Поєднання курки і огірків в салаті завжди безпрограшна, а якщо ще і заправити його йогуртом замість майонезу, то дієтичне. Свіжі огірки надають салату легкість, мариновані пікантність. Курка сама по собі нейтральна і відмінно «дружить» з багатьма продуктами. Тому єдине обмеження, здатне зупинити політ вашої фантазії, це порожній холодильник. Так що спочатку в магазин, а після - творіть і насолоджуйтеся!
Салат «Ніжність» з куркою, чорносливом і огірками
Інгредієнти: філе куряче - 200 г; яйця - 6 шт.; огірки (свіжі) - 2 шт.; майонез - 200 г; горіхи волоські - 1/2 ст.; чорнослив - 200 г; зелень - 1 пучок; листя салату - 1 пучок; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування М'ясо відварюємо в підсоленій воді, даємо охолонути. Зварені в круту яйця поділяємо на білки і жовтки. Чорнослив промиваємо і на 10 хвилин заливаємо теплою водою. З огірків знімаємо шкірку, нарізаємо соломкою. Також ріжемо курку, яєчні білки і чорнослив. Подрібнюємо горіхи. На дрібній тертці натираємо жовтки. Промиваємо і висушуємо листя салату. Викладаємо на них шарами, промазуючи кожен майонезом: курку, чорнослив, огірки, білки, горіхи, жовтки. Верх салату залишаємо без соусу, лише притрусивши січеною зеленню.
Легкий салат з курією, грибами і солоними огірками
Інгредієнти: корінь селери - 300 г; філе куряче - 1 шт.; печериці (свіжі) - 200 г; огірки мариновані - 2 шт.; олія - для смаження; майонез - 2 ст. ложки. Для сирних тарілочок:
сир твердий - 150 г; крохмаль - 1 ст. ложка. Приготування Куряче філе солимо, посипаємо прянощами і запікаємо в фользі. Гриби нарізаємо пластинками і обсмажуємо на добре розігрітій сковорідці. Селера чистимо і ріжемо тоненькою соломкою. Якщо не любите сирої, можна пару хвилин пробланшировать в окропі. Нарізаємо соломкою курку і огірки, змішуємо всі інгредієнти в салатниці. Солимо, перчимо, заправляємо майонезом.
Цей салат з куркою, грибами і солоними огірками буде красиво виглядати в сирних тарілочках, які теж можна з'їсти. Зробити їх зовсім не складно. Натираємо на дрібній тертці сир, змішуємо його з крохмалем і викладаємо гуртками на застелений пергаментом деко. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Коли сир розплавиться, ще гарячі млинці надягаємо на перевернуті догори дном склянки і притискаємо краю, формуючи тарілочки.
Салат «Ананас» з куркою, огірками і сиром
Інгредієнти: окорок - 300 г; огірки мариновані - 5 шт.; картопля - 3 шт.; яйця - 3 шт.; майонез - 150 г; сир твердий - 130 г; горіхи волоські - 20 шт.; цибуля кримський солодкий - 1 шт.; цибуля зелена - для прикраси; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування З вареного стегенця знімаємо шкірку і нарізаємо м'ясо кубиками. Попередньо відварену в підсоленій воді картоплю в мундирі чистимо і натираємо на тертці, також чинимо з сиром і вареними яйцями. Дрібно ріжемо цибулю і огірки. Викладаємо шарами у формі овалу, приправляючи кожен сіллю, перцем і промазуємо майонезом. Послідовність наступна:
картопля; цибулю, половина курки; огірки; друга половина курки; сир; яйця. Зверху викладаємо половинки волоських горіхів, з пір'я зеленої цибулі формуємо «хвіст» нашого ананаса. Відправляємо на півгодини просочитися в холодильнику і, дивуючи гостей, гордо подаємо до столу.
Салат «Дамський угодник» з куркою, грибами, огірками і чорносливом
Інгредієнти: огірок (свіжий) -1 шт.; копчений окорочок - 300 г; яйця - 3 штуки; чорнослив - 100 г; гриби (свіжі) - 300 г; цибуля - 2 шт.; олія - для смаження; майонез - 3 ст. ложки; петрушка - 3 гілочки; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо до напівготовності. Після додаємо гриби і смажимо, поки не піде виділилася рідина. Потім відкидаємо на друшляк, дати стекти зайвому маслу. Попередньо замочений чорнослив ріжемо соломкою, курку - кубиками. З огірків знімаємо шкірку і натираємо на крупній тертці. Яйця дрібно рубаємо. Викладаємо шарами: чорнослив (сітка майонезу), курка (сітка майонезу), гриби, яйця (сітка майонезу), огірки. Подавати салат краще охолодженим, прикрасивши зелень петрушки.
Якщо ви без розуму від салатів з куркою, то рекомендуємо вам салат з квасолею та куркою і салат «Обжорка» з куркою .