Салат з сиром моцарелла
Сир моцарела вже давно перестав бути рідкістю. Молодий італійський сир використовують як для закусок і салатів, так і для гарячих страв, при цьому в першому випадку частіше всього вибирають молоду і м'яку моцарелу, а в другому - тверді сорти. У цій статті ми зосередимо увагу на м'які сорти сиру і розповімо про те, які салати можна приготувати з їх участю.
Інгредієнти:
бальзамічний оцет - 2 ст.;
томати - 3 шт.;
сир моцарелла - 350 г;
свіжий базилік;
оливкова олія;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Якщо у вас під рукою знайшлася бальзамічна глазур, то проробляти таку операцію немає потреби, в іншому ж випадку нам доведеться вдатися до випаровуванню бальзамічного оцту. Для цього в невелику емальовану каструльку наливаємо 2 склянки оцту і уварюють його на малому вогні 10-15 хвилин до консистенції глазурі, яка рівномірно покриває ложку. Даємо глазурі охолонути.
Далі справа за малим: нарізаємо кружальцями помідори і сир, листя базиліка миємо й обсушуємо. Інгредієнти викладаємо на плоске блюдо внахлест один на одного. Зверху присмачую салат оливковою олією, приправляємо перцем з сіллю і поливаємо бальзамічної глазур'ю.
Інгредієнти:
Для салату:
свіжа спаржа - 1 кг;
сир моцарелла - 500 г;
томати черрі - 2 жмені;
червоний цибуля - 1 шт.;
свіжий базилік.
Для заправки:
оливкова олія - 1/4 ст.;
бальзамічний оцет - 2 ст. ложки;
часник - 1 зубчик;
сіль, перець - за смаком;
діжонська гірчиця - 1/2 ч. ложки;
лимонний сік - 2 ст. ложки.
Приготування
У каструлі доводимо до кипіння воду, підсолюємо її і кидаємо спаржу . Варимо спаржу 3 хвилини, після чого моментально опускаємо в крижану воду, щоб зберегти її хрустку текстуру. Для зручності поїдання паростки можна нарізати на 2-3 частини.
Ріжемо Тонкими кільцями червоний лук. Помідори розрізаємо навпіл або на четвертинки, а сир ріжемо кубиками. Листя базиліка миємо й обсушуємо. Змішуємо інгредієнти в салатник.
У невеликій мисці збиваємо масло, оцет, гірчицю і лимонний сік до однорідності. Додаємо сіль, перець і пропущений через прес часник. Заправляємо салат.
Інгредієнти:
баклажан - 1 шт.;
свіжий сир моцарелла - 200 г;
помідори - 2 шт.;
сіль, перець - за смаком;
листя базиліка;
оливкова олія - 4 ст. ложки;
бальзамічний оцет - 2 ст. ложки.
Приготування
Баклажани нарізаємо кільцями і змащуємо оливковою олією з обох сторін. Обсмажуємо шматочки овочів на грилі або сковороді до повної готовності. Якщо баклажан гірчить, то не забудьте попередньо вимочити її в підсоленій воді близько 30 хвилин.
Томати та сир нарізаємо кружечками, рівними по товщині шматочки баклажана. Базилік пюрируем з оливковою олією, додаємо в заправку бальзамічний оцет і сіль з перцем. Викладаємо всі інгредієнти один на одного башточкою і поливаємо базиликовой заправкою.
Інгредієнти:
оливкова олія - 20 мл;
бальзамічний оцет - 20 мл;
сіль, перець - за смаком;
персики - 2 шт.;
салат рокет - 1 жменя;
листя м'яти - 1/2 пучка;
моцарелла - 2 кульки;
шинка прошутто - 4 шматочка.
Приготування
Почнемо з приготування простий заправки: збиваємо емульсію масла і оцту і додаємо до неї сіль з перцем за смаком.
Перчики бланшеруем 10 секунд у киплячій воді, після чого залишаємо охолонути і знімаємо шкірку. Видаляємо кісточку, а м'якоть нарізаємо часточками. Салат і м'яту змішуємо і заливаємо заправкою. Викладаємо зелень на плоске блюдо, зверху розподіляємо шматочки сиру, трохи персиків і смужки шинки. Подаємо салат відразу ж після приготування.
Салат "Капрезе" з сиром моцарела з томатами
Інгредієнти:
Приготування
Якщо у вас під рукою знайшлася бальзамічна глазур, то проробляти таку операцію немає потреби, в іншому ж випадку нам доведеться вдатися до випаровуванню бальзамічного оцту. Для цього в невелику емальовану каструльку наливаємо 2 склянки оцту і уварюють його на малому вогні 10-15 хвилин до консистенції глазурі, яка рівномірно покриває ложку. Даємо глазурі охолонути.
Далі справа за малим: нарізаємо кружальцями помідори і сир, листя базиліка миємо й обсушуємо. Інгредієнти викладаємо на плоске блюдо внахлест один на одного. Зверху присмачую салат оливковою олією, приправляємо перцем з сіллю і поливаємо бальзамічної глазур'ю.
Салат з сиром моцарелла і помідорами черрі
Інгредієнти:
Для салату:
Для заправки:
Приготування
У каструлі доводимо до кипіння воду, підсолюємо її і кидаємо спаржу . Варимо спаржу 3 хвилини, після чого моментально опускаємо в крижану воду, щоб зберегти її хрустку текстуру. Для зручності поїдання паростки можна нарізати на 2-3 частини.
Ріжемо Тонкими кільцями червоний лук. Помідори розрізаємо навпіл або на четвертинки, а сир ріжемо кубиками. Листя базиліка миємо й обсушуємо. Змішуємо інгредієнти в салатник.
У невеликій мисці збиваємо масло, оцет, гірчицю і лимонний сік до однорідності. Додаємо сіль, перець і пропущений через прес часник. Заправляємо салат.
Салат з сиром моцарелла і баклажанами
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани нарізаємо кільцями і змащуємо оливковою олією з обох сторін. Обсмажуємо шматочки овочів на грилі або сковороді до повної готовності. Якщо баклажан гірчить, то не забудьте попередньо вимочити її в підсоленій воді близько 30 хвилин.
Томати та сир нарізаємо кружечками, рівними по товщині шматочки баклажана. Базилік пюрируем з оливковою олією, додаємо в заправку бальзамічний оцет і сіль з перцем. Викладаємо всі інгредієнти один на одного башточкою і поливаємо базиликовой заправкою.
Рецепт салату з сиром моцарелла і персиком
Інгредієнти:
Приготування
Почнемо з приготування простий заправки: збиваємо емульсію масла і оцту і додаємо до неї сіль з перцем за смаком.
Перчики бланшеруем 10 секунд у киплячій воді, після чого залишаємо охолонути і знімаємо шкірку. Видаляємо кісточку, а м'якоть нарізаємо часточками. Салат і м'яту змішуємо і заливаємо заправкою. Викладаємо зелень на плоске блюдо, зверху розподіляємо шматочки сиру, трохи персиків і смужки шинки. Подаємо салат відразу ж після приготування.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з моцарелою і помідорами
Моцарелла - це різновид італійського сиру, який продається у вигляді кульок, замочених в розсолі. Він відмінно підходить для приготування різних
Салат з руколою і помідорами
Рукола - дивовижна рослина, яке додає надзвичайну смакову нотку будь-якої страви, завдяки своїй гірчинці. Давайте, сьогодні розберемо рецепти
Салат з оливками і сиром
Маслини люблять далеко не всі, але все ж вони надають якусь особливу пікантність гарячих страв і закусок. І зараз ми розповімо, як зробити чудовий
Салат з сиром і горіхами
Салати з сиром можуть відрізнятися за своєю текстурою і смаку в залежності від обраного виду сиру: горгондзола, дор блю, фета, пармезан і інші.
Салат «Капрезе»
Салат «Капрезе» По популярності салат «Капрезе» («Insalata Caprese») в Італії, порівнянний з нашим «Олів'є». Цей легкий салатик, якими можна