Салат з кальмарами і грибами
Всім відомо, що морепродукти дуже корисні. Кальмари також не є винятком. А плюс до всього вони чудово поєднуються з багатьма продуктами. Зараз ми вам розповімо рецепти приготування салатів з кальмарами і грибами.
Салат з кальмарами, грибами і сиром
Інгредієнти:
кальмари - 500 г;
печериці - 300 г;
цибуля - 100 г;
горіхи волоські - 70 г;
твердий сир - 100 г;
часник - 1 зубчик;
майонез;
зелень;
сіль.
Приготування
Кальмари чистимо і варимо близько 2 хвилин після закипання, потім виймаємо, даємо охолонути. Цибулю дрібно кришимо, нарізаємо пластинками печериці. На рослинному маслі обсмажуємо гриби з цибулею до готовності, підсолюємо за смаком. Подрібнюємо горіхи, зручно це зробити за допомогою блендера. Половина з них піде в салат, а половина на присипку.
Кальмари ріжемо соломкою, сир тремо на дрібній тертці. Часник подрібнюємо і змішуємо з майонезом. З'єднуємо всі інгредієнти, додаємо часниковий майонез і добре перемішуємо. Зверху посипаємо салат подрібненими горіхами і прикрашаємо зеленню.
Салат з кальмарами, яйцями та грибами
Інгредієнти:
кальмари - 200 г;
гриби (печериці) - 200 г;
яйця - 3 шт.;
цибуля - 100 г;
рослинна олія - 50 мл;
майонез - 50 г;
сіль, чорний мелений перець.
Приготування
Кальмари очищаємо і відварюємо в киплячій воді 2 хвилини. Потім виймаємо й даємо охолонути. Далі нарізаємо кальмари соломкою. Печериці нарізаємо пластинками, викладаємо їх на сковороду з розігрітим рослинним маслом і обсмажуємо до готовності. Потім гриби викладаємо на тарілку. Цибулю ріжемо півкільцями і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору. Яйця варимо круто, відокремлюємо білки від жовтків і ріжемо білки соломкою. Жовтки тремо на дрібній тертці. З'єднуємо всі інгредієнти, додаємо майонез, сіль, перець за смаком і перемішуємо.
Пісний салат з кальмарами і грибами
Інгредієнти:
консервовані кальмари - 250 г;
печериці свіжі - 250 г;
корінь селери - 1 шт.;
картопля - 400 г;
майонез пісний.
Приготування
Відварюємо до готовності картоплю і селера потім чистимо і нарізаємо кубиками. Печериці нарізаємо кубиками або пластинками і також відварюємо до готовності. З кальмарів зливаємо рідину. Всі складові з'єднуємо, додаємо пісний майонез і перемішуємо.
Салат з кальмарами, корейською морквою і грибами
Інгредієнти:
кальмари - 600 г;
цибуля - 150 г;
морква - 400 г;
мариновані шампіньйони - 300 г;
соєвий соус - 30 мл;
оцет - 1 ч. ложка;
часник - 1 зубчик;
цукор - 1 ч. ложка;
сіль - 15 ч. ложки;
приправа для моркви по-корейськи - 1 ч. ложка;
рослинна олія - 50 мл
Приготування
Кальмари чистимо, опускаємо в киплячу воду і варимо 2 хвилини. Потім воду зливаємо і коли кальмари охолонуть, нарізаємо їх соломкою. Заливаємо соєвим соусом і даємо настоятися приблизно півгодини. Моркву тремо на тертці для моркви по-корейськи, додаємо оцет, цукор, приправу для моркви по-корейськи і перемішуємо.
Цибулю ріжемо півкільцями і смажимо до золотистого кольору на рослинній олії. Потім цибулю вибираємо, а масло, в якому він смажився, виливаємо в моркву. Туди ж додаємо подрібнений часник. З'єднуємо морква по-корейськи, кальмари і мариновані печериці, нарізані пластинками, добре все це перемішуємо і даємо салату настоятися в холодильнику 2 години.
Салат з кальмарами і смаженими грибами
Інгредієнти:
кальмари - 600 г;
гриби (печериці) - 350 г;
цибуля - 100 г;
сіль, чорний мелений перець, майонез - за смаком.
Приготування
Кальмари очищаємо і опускаємо в киплячу воду, варимо не більше 3 хвилин. Готові кальмари остуджуємо і нарізаємо соломкою. Печериці нарізаємо пластинками, цибулю подрібнюємо. Гриби обсмажуємо на рослинній олії, як тільки випарується рідина, додаємо цибулю і смажимо до готовності. Сіль додаємо за смаком. З'єднуємо кальмари і гриби з цибулею, додаємо майонез і перемішуємо. Готовий салат можна прикрасити зеленню.
Салат з кальмарами, грибами і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Кальмари чистимо і варимо близько 2 хвилин після закипання, потім виймаємо, даємо охолонути. Цибулю дрібно кришимо, нарізаємо пластинками печериці. На рослинному маслі обсмажуємо гриби з цибулею до готовності, підсолюємо за смаком. Подрібнюємо горіхи, зручно це зробити за допомогою блендера. Половина з них піде в салат, а половина на присипку.
Кальмари ріжемо соломкою, сир тремо на дрібній тертці. Часник подрібнюємо і змішуємо з майонезом. З'єднуємо всі інгредієнти, додаємо часниковий майонез і добре перемішуємо. Зверху посипаємо салат подрібненими горіхами і прикрашаємо зеленню.
Салат з кальмарами, яйцями та грибами
Інгредієнти:
Приготування
Кальмари очищаємо і відварюємо в киплячій воді 2 хвилини. Потім виймаємо й даємо охолонути. Далі нарізаємо кальмари соломкою. Печериці нарізаємо пластинками, викладаємо їх на сковороду з розігрітим рослинним маслом і обсмажуємо до готовності. Потім гриби викладаємо на тарілку. Цибулю ріжемо півкільцями і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору. Яйця варимо круто, відокремлюємо білки від жовтків і ріжемо білки соломкою. Жовтки тремо на дрібній тертці. З'єднуємо всі інгредієнти, додаємо майонез, сіль, перець за смаком і перемішуємо.
Пісний салат з кальмарами і грибами
Інгредієнти:
Приготування
Відварюємо до готовності картоплю і селера потім чистимо і нарізаємо кубиками. Печериці нарізаємо кубиками або пластинками і також відварюємо до готовності. З кальмарів зливаємо рідину. Всі складові з'єднуємо, додаємо пісний майонез і перемішуємо.
Салат з кальмарами, корейською морквою і грибами
Інгредієнти:
Приготування
Кальмари чистимо, опускаємо в киплячу воду і варимо 2 хвилини. Потім воду зливаємо і коли кальмари охолонуть, нарізаємо їх соломкою. Заливаємо соєвим соусом і даємо настоятися приблизно півгодини. Моркву тремо на тертці для моркви по-корейськи, додаємо оцет, цукор, приправу для моркви по-корейськи і перемішуємо.
Цибулю ріжемо півкільцями і смажимо до золотистого кольору на рослинній олії. Потім цибулю вибираємо, а масло, в якому він смажився, виливаємо в моркву. Туди ж додаємо подрібнений часник. З'єднуємо морква по-корейськи, кальмари і мариновані печериці, нарізані пластинками, добре все це перемішуємо і даємо салату настоятися в холодильнику 2 години.
Салат з кальмарами і смаженими грибами
Інгредієнти:
Приготування
Кальмари очищаємо і опускаємо в киплячу воду, варимо не більше 3 хвилин. Готові кальмари остуджуємо і нарізаємо соломкою. Печериці нарізаємо пластинками, цибулю подрібнюємо. Гриби обсмажуємо на рослинній олії, як тільки випарується рідина, додаємо цибулю і смажимо до готовності. Сіль додаємо за смаком. З'єднуємо кальмари і гриби з цибулею, додаємо майонез і перемішуємо. Готовий салат можна прикрасити зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Вінегрет з кальмарами
У кожної господині, напевно, є свій рецепт вінегрету. Вони всі схожі між собою, адже набір продуктів практично однаковий - буряк, огірки, картопля. І
Салат «Нептун» з кальмарами
Салат «Нептун» з кальмарами - ніжне і пікантне за смаком страва, завдяки наявності в ньому різних морепродуктів. Давайте розберемо кілька варіантів
Салат з кальмарами і картоплею
Кальмари - дієтичний морепродукт, який широко використовується в кулінарії. Він чудово поєднується з багатьма інгредієнтами. І зараз ми розповімо, як
Салати з кальмарів - прості рецепти
Кальмари - смачний і поширений низькокалорійний продукт. Їх використовують в створенні багатьох цікавих страв. І сьогодні мова піде про салати з
Кальмаровий салат
Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.
Кальмари фаршировані рисом і грибами
Любителям морепродуктів наша стаття точно припаде до душі, адже в ній піде мова про кальмарах. І сьогодні ми поговоримо про кальмарах, фаршировані