Хороша закуска під міцні спиртні напої або просто під гарнір з вареної картоплі і зі свіжою зеленню салат з оселедцем і грибами. Оселедець можна вибирати пряну, солону, або навіть копчену, в залежності від того, який смак страви ви бажаєте отримати на виході. Як приготувати салат з оселедцем і грибами, ми розповімо далі.
Салат з оселедцем і маринованими грибами
Інгредієнти: картопля - 500 г; томати черрі - 4-5 шт.; оселедець - 260 г; мариновані гриби - 150 г; майонез - 3 ст. ложки; тертий хрін - 1/2 ч. ложки; сік і цедра - 1/2 лимона; свіжий кріп; каперси - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Картоплю чистимо і відварюємо в підсоленій воді 15 хвилин, до м'якості. Готові бульби остуджуємо і ріжемо великими кубиками або кільцями. Філе оселедця перевіряємо на наявність кісток і при необхідності видаляємо їх. Помідори ріжемо на половинки або четвертинки, залежно від розміру. Мариновані гриби нарізаємо пластинами.
Майонез змішуємо з тертим хріном соком і цедрою лимона, подрібненим кропом і сіллю з перцем. Заправляємо цим соусом салат і викладаємо його на блюдо. Посипаємо салат з оселедцем, грибами і картоплею каперсами і подаємо до столу в охолодженому вигляді.
Салат з оселедцем, грибами і авокадо
Інгредієнти: філе оселедця - 2 шт.; гриби мариновані 100 г; авокадо -1 шт.; буряк - 1 шт.; яйця - 2 шт.; майонез - за смаком; салатний цибуля - 1 шт.; лимонний сік; гуакамоле - для прикраси; зелень - для прикраси; майонез; сіль, перець. Приготування Спершу миємо і ставимо варитися велику буряк. Коли овоч буде готовий, даємо йому охолонути, чистимо й нарізаємо тонкими пластинами. Два цілих філе оселедця перевіряємо на наявність кісток і при необхідності видаляємо їх. Яйця відварюємо круто і подрібнюємо, після чого
змішуємо їх з майонезом. Мариновані гриби ріжемо тонким пластинами. Аналогічним чином нарізаємо і авокадо, його скибочки потім слід збризнути лимоном, щоб не потемніли.
Починаємо формувати наш салат. На шар харчової плівки рівним рядом викладаємо половину всіх бурякових шматочків. Поверх кладемо філе оселедця, а на нього - майонез з яйцями (половину від загальної кількості), а за ним - гриби. Останнім шаром викладаємо половину всіх скибочки авокадо і повторюємо всі шари в зворотному порядку: авокадо, гриби, яйця, оселедця і буряк. Загорнути рулет плівкою на манер ролу і ставимо в холодильник години на 2-3. Охолоджений салат нарізаємо на порції, звільняємо від плівки і подаємо до столу.