Всім відомо, що морепродукти дуже корисні. Кальмари також не є винятком. А плюс до всього вони чудово поєднуються з багатьма продуктами. Зараз ми вам розповімо рецепти приготування салатів з кальмарами і грибами.
Салат з кальмарами, грибами і сиром
Інгредієнти: кальмари - 500 г; печериці - 300 г; цибуля - 100 г; горіхи волоські - 70 г; твердий сир - 100 г; часник - 1 зубчик; майонез; зелень; сіль. Приготування Кальмари чистимо і варимо близько 2 хвилин після закипання, потім виймаємо, даємо охолонути. Цибулю дрібно кришимо, нарізаємо пластинками печериці. На рослинному маслі обсмажуємо гриби з цибулею до готовності, підсолюємо за смаком. Подрібнюємо горіхи, зручно це зробити за допомогою блендера. Половина з них піде в салат, а половина на присипку.
Кальмари ріжемо соломкою, сир тремо на дрібній тертці. Часник подрібнюємо і змішуємо з майонезом. З'єднуємо всі інгредієнти, додаємо часниковий майонез і добре перемішуємо. Зверху посипаємо салат подрібненими горіхами і прикрашаємо зеленню.
Салат з кальмарами, яйцями та грибами
Інгредієнти: кальмари - 200 г; гриби (печериці) - 200 г; яйця - 3 шт.; цибуля - 100 г; рослинна олія - 50 мл; майонез - 50 г; сіль, чорний мелений перець. Приготування Кальмари очищаємо і відварюємо в киплячій воді 2 хвилини. Потім виймаємо й даємо охолонути. Далі нарізаємо кальмари соломкою. Печериці нарізаємо пластинками, викладаємо їх на сковороду з розігрітим рослинним маслом і обсмажуємо до готовності. Потім гриби викладаємо на тарілку. Цибулю ріжемо півкільцями і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору. Яйця варимо круто, відокремлюємо білки від жовтків і ріжемо білки соломкою. Жовтки тремо на дрібній тертці. З'єднуємо всі інгредієнти, додаємо майонез, сіль, перець за смаком і перемішуємо.
Пісний салат з кальмарами і грибами
Інгредієнти: консервовані кальмари - 250 г; печериці свіжі - 250 г; корінь селери - 1 шт.; картопля - 400 г; майонез пісний. Приготування Відварюємо до готовності картоплю і селера потім чистимо і нарізаємо кубиками. Печериці нарізаємо кубиками або пластинками і також відварюємо до готовності. З кальмарів зливаємо рідину. Всі складові з'єднуємо, додаємо пісний майонез і перемішуємо.
Салат з кальмарами, корейською морквою і грибами
Інгредієнти: кальмари - 600 г; цибуля - 150 г; морква - 400 г; мариновані шампіньйони - 300 г; соєвий соус - 30 мл; оцет - 1 ч. ложка; часник - 1 зубчик; цукор - 1 ч. ложка; сіль - 15 ч. ложки; приправа для моркви по-корейськи - 1 ч. ложка; рослинна олія - 50 мл Приготування Кальмари чистимо, опускаємо в киплячу воду і варимо 2 хвилини. Потім воду зливаємо і коли кальмари охолонуть, нарізаємо їх соломкою. Заливаємо соєвим соусом і даємо настоятися приблизно півгодини. Моркву тремо на тертці для моркви по-корейськи, додаємо оцет, цукор, приправу для моркви по-корейськи і перемішуємо.
Цибулю ріжемо півкільцями і смажимо до золотистого кольору на рослинній олії. Потім цибулю вибираємо, а масло, в якому він смажився, виливаємо в моркву. Туди ж додаємо подрібнений часник. З'єднуємо морква по-корейськи, кальмари і мариновані печериці, нарізані пластинками, добре все це перемішуємо і даємо салату настоятися в холодильнику 2 години.
Салат з кальмарами і смаженими грибами
Інгредієнти: кальмари - 600 г; гриби (печериці) - 350 г; цибуля - 100 г; сіль, чорний мелений перець, майонез - за смаком. Приготування Кальмари очищаємо і опускаємо в киплячу воду, варимо не більше 3 хвилин. Готові кальмари остуджуємо і нарізаємо соломкою. Печериці нарізаємо пластинками, цибулю подрібнюємо. Гриби обсмажуємо на рослинній олії, як тільки випарується рідина, додаємо цибулю і смажимо до готовності. Сіль додаємо за смаком. З'єднуємо кальмари і гриби з цибулею, додаємо майонез і перемішуємо. Готовий салат можна прикрасити зеленню.