Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат з йогуртом

Салат з йогуртом

22-03-2015, 14:28
959
Салат з йогуртом
Зазвичай салати готують з соусом-заливкою, рецептів заливок відомо безліч, як універсальних і загальновідомих у різних країнах світу, так і відрізняються за місцевою специфікою. Для пострадянських територій характерно використання олійно-оцтових заливок, майонезу або сметани. Ми пам'ятаємо, що майонез і сметана - продукти дуже калорійні, містять достатню кількість жирів. Бажаючим зберігати стрункість фігури варто порадити заправляти салати натуральним живим несолодким болгарським йогуртом або більш густим грецьким .
Жирність йогуртів невисока - від 01 до 10% (для порівняння жирність сметани від 10 до 58 %). Крім того, йогурт сам по собі володіє унікальним приємним ніжним молочним смаком. Особливо добре виходять салати з фруктів з йогуртом в стилі фьюжн. Салати, заправлені натуральним йогуртом (завдяки вмісту в ньому мікроорганізмів), легко засвоюються організмом людини, вони одночасно ситні і легкі.
Наводимо кілька рецептів смачних салатів з йогуртом. Краще вибирати йогурт жирністю не вище 4%.

Ситний балканський салат з вареної яловичиною і йогуртом


Інгредієнти:

  • варена нежирна яловичина - близько 300 м;

  • несолодкий йогурт натуральний - 200 г;

  • молода квасоля варена (можна заморожених напівфабрикатів) або зелений горошок - 200 г;

  • перець солодкий червоний або жовтий - 1-2 шт.;

  • цибуля зелена і інша зелень (петрушка, базилік, кінза, любисток і ін);

  • часник - 2 зубчики;

  • гострий червоний перець.


  • Приготування
    Яловичину наріжемо невеликими шматочками. Квасолю треба проварити, горошок можна використовувати консервований або свіжий. Солодкий перець нарубим короткою соломкою. Цибулю, часник і зелень нашинкуем дрібно. З'єднаємо всі інгредієнти в салатниці. Йогурт приправимо гострим червоним перцем, поллємо салат цією заправкою і перемішати. До салату добре подати столового червоного вина або чарку плодової ракії, а також прісного коржика з грубої цільнозерновий борошна (пшеничного та/або в суміші з ячмінної, кукурудзяної). Чудовий варіант обіду або вечері.
    Приблизно слідуючи цій же рецептурі можна приготувати ще більш легкий дієтичний салат з йогуртом, замінивши яловиче м'ясо курячим. Щоб зробити салат більш ситним, використовуйте немолоду варену (можна консервованої) квасоля або нут. Включення до складу цього салату свіжих слив та/або груш (не занадто соковитих), а також оливок без кісточок (темних або світлих) зробить його смак ще більш цікавим.

    Легкий фруктовий ф'южн-салат з йогуртом


    Інгредієнти:

  • йогурт несолодкий натуральний - близько 150-170 г;

  • банан - 1 шт.;

  • ананас (можна консервований) - 200 г;

  • авокадо - 1 плід;

  • ківі - 1-2 шт.;

  • мандарин або апельсин - 1-2 шт.;

  • червоний перець гострий;

  • лайм - 1 шт.;

  • какао-порошок - 2-3 ч. ложки;

  • цукор-пісок - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Очистимо банан і наріжемо кружальцями, ананас - невеликими шматочками, очищений ківі - невеликими скибочками. Мандарини або апельсини очистимо і акуратно розберемо на часточки. Плід авокадо разрежем вздовж на 2 половини, видалимо кісточки і шкірку, а м'якоть наріжемо кубиками.
    Приготуємо гострий шоколадно-йогуртовий соус-заливку. Змішаємо какао-порошок з цукром (щоб не було грудочок) і додамо в йогурт. Ретельно перемішати, приправимо соком лайма і червоним гострим перцем - ці добавки зроблять смак і аромат заливки особливо вишуканим.
    Салат з йогуртом
    З'єднаємо підготовлені фрукти в салатниці і поллємо шоколадно-йогуртній заливкою.
    Зрозуміло, по сезону можна вибирати інші фрукти для складання салатів з йогуртом, наприклад, сливи + абрикоси + персики + груші. Можна додавати в салати і різні ягоди: смородину, аґрус, полуницю та ін., тут великий простір для фантазій.
    Можна складати салати в порційних салатниках, креманках або келихах. До ф'южн-салатам з йогуртом можна подавати прохолодні кисломолочні напої, молочні та фруктові коктейлі як з алкогольними компонентами, так і без, легкі світлі вина.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з селерою і куркою
    Салат з селерою і куркою
    Салат з селерою і куркою - це чудове низькокалорійне блюдо, відмінно підходить для дієтичного харчування. Так, і готувати його досить просто.
    Салат з картоплею і бананами
    Салат з картоплею і бананами
    Салати бувають досить різні. Іноді у них поєднуються часом найнесумісніші інгредієнти. І сьогодні ми поговоримо про салаті з картоплею і бананами.
    Літній салат з куркою
    Літній салат з куркою
    Влітку ми воліємо їсти більш легку їжу, але білки організму все ж потрібні. В нашій сьогоднішній статті ми розглянемо цікаві варіанти приготування
    Фруктовий салат з йогуртом
    Фруктовий салат з йогуртом
    Здавалося б, салат з фруктами не може бути складним - нарізати кілька видів фруктів, заправити йогуртом - і можна подавати. Тим не менш, такий салат
    Фруктовий салат з яблук
    Фруктовий салат з яблук
    Фруктові салати - чудовий і легкий десерт в спекотний літній день. А приготувати таке ласощі можна за лічені хвилини. У нашій статті ми зібрали
    Фруктовий салат з бананами
    Фруктовий салат з бананами
    Фруктові салати - проста солодка закуска, яку можна подавати самостійно, або в компанії з йогуртом, пудингом, морозивом. Давайте розглянемо декілька