Салат «Нептун» з кальмарами
Салат «Нептун» з кальмарами виходить дуже ніжним і пікантним смаком завдяки вмісту в ньому великої кількості смачних морепродуктів. Звичайно, за грошовими витратами страва виходить досить дорогим, але повірте, воно того варто. Такий салатик відмінно підійде для святкування знаменних дат, романтичної вечері і особливих свят.
Інгредієнти:
креветки - 300 г;
крабові палички - 200 г;
кальмари - 300 г;
лаврові листочки, перець горошком;
червона ікра - 130 г;
пекінська капуста - 200 г;
майонез - за смаком.
Приготування
Рецепт салату «Нептун» з кальмарами і червоною ікрою досить простий, але страва виходить дуже вишуканою і смачною. Отже, креветки кладемо в каструльку, заливаємо водою, підсолюємо її за смаком і відварюємо до готовності. Для додання їм більш насиченого смаку додаємо кілька лаврових листочків, трохи кропу і перець горошком. Потім креветки остуджуємо і чистимо. Ту ж воду знову доводимо до кипіння і кидаємо кальмарів і варимо їх рівно 2 хвилинки. Після цього воду зливаємо, кальмари трохи охолоджуємо, очищаємо їх під холодною проточною водою і нарізаємо півкільцями.
Крабові палички шаткуємо середніми кубиками. Яйця відварюємо круто, чистимо, відокремлюємо білок від жовтка і рубаємо його смужками. Пекінську капусту дрібненько шаткуємо. Далі перекладаємо всі інгредієнти в салатник, поливаємо майонезом і ретельно перемішуємо. Потім прикрашаємо страву червоною ікрою і подаємо салат в будь-якій зручній посуді. Дуже оригінальною буде подача цього салатику в тарталетках.
Інгредієнти:
кальмари - 400 г;
болгарський червоний перець - 2 шт.;
цибулина - 1 шт.
Для маринаду:
оцет 9 % - 2 ч. ложки;
вода - 70 мл;
зелень петрушки;
спеції.
Приготування
Тушки кальмарів промиваємо, обробляємо, кидаємо в киплячу підсолену воду і варимо з моменту закипання рівно 2 хвилинки, щоб вони не переварилися і не стали жорсткими. Потім морепродукти остуджуємо і ріжемо тонкою соломкою. Чистимо цибулину, шаткуємо кільцями або півкільцями.
Далі переходимо до приготування маринаду: оцет змішуємо з водою, додаємо мелений перчик і посічену свіжу зелень. Тепер викладаємо цибулька в маринад і залишаємо на 20 хвилин. Перчик промиваємо, обробляємо і рубаємо теж соломкою. Тепер викладаємо всі підготовлені інгредієнти в глибокий салатник, заправляємо майонезом за смаком, добре перемішуємо і подаємо на стіл.
Салат «Нептун» з кальмарами і креветками
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт салату «Нептун» з кальмарами і червоною ікрою досить простий, але страва виходить дуже вишуканою і смачною. Отже, креветки кладемо в каструльку, заливаємо водою, підсолюємо її за смаком і відварюємо до готовності. Для додання їм більш насиченого смаку додаємо кілька лаврових листочків, трохи кропу і перець горошком. Потім креветки остуджуємо і чистимо. Ту ж воду знову доводимо до кипіння і кидаємо кальмарів і варимо їх рівно 2 хвилинки. Після цього воду зливаємо, кальмари трохи охолоджуємо, очищаємо їх під холодною проточною водою і нарізаємо півкільцями.
Крабові палички шаткуємо середніми кубиками. Яйця відварюємо круто, чистимо, відокремлюємо білок від жовтка і рубаємо його смужками. Пекінську капусту дрібненько шаткуємо. Далі перекладаємо всі інгредієнти в салатник, поливаємо майонезом і ретельно перемішуємо. Потім прикрашаємо страву червоною ікрою і подаємо салат в будь-якій зручній посуді. Дуже оригінальною буде подача цього салатику в тарталетках.
Салат «Нептун» з кальмарами і болгарським перцем
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Тушки кальмарів промиваємо, обробляємо, кидаємо в киплячу підсолену воду і варимо з моменту закипання рівно 2 хвилинки, щоб вони не переварилися і не стали жорсткими. Потім морепродукти остуджуємо і ріжемо тонкою соломкою. Чистимо цибулину, шаткуємо кільцями або півкільцями.
Далі переходимо до приготування маринаду: оцет змішуємо з водою, додаємо мелений перчик і посічену свіжу зелень. Тепер викладаємо цибулька в маринад і залишаємо на 20 хвилин. Перчик промиваємо, обробляємо і рубаємо теж соломкою. Тепер викладаємо всі підготовлені інгредієнти в глибокий салатник, заправляємо майонезом за смаком, добре перемішуємо і подаємо на стіл.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат «Ніжність» з крабовими паличками
Салат «Ніжність» - чудове блюдо для святкового столу, яке неодмінно сподобається вашим друзі і рідним. Варіантів його приготування досить багато. І
Салат з кальмарами і кукурудзою
Кальмари - дієтичний морепродукт, який відмінно поєднується з різними інгредієнтами. І зараз ми поділимося з вами цікавими та смачними варіантами
Крабовий салат з кальмарами
Знаменитий салат з крабовими паличками можна готувати з додаванням безлічі інгредієнтів. І сьогодні ми поговоримо про його святковому варіанті з
Салат з кальмарами і капустою
Салати - це чудова закуска на наших столах, способів приготування якої дуже багато, все залежить від ваших уподобань. І сьогодні ми поділимося з вами
Салат з червоною ікрою і яйцем
Червона ікра смачний та корисний морепродукт. Страви з неї виходять вишуканими та оригінальними і неодмінно прикрасять будь-який святковий стіл.
Кальмаровий салат
Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.