Салат з оселедцем і грибами
Хороша закуска під міцні спиртні напої або просто під гарнір з вареної картоплі і зі свіжою зеленню салат з оселедцем і грибами. Оселедець можна вибирати пряну, солону, або навіть копчену, в залежності від того, який смак страви ви бажаєте отримати на виході. Як приготувати салат з оселедцем і грибами, ми розповімо далі.
Інгредієнти:
картопля - 500 г;
томати черрі - 4-5 шт.;
оселедець - 260 г;
мариновані гриби - 150 г;
майонез - 3 ст. ложки;
тертий хрін - 1/2 ч. ложки;
сік і цедра - 1/2 лимона;
свіжий кріп;
каперси - 1 ст. ложка;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Картоплю чистимо і відварюємо в підсоленій воді 15 хвилин, до м'якості. Готові бульби остуджуємо і ріжемо великими кубиками або кільцями. Філе оселедця перевіряємо на наявність кісток і при необхідності видаляємо їх. Помідори ріжемо на половинки або четвертинки, залежно від розміру. Мариновані гриби нарізаємо пластинами.
Майонез змішуємо з тертим хріном соком і цедрою лимона, подрібненим кропом і сіллю з перцем. Заправляємо цим соусом салат і викладаємо його на блюдо. Посипаємо салат з оселедцем, грибами і картоплею каперсами і подаємо до столу в охолодженому вигляді.
Інгредієнти:
філе оселедця - 2 шт.;
гриби мариновані 100 г;
авокадо -1 шт.;
буряк - 1 шт.;
яйця - 2 шт.;
майонез - за смаком;
салатний цибуля - 1 шт.;
лимонний сік;
гуакамоле - для прикраси;
зелень - для прикраси;
майонез;
сіль, перець.
Приготування
Спершу миємо і ставимо варитися велику буряк. Коли овоч буде готовий, даємо йому охолонути, чистимо й нарізаємо тонкими пластинами. Два цілих філе оселедця перевіряємо на наявність кісток і при необхідності видаляємо їх. Яйця відварюємо круто і подрібнюємо, після чого змішуємо їх з майонезом. Мариновані гриби ріжемо тонким пластинами. Аналогічним чином нарізаємо і авокадо, його скибочки потім слід збризнути лимоном, щоб не потемніли.
Починаємо формувати наш салат. На шар харчової плівки рівним рядом викладаємо половину всіх бурякових шматочків. Поверх кладемо філе оселедця, а на нього - майонез з яйцями (половину від загальної кількості), а за ним - гриби. Останнім шаром викладаємо половину всіх скибочки авокадо і повторюємо всі шари в зворотному порядку: авокадо, гриби, яйця, оселедця і буряк. Загорнути рулет плівкою на манер ролу і ставимо в холодильник години на 2-3. Охолоджений салат нарізаємо на порції, звільняємо від плівки і подаємо до столу.
Салат з оселедцем і маринованими грибами
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю чистимо і відварюємо в підсоленій воді 15 хвилин, до м'якості. Готові бульби остуджуємо і ріжемо великими кубиками або кільцями. Філе оселедця перевіряємо на наявність кісток і при необхідності видаляємо їх. Помідори ріжемо на половинки або четвертинки, залежно від розміру. Мариновані гриби нарізаємо пластинами.
Майонез змішуємо з тертим хріном соком і цедрою лимона, подрібненим кропом і сіллю з перцем. Заправляємо цим соусом салат і викладаємо його на блюдо. Посипаємо салат з оселедцем, грибами і картоплею каперсами і подаємо до столу в охолодженому вигляді.
Салат з оселедцем, грибами і авокадо
Інгредієнти:
Приготування
Спершу миємо і ставимо варитися велику буряк. Коли овоч буде готовий, даємо йому охолонути, чистимо й нарізаємо тонкими пластинами. Два цілих філе оселедця перевіряємо на наявність кісток і при необхідності видаляємо їх. Яйця відварюємо круто і подрібнюємо, після чого змішуємо їх з майонезом. Мариновані гриби ріжемо тонким пластинами. Аналогічним чином нарізаємо і авокадо, його скибочки потім слід збризнути лимоном, щоб не потемніли.
Починаємо формувати наш салат. На шар харчової плівки рівним рядом викладаємо половину всіх бурякових шматочків. Поверх кладемо філе оселедця, а на нього - майонез з яйцями (половину від загальної кількості), а за ним - гриби. Останнім шаром викладаємо половину всіх скибочки авокадо і повторюємо всі шари в зворотному порядку: авокадо, гриби, яйця, оселедця і буряк. Загорнути рулет плівкою на манер ролу і ставимо в холодильник години на 2-3. Охолоджений салат нарізаємо на порції, звільняємо від плівки і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Оселедець під шубою рулетом - рецепт
Оселедець під шубою - традиційний салат, без якого не обходиться жодне святкове застілля. Ми пропонуємо вам спробувати ще один варіант улюбленого
Салат з маринованими опеньками
Мариновані опеньки - не тільки чудова закуска на будь-якому святковому столі, але ще й один з найкращих інгредієнтів для приготування смачних
Бутерброди з оселедцем
Бутерброди з оселедцем - незвичайне і оригінальне блюдо, але досить простий в приготування. Вона буде чудово виглядати, як на святковому, так і
Роли з оселедцем
Роли з оселедцем - ще один варіант оригінальної закуски на вашому столі. Готувати їх можна по-різному і з різними інгредієнтами, все залежить від
Вінегрет з солоним оселедцем
Вінегрет з оселедцем Вінегрет відноситься до холодних закусок. За кордоном його називають «російським салатом». Можна зробити його виключно овочевим,