Вернуться назад Распечатать

Салат «Нептун» з кальмарами

Салат «Нептун» з кальмарами
Салат «Нептун» з кальмарами виходить дуже ніжним і пікантним смаком завдяки вмісту в ньому великої кількості смачних морепродуктів. Звичайно, за грошовими витратами страва виходить досить дорогим, але повірте, воно того варто. Такий салатик відмінно підійде для святкування знаменних дат, романтичної вечері і особливих свят.

Салат «Нептун» з кальмарами і креветками


Інгредієнти:

  • креветки - 300 г;

  • крабові палички - 200 г;

  • кальмари - 300 г;

  • лаврові листочки, перець горошком;

  • червона ікра - 130 г;

  • пекінська капуста - 200 г;

  • майонез - за смаком.


  • Приготування
    Рецепт салату «Нептун» з кальмарами і червоною ікрою досить простий, але страва виходить дуже вишуканою і смачною. Отже, креветки кладемо в каструльку, заливаємо водою, підсолюємо її за смаком і відварюємо до готовності. Для додання їм більш насиченого смаку додаємо кілька лаврових листочків, трохи кропу і перець горошком. Потім креветки остуджуємо і чистимо. Ту ж воду знову доводимо до кипіння і кидаємо кальмарів і варимо їх рівно 2 хвилинки. Після цього воду зливаємо, кальмари трохи охолоджуємо, очищаємо їх під холодною проточною водою і нарізаємо півкільцями.
    Крабові палички шаткуємо середніми кубиками. Яйця відварюємо круто, чистимо, відокремлюємо білок від жовтка і рубаємо його смужками. Пекінську капусту дрібненько шаткуємо. Далі перекладаємо всі інгредієнти в салатник, поливаємо майонезом і ретельно перемішуємо. Потім прикрашаємо страву червоною ікрою і подаємо салат в будь-якій зручній посуді. Дуже оригінальною буде подача цього салатику в тарталетках.

    Салат «Нептун» з кальмарами і болгарським перцем


    Інгредієнти:

  • кальмари - 400 г;

  • болгарський червоний перець - 2 шт.;

  • цибулина - 1 шт.


  • Для маринаду:

  • оцет 9 % - 2 ч. ложки;

  • вода - 70 мл;

  • зелень петрушки;

  • спеції.


  • Приготування
    Салат «Нептун» з кальмарами
    Тушки кальмарів промиваємо, обробляємо, кидаємо в киплячу підсолену воду і варимо з моменту закипання рівно 2 хвилинки, щоб вони не переварилися і не стали жорсткими. Потім морепродукти остуджуємо і ріжемо тонкою соломкою. Чистимо цибулину, шаткуємо кільцями або півкільцями.
    Далі переходимо до приготування маринаду: оцет змішуємо з водою, додаємо мелений перчик і посічену свіжу зелень. Тепер викладаємо цибулька в маринад і залишаємо на 20 хвилин. Перчик промиваємо, обробляємо і рубаємо теж соломкою. Тепер викладаємо всі підготовлені інгредієнти в глибокий салатник, заправляємо майонезом за смаком, добре перемішуємо і подаємо на стіл.