Салат «Подарунок»

Салат «Подарунок» - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Відокремлюємо м'ясо стегенець від кісток і нарізаємо шматочками. Нашатковані пластинами гриби обсмажуємо з дрібно нарубаним цибулею. Окремо смажимо натерту на крупній тертці моркву. Болгарський перець, 2 огірка і варені яйця нарізаємо кубиками в окремі тарілки.
Викладаємо квадратні шари салату, промазуючи кожен майонезом. Щоб вийшло акуратніше, краще використовувати спеціальну форму, наприклад, картонну коробку відповідного розміру, у якій відрізали дно. Шари йдуть у наступній послідовності: курка, огірки, морква, яйця, гриби з цибулею, болгарський перець. Верх салату майонезом не мажемо. Знімаємо форму, вийти червона коробочка з подарунком. А для більшої схожості прикрашаємо її тонкими смужками з огірка, що імітують стрічки. Можна і огірковий бант спорудити.
Порада: тонко і рівно порізати огірок легше за допомогою звичайної картоплечистки.
Готового салату даємо настоятися кілька годин у холодильнику, і вручаємо «подарунок» винуватцеві торжества.
Салат «Подарунок» з сюрпризом
У якості «сюрпризу» в салаті може виступати чорнослив з горішком всередині. Якщо ж обдаровуваних кілька, сухофрукти можна сховати невеликі записочки з побажаннями. Тільки попередньо загорніть їх у фольгу, щоб не розмокли.
Інгредієнти:
Приготування
Моркву відварюємо в підсоленій воді. Хвилин через 15 після закипання виловлюємо саму довгу та рівну (з неї ми будемо робити прикраса), решту моркви готуємо до м'якості. Чорнослив півгодини розмочуємо в гарячій воді. Ягоди, призначені для сюрпризу, виймаємо через 10 хвилин.
Телятину варимо до готовності, охолодити і нарізаємо кубиками. М'ясо викладаємо на блюдо у вигляді квадрата і рясно присмачую майонезом.

Потім викладаємо натерту на крупній тертці варену буряк. Саме час ховати «сюрприз». Знову - майонез, потім йде тертий сир, варена морква (пропустити через дрібну тертку) покрита майонезній сіткою.
Варені яйця натираємо на дрібній тертці, змішуємо з майонезом і обмазуємо «коробку» подарунка з усіх боків. Моркву нарізаємо тонкими стрічками, формуємо бант, і закріплюємо його по центру за допомогою зубочистки. Прикрашаємо гілочками петрушки.
Рекомендуємо добрі рецепти

Салат «Червона шапочка»
«Червона шапочка» - це дуже незвичайний і дуже смачний салат. Його готувати не складніше, ніж звичний нам Олів'є. А значить можна витратити трохи

Морква з часником і майонезом
Морква з часником і майонезом - це смачний і ситний салатик, який неодмінно припаде до душі любителям гостреньких страв. Рецептура його приготування

Салат з чорносливом і печерицями
Чорнослив добре підходить для створення других страв, десертів і, звичайно ж, салатів. І сьогодні ми поговоримо про дивовижному салаті з чорносливом

Кальмаровий салат
Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.