Салат «Мара»
Дуже приємно за святковим столом отримати вишукану і елегантну порцію чудово смачного салату, який в якійсь мірі нагадає всім звичний салат «Оселедець під шубою» . Проте в цьому блюді смакова гамма набагато ширший. Рекомендуємо вам приготувати цей шикарний салат, який називається «Мана».
На приготування цього дивовижного і красивого салату вам знадобиться приблизно 2 години вільного часу. Страва не надто легко в приготуванні, але зате результат вас приємно здивує, а смак неодмінно порадує. Отже, давайте приступимо!
Інгредієнти:
Для салату:
картопля - 3 шт.;
майонез - 3 ст. ложки;
чорний мелений перець і сіль - за смаком;
солона оселедець - 200 г;
часник - 1 зубчик;
фіолетовий ріпчаста цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
буряк - 2 шт.;
сир твердий - 100 г;
суміш перців - за смаком.
Для прикраси:
свіжа журавлина - 30 г;
фіолетовий ріпчаста цибуля - 05 шт.;
зелена цибуля - 20 р.
Приготування
Отже, розповімо, як правильно приготувати салат «Мана». Для початку необхідно підготувати окремо всі інгредієнти. Солону оселедець обробляємо, видаляємо кістки, луску і філе нарізаємо дрібними кубиками. Овочі добре промиваємо, кладемо в каструлю, заливаємо водою, ставимо на середній вогонь і відварюємо до готовності, а трохи, підсолюємо.
Також нам знадобиться для салату фіолетовий цибулю, сир, майонез і зубчик часнику. Далі цибулю очищаємо від лушпиння і дрібненько шаткуємо. Відварену моркву чистимо і разом з сиром кришимо маленькими кубиками. Потім додаємо трохи майонезу, посипаємо сумішшю перців і ретельно перемішуємо. Буряк теж очищаємо, натираємо на тертці з великими отворами, видавлюємо через землянку зубчик часничку, кладемо майонез і перемішуємо. Очищений відварна картопля натираємо на крупній тертці, додаємо столову ложку майонезу, щіпку солі з травами і мелений чорний перець.
Тепер переходимо безпосередньо до складання нашого салату. На плоску тарілку встановлюємо металеве кільце і викладаємо в нього приготовану картопляну суміш. Злегка утрамбовуємо масу, а потім кладемо шар з дрібно шинкованої фіолетового лука. Далі покриваємо всі нарізаним філе оселедця, шаром бурякової маси і завершальним шаром викладаємо морквяну масу з сиром. Після цього акуратно прибираємо металеве кільце і прикрашаємо салатик готовий на свій смак. Наприклад, півкільцями фіолетового цибулі, подрібненим зеленою цибулею або свіжими ягодами журавлини.
Інгредієнти:
слабосолона оселедець - 1 шт.;
картопля - 3 шт.;
цибулина - 1 шт.;
буряк - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
сир твердих сортів - 150 г;
майонез - за смаком;
сіль - за смаком;
часник - 2 зубчики;
свіжа зелень за бажанням.
Приготування
Картоплю і буряк миємо й відварюємо до готовності. Потім овочі охолоджуємо і очищаємо від шкірки. Оселедець обробляємо і нарізаємо філе тонкими невеликими шматочками. Тепер готуємо на окремих тарілочках змішані шари. Картоплю натираємо на тертці, солимо і змішуємо з майонезом. Буряк тремо на крупній тертці, видавлюємо очищений часник, заправляємо майонезом і перемішуємо.
Сир тремо на середній терочке, а сиру моркву чистимо, миємо й натираємо на дрібній тертці. Солимо, змішуємо з майонезом. Тепер збираємо салат «Мара» за шарами: спочатку картоплю, потім буряк, потім оселедець. Зверху викладаємо очищений і нашатковану півкільцями цибулю і останнім шаром кладемо моркву з сиром. Прикрашаємо салат за бажанням маслинами, ягодами дзьоби, півкільцями фіолетового цибулі або пір'ям зеленого лука, нарізаними навскоси.
Класичний рецепт салату «Мара»
На приготування цього дивовижного і красивого салату вам знадобиться приблизно 2 години вільного часу. Страва не надто легко в приготуванні, але зате результат вас приємно здивує, а смак неодмінно порадує. Отже, давайте приступимо!
Інгредієнти:
Для салату:
Для прикраси:
Приготування
Отже, розповімо, як правильно приготувати салат «Мана». Для початку необхідно підготувати окремо всі інгредієнти. Солону оселедець обробляємо, видаляємо кістки, луску і філе нарізаємо дрібними кубиками. Овочі добре промиваємо, кладемо в каструлю, заливаємо водою, ставимо на середній вогонь і відварюємо до готовності, а трохи, підсолюємо.
Також нам знадобиться для салату фіолетовий цибулю, сир, майонез і зубчик часнику. Далі цибулю очищаємо від лушпиння і дрібненько шаткуємо. Відварену моркву чистимо і разом з сиром кришимо маленькими кубиками. Потім додаємо трохи майонезу, посипаємо сумішшю перців і ретельно перемішуємо. Буряк теж очищаємо, натираємо на тертці з великими отворами, видавлюємо через землянку зубчик часничку, кладемо майонез і перемішуємо. Очищений відварна картопля натираємо на крупній тертці, додаємо столову ложку майонезу, щіпку солі з травами і мелений чорний перець.
Тепер переходимо безпосередньо до складання нашого салату. На плоску тарілку встановлюємо металеве кільце і викладаємо в нього приготовану картопляну суміш. Злегка утрамбовуємо масу, а потім кладемо шар з дрібно шинкованої фіолетового лука. Далі покриваємо всі нарізаним філе оселедця, шаром бурякової маси і завершальним шаром викладаємо морквяну масу з сиром. Після цього акуратно прибираємо металеве кільце і прикрашаємо салатик готовий на свій смак. Наприклад, півкільцями фіолетового цибулі, подрібненим зеленою цибулею або свіжими ягодами журавлини.
Рецепт салату «Мара» з сирою морквою
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю і буряк миємо й відварюємо до готовності. Потім овочі охолоджуємо і очищаємо від шкірки. Оселедець обробляємо і нарізаємо філе тонкими невеликими шматочками. Тепер готуємо на окремих тарілочках змішані шари. Картоплю натираємо на тертці, солимо і змішуємо з майонезом. Буряк тремо на крупній тертці, видавлюємо очищений часник, заправляємо майонезом і перемішуємо.
Сир тремо на середній терочке, а сиру моркву чистимо, миємо й натираємо на дрібній тертці. Солимо, змішуємо з майонезом. Тепер збираємо салат «Мара» за шарами: спочатку картоплю, потім буряк, потім оселедець. Зверху викладаємо очищений і нашатковану півкільцями цибулю і останнім шаром кладемо моркву з сиром. Прикрашаємо салат за бажанням маслинами, ягодами дзьоби, півкільцями фіолетового цибулі або пір'ям зеленого лука, нарізаними навскоси.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат «Під шубою з яблуком»
Незвичайним поєднанням оселедця з яблуками вже нікого не здивуєш. І сьогодні ми поговоримо про салаті під шубою саме з цим фруктом. Вийде дуже
Салат «Гриби під шубою»
Представляємо вашій увазі дуже оригінальний і смачний грибний салат під овочевий шубою. Блюдо виходить дивовижно ніжним і вишуканим, і сподобається
Оселедець під шубою з яйцем
Оселедець під шубою - один з найпопулярніших страв на святковому столі, яке ніколи не набридає. Але іноді все-таки хочеться якось урізноманітнити і
Оселедець під шубою з сиром
У багатьох сім'ях до цих пір жоден свято не обходиться без класичних салатів, таких як олів'є та оселедець під шубою. Якщо це відноситься і до вас,
Оселедець під шубою рулетом - рецепт
Оселедець під шубою - традиційний салат, без якого не обходиться жодне святкове застілля. Ми пропонуємо вам спробувати ще один варіант улюбленого
«Оселедець під шубою» - класичний рецепт
«Оселедець під шубою» мабуть самий популярний салат в нашій країні після «Олів'є». Без нього не обходиться жодне святкове застілля. З часом з'явилося