «Подарунок» - рецепт


Інгредієнти:

  • стегенця курячі (копчені) - 500 г;

  • печериці свіжі - 400 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • огірки довгі салатні - 3 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • перець болгарський червоний - 1 шт.;

  • майонез - 1 упаковка.


  • Приготування
    Відокремлюємо м'ясо стегенець від кісток і нарізаємо шматочками. Нашатковані пластинами гриби обсмажуємо з дрібно нарубаним цибулею. Окремо смажимо натерту на крупній тертці моркву. Болгарський перець, 2 огірка і варені яйця нарізаємо кубиками в окремі тарілки.
    Викладаємо квадратні шари салату, промазуючи кожен майонезом. Щоб вийшло акуратніше, краще використовувати спеціальну форму, наприклад, картонну коробку відповідного розміру, у якій відрізали дно. Шари йдуть у наступній послідовності: курка, огірки, морква, яйця, гриби з цибулею, болгарський перець. Верх салату майонезом не мажемо. Знімаємо форму, вийти червона коробочка з подарунком. А для більшої схожості прикрашаємо її тонкими смужками з огірка, що імітують стрічки. Можна і огірковий бант спорудити.
    Порада: тонко і рівно порізати огірок легше за допомогою звичайної картоплечистки.
    Готового салату даємо настоятися кілька годин у холодильнику, і вручаємо «подарунок» винуватцеві торжества.

    Салат «Подарунок» з сюрпризом


    У якості «сюрпризу» в салаті може виступати чорнослив з горішком всередині. Якщо ж обдаровуваних кілька, сухофрукти можна сховати невеликі записочки з побажаннями. Тільки попередньо загорніть їх у фольгу, щоб не розмокли.
    Інгредієнти:

  • телятина - 300 г;

  • морква - 400 г;

  • буряк - 300 г;

  • чорнослив (без кісточки) - 200 г;

  • горіхи волоські (нечищене) -1/2 ст.;

  • яйця - 4 шт.

  • сир твердий - 150 г;

  • майонез - 300 г;

  • петрушка кучерява - 4 гілочки.


  • Приготування
    Моркву відварюємо в підсоленій воді. Хвилин через 15 після закипання виловлюємо саму довгу та рівну (з неї ми будемо робити прикраса), решту моркви готуємо до м'якості. Чорнослив півгодини розмочуємо в гарячій воді. Ягоди, призначені для сюрпризу, виймаємо через 10 хвилин.
    Телятину варимо до готовності, охолодити і нарізаємо кубиками. М'ясо викладаємо на блюдо у вигляді квадрата і рясно присмачую майонезом.
    Салат «Подарунок»
    Потім йде шар дрібно нарізаного чорносливу і шар пропущених через м'ясорубку волоських горіхів. Покриваємо зверху сіткою майонезу.
    Потім викладаємо натерту на крупній тертці варену буряк. Саме час ховати «сюрприз». Знову - майонез, потім йде тертий сир, варена морква (пропустити через дрібну тертку) покрита майонезній сіткою.
    Варені яйця натираємо на дрібній тертці, змішуємо з майонезом і обмазуємо «коробку» подарунка з усіх боків. Моркву нарізаємо тонкими стрічками, формуємо бант, і закріплюємо його по центру за допомогою зубочистки. Прикрашаємо гілочками петрушки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат «Червона шапочка»
    Салат «Червона шапочка»
    «Червона шапочка» - це дуже незвичайний і дуже смачний салат. Його готувати не складніше, ніж звичний нам Олів'є. А значить можна витратити трохи
    Морква з часником і майонезом
    Морква з часником і майонезом
    Морква з часником і майонезом - це смачний і ситний салатик, який неодмінно припаде до душі любителям гостреньких страв. Рецептура його приготування
    Салат з чорносливом і печерицями
    Салат з чорносливом і печерицями
    Чорнослив добре підходить для створення других страв, десертів і, звичайно ж, салатів. І сьогодні ми поговоримо про дивовижному салаті з чорносливом
    Кальмаровий салат
    Кальмаровий салат
    Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.