Сир моцарела вже давно перестав бути рідкістю. Молодий італійський сир використовують як для закусок і салатів, так і для гарячих страв, при цьому в першому випадку частіше всього вибирають молоду і м'яку моцарелу, а в другому - тверді сорти. У цій статті ми зосередимо увагу на м'які сорти сиру і розповімо про те, які салати можна приготувати з їх участю.
Салат "Капрезе" з сиром моцарела з томатами
Інгредієнти: бальзамічний оцет - 2 ст.; томати - 3 шт.; сир моцарелла - 350 г; свіжий базилік; оливкова олія; сіль, перець - за смаком. Приготування Якщо у вас під рукою знайшлася бальзамічна глазур, то проробляти таку операцію немає потреби, в іншому ж випадку нам доведеться вдатися до випаровуванню бальзамічного оцту. Для цього в невелику емальовану каструльку наливаємо 2 склянки оцту і уварюють його на малому вогні 10-15 хвилин до консистенції глазурі, яка рівномірно покриває ложку. Даємо глазурі охолонути.
Далі справа за малим: нарізаємо кружальцями помідори і сир, листя базиліка миємо й обсушуємо. Інгредієнти викладаємо на плоске блюдо внахлест один на одного. Зверху присмачую салат оливковою олією, приправляємо перцем з сіллю і поливаємо бальзамічної глазур'ю.
Салат з сиром моцарелла і помідорами черрі
Інгредієнти: Для салату:
свіжа спаржа - 1 кг; сир моцарелла - 500 г; томати черрі - 2 жмені; червоний цибуля - 1 шт.; свіжий базилік. Для заправки:
оливкова олія - 1/4 ст.; бальзамічний оцет - 2 ст. ложки; часник - 1 зубчик; сіль, перець - за смаком; діжонська гірчиця - 1/2 ч. ложки; лимонний сік - 2 ст. ложки. Приготування У каструлі доводимо до кипіння воду, підсолюємо її і кидаємо спаржу . Варимо спаржу 3 хвилини, після чого моментально опускаємо в крижану воду, щоб зберегти її хрустку текстуру. Для зручності поїдання паростки можна нарізати на 2-3 частини.
Ріжемо Тонкими кільцями червоний лук. Помідори розрізаємо навпіл або на четвертинки, а сир ріжемо кубиками. Листя базиліка миємо й обсушуємо. Змішуємо інгредієнти в салатник.
У невеликій мисці збиваємо масло, оцет, гірчицю і лимонний сік до однорідності. Додаємо сіль, перець і пропущений через прес часник. Заправляємо салат.
Салат з сиром моцарелла і баклажанами
Інгредієнти: баклажан - 1 шт.; свіжий сир моцарелла - 200 г; помідори - 2 шт.; сіль, перець - за смаком; листя базиліка; оливкова олія - 4 ст. ложки; бальзамічний оцет - 2 ст. ложки. Приготування Баклажани нарізаємо кільцями і змащуємо оливковою олією з обох сторін. Обсмажуємо шматочки овочів на грилі або сковороді до повної готовності. Якщо баклажан гірчить, то не забудьте попередньо вимочити її в підсоленій воді близько 30 хвилин.
Томати та сир нарізаємо кружечками, рівними по товщині шматочки баклажана. Базилік пюрируем з оливковою олією, додаємо в заправку бальзамічний оцет і сіль з перцем. Викладаємо всі інгредієнти один на одного башточкою і поливаємо базиликовой заправкою.
Рецепт салату з сиром моцарелла і персиком
Інгредієнти: оливкова олія - 20 мл; бальзамічний оцет - 20 мл; сіль, перець - за смаком; персики - 2 шт.; салат рокет - 1 жменя; листя м'яти - 1/2 пучка; моцарелла - 2 кульки; шинка прошутто - 4 шматочка. Приготування Почнемо з приготування простий заправки: збиваємо емульсію масла і оцту і додаємо до неї сіль з перцем за смаком.
Перчики бланшеруем 10 секунд у киплячій воді, після чого залишаємо охолонути і знімаємо шкірку. Видаляємо кісточку, а м'якоть нарізаємо часточками. Салат і м'яту змішуємо і заливаємо заправкою. Викладаємо зелень на плоске блюдо, зверху розподіляємо шматочки сиру, трохи персиків і смужки шинки. Подаємо салат відразу ж після приготування.