Салат з курки і огірків
Поєднання курки і огірків в салаті завжди безпрограшна, а якщо ще і заправити його йогуртом замість майонезу, то дієтичне. Свіжі огірки надають салату легкість, мариновані пікантність. Курка сама по собі нейтральна і відмінно «дружить» з багатьма продуктами. Тому єдине обмеження, здатне зупинити політ вашої фантазії, це порожній холодильник. Так що спочатку в магазин, а після - творіть і насолоджуйтеся!
Інгредієнти:
філе куряче - 200 г;
яйця - 6 шт.;
огірки (свіжі) - 2 шт.;
майонез - 200 г;
горіхи волоські - 1/2 ст.;
чорнослив - 200 г;
зелень - 1 пучок;
листя салату - 1 пучок;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
М'ясо відварюємо в підсоленій воді, даємо охолонути. Зварені в круту яйця поділяємо на білки і жовтки. Чорнослив промиваємо і на 10 хвилин заливаємо теплою водою. З огірків знімаємо шкірку, нарізаємо соломкою. Також ріжемо курку, яєчні білки і чорнослив. Подрібнюємо горіхи. На дрібній тертці натираємо жовтки. Промиваємо і висушуємо листя салату. Викладаємо на них шарами, промазуючи кожен майонезом: курку, чорнослив, огірки, білки, горіхи, жовтки. Верх салату залишаємо без соусу, лише притрусивши січеною зеленню.
Інгредієнти:
корінь селери - 300 г;
філе куряче - 1 шт.;
печериці (свіжі) - 200 г;
огірки мариновані - 2 шт.;
олія - для смаження;
майонез - 2 ст. ложки.
Для сирних тарілочок:
сир твердий - 150 г;
крохмаль - 1 ст. ложка.
Приготування
Куряче філе солимо, посипаємо прянощами і запікаємо в фользі. Гриби нарізаємо пластинками і обсмажуємо на добре розігрітій сковорідці. Селера чистимо і ріжемо тоненькою соломкою. Якщо не любите сирої, можна пару хвилин пробланшировать в окропі. Нарізаємо соломкою курку і огірки, змішуємо всі інгредієнти в салатниці. Солимо, перчимо, заправляємо майонезом.
Цей салат з куркою, грибами і солоними огірками буде красиво виглядати в сирних тарілочках, які теж можна з'їсти. Зробити їх зовсім не складно. Натираємо на дрібній тертці сир, змішуємо його з крохмалем і викладаємо гуртками на застелений пергаментом деко. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Коли сир розплавиться, ще гарячі млинці надягаємо на перевернуті догори дном склянки і притискаємо краю, формуючи тарілочки.
Інгредієнти:
окорок - 300 г;
огірки мариновані - 5 шт.;
картопля - 3 шт.;
яйця - 3 шт.;
майонез - 150 г;
сир твердий - 130 г;
горіхи волоські - 20 шт.;
цибуля кримський солодкий - 1 шт.;
цибуля зелена - для прикраси;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
З вареного стегенця знімаємо шкірку і нарізаємо м'ясо кубиками. Попередньо відварену в підсоленій воді картоплю в мундирі чистимо і натираємо на тертці, також чинимо з сиром і вареними яйцями. Дрібно ріжемо цибулю і огірки. Викладаємо шарами у формі овалу, приправляючи кожен сіллю, перцем і промазуємо майонезом. Послідовність наступна:
картопля;
цибулю, половина курки;
огірки;
друга половина курки;
сир;
яйця.
Зверху викладаємо половинки волоських горіхів, з пір'я зеленої цибулі формуємо «хвіст» нашого ананаса. Відправляємо на півгодини просочитися в холодильнику і, дивуючи гостей, гордо подаємо до столу.
Інгредієнти:
огірок (свіжий) -1 шт.;
копчений окорочок - 300 г;
яйця - 3 штуки;
чорнослив - 100 г;
гриби (свіжі) - 300 г;
цибуля - 2 шт.;
олія - для смаження;
майонез - 3 ст. ложки;
петрушка - 3 гілочки;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо до напівготовності. Після додаємо гриби і смажимо, поки не піде виділилася рідина. Потім відкидаємо на друшляк, дати стекти зайвому маслу. Попередньо замочений чорнослив ріжемо соломкою, курку - кубиками. З огірків знімаємо шкірку і натираємо на крупній тертці. Яйця дрібно рубаємо. Викладаємо шарами: чорнослив (сітка майонезу), курка (сітка майонезу), гриби, яйця (сітка майонезу), огірки. Подавати салат краще охолодженим, прикрасивши зелень петрушки.
Якщо ви без розуму від салатів з куркою, то рекомендуємо вам салат з квасолею та куркою і салат «Обжорка» з куркою .
Салат «Ніжність» з куркою, чорносливом і огірками
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо відварюємо в підсоленій воді, даємо охолонути. Зварені в круту яйця поділяємо на білки і жовтки. Чорнослив промиваємо і на 10 хвилин заливаємо теплою водою. З огірків знімаємо шкірку, нарізаємо соломкою. Також ріжемо курку, яєчні білки і чорнослив. Подрібнюємо горіхи. На дрібній тертці натираємо жовтки. Промиваємо і висушуємо листя салату. Викладаємо на них шарами, промазуючи кожен майонезом: курку, чорнослив, огірки, білки, горіхи, жовтки. Верх салату залишаємо без соусу, лише притрусивши січеною зеленню.
Легкий салат з курією, грибами і солоними огірками
Інгредієнти:
Для сирних тарілочок:
Приготування
Куряче філе солимо, посипаємо прянощами і запікаємо в фользі. Гриби нарізаємо пластинками і обсмажуємо на добре розігрітій сковорідці. Селера чистимо і ріжемо тоненькою соломкою. Якщо не любите сирої, можна пару хвилин пробланшировать в окропі. Нарізаємо соломкою курку і огірки, змішуємо всі інгредієнти в салатниці. Солимо, перчимо, заправляємо майонезом.
Цей салат з куркою, грибами і солоними огірками буде красиво виглядати в сирних тарілочках, які теж можна з'їсти. Зробити їх зовсім не складно. Натираємо на дрібній тертці сир, змішуємо його з крохмалем і викладаємо гуртками на застелений пергаментом деко. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Коли сир розплавиться, ще гарячі млинці надягаємо на перевернуті догори дном склянки і притискаємо краю, формуючи тарілочки.
Салат «Ананас» з куркою, огірками і сиром
Інгредієнти:
Приготування
З вареного стегенця знімаємо шкірку і нарізаємо м'ясо кубиками. Попередньо відварену в підсоленій воді картоплю в мундирі чистимо і натираємо на тертці, також чинимо з сиром і вареними яйцями. Дрібно ріжемо цибулю і огірки. Викладаємо шарами у формі овалу, приправляючи кожен сіллю, перцем і промазуємо майонезом. Послідовність наступна:
Зверху викладаємо половинки волоських горіхів, з пір'я зеленої цибулі формуємо «хвіст» нашого ананаса. Відправляємо на півгодини просочитися в холодильнику і, дивуючи гостей, гордо подаємо до столу.
Салат «Дамський угодник» з куркою, грибами, огірками і чорносливом
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо до напівготовності. Після додаємо гриби і смажимо, поки не піде виділилася рідина. Потім відкидаємо на друшляк, дати стекти зайвому маслу. Попередньо замочений чорнослив ріжемо соломкою, курку - кубиками. З огірків знімаємо шкірку і натираємо на крупній тертці. Яйця дрібно рубаємо. Викладаємо шарами: чорнослив (сітка майонезу), курка (сітка майонезу), гриби, яйця (сітка майонезу), огірки. Подавати салат краще охолодженим, прикрасивши зелень петрушки.
Якщо ви без розуму від салатів з куркою, то рекомендуємо вам салат з квасолею та куркою і салат «Обжорка» з куркою .
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з печерицями та огірками
Салати є різноманітним прикрасою наші столів, як святкові, так і буденних. І деколи в них дуже добре поєднуються, здавалося б, непоєднувані
Салат з чорносливом і грибами
Чорнослив - досить популярний сухофрукт, який широко використовують для приготування створення різних страв. І сьогодні ми поговоримо про салати з
Салат з куркою і яйцями
Простий у приготуванні салат з куркою і яйцями може послужити як живильної закускою. так і наповнювачем для ваших сендвічів, або рулетів з лаваша.
Салати з копченою куркою
Копчена курка - це смачний продукт, який має чудовий аромат і насичений колір. Її використовують у приготуванні багатьох страв. І сьогодні мова піде
Салат з чорносливом і печерицями
Чорнослив добре підходить для створення других страв, десертів і, звичайно ж, салатів. І сьогодні ми поговоримо про дивовижному салаті з чорносливом
Салат Олів'є з куркою
Олів'є - це завжди смачно Який салат можна назвати більш популярним у нашій країні, ніж олів'є? Без нього святковий стіл здається порожнім, так і у