Фруктовий салат з йогуртом
Легкі, низькокалорійні фруктові салати - незамінний елемент різних дієтичних меню, одне з основних страв ф'южн-кухні. Як приготувати фруктовий салат? Рецептів існує безліч, та й взагалі приготування салату - прекрасне поле для прояву вашої особистої кулінарної фантазії, головне в цьому питанні - це почуття міри і гармонії. Тому практично безглуздо ставити питання, як зробити фруктовий салат - використовуйте будь-які відповідні рецепти, видозмінюйте їх, творіть, вигадуйте, пробуйте.
Чим заправити салат? Ну, вже точно не майонезом. Можливі різні варіанти: можна використовувати нежирний йогурт, що краще, або вершки (сметану) і навіть різні рослинні олії. Можна, звичайно, придумати і більш складні заливки, наприклад, використовувати суміш йогурту з фруктовими соками і медом.
Можна приготувати легкий фруктовий салат з йогуртом, наприклад, з банана (1-2 штуки), апельсина (1 штука), ківі (2 штуки), хурми (1 штука), груші (1-2 штуки). Звичайно ж, йогурт для заправки - це кращий варіант, ніж домашні вершки або сметана. Перед приготуванням вимиємо фрукти у проточній воді і обсушим з допомогою чистою полотняною серветки. Обережно очистимо ківі від шкірки, очистимо апельсин, акуратно знявши шкірку з кожної з часточок так, щоб оголити зернисту структуру. Банани теж потрібно очистити. Груші потрібно розрізати на 4 частини кожну і вийняти серцевину. Збризніть скибочки груш лимонним соком, щоб не потемніли. Наріжемо всі фрукти довільно, але не занадто дрібно і красиво викладемо гірками (потроху шматочків кожного фрукта) в креманки. Поллємо йогуртом кожну порцію салату і можна подавати до столу. Учасники застілля самостійно перемішають (або не перемішають) цей чудовий салат з фруктів з йогуртом. Можна замість зазначених інгредієнтів використовувати яблуко, манго, банан, ківі, горіхи. Або авокадо, манго, ананас, нектарин, сир. Варіантів поєднання - безліч.
Можна приготувати фруктовий салат навіть з таким «примхливим» плодом, як диня.
Інгредієнти:
1 динька (краще мускатна або ананасна) грам на 200;
4 ківі;
1 велике кисло-солодке яблуко;
2 персика або нектарина;
30 мл бренді (або світлого рому, можна мартіні);
3/4 склянки йогурту.
Приготування:
Всі фрукти вимиємо, обсушим чистою серветкою, очистимо, наріжемо приблизно однаковими шматочками, перемішати і викладемо в креманки. Диню краще не нарізати, а формувати кульки м'якоті з допомогою спеціальної ложечки. Змішаємо бренді або ром з йогуртом і заллємо цією сумішшю кожну порцію салату. Такий вишуканий салат слід подавати окремо з прохолодними негазированними напоями або з коктейлями (алкогольними або безалкогольними) в стилі фьюжн.
Салат з кавуном
Можна приготувати фруктовий салат з кавуном - кавун дуже корисний і смачний плід.
Інгредієнти:
грам 300 м'якоті кавуна;
2 нектарина;
3 жовті груші;
2 ківі;
100 г тертого твердого сиру;
стакан йогурту;
сік 1 лайма.
Приготування:
Наріжемо кавун невеликими кубиками, яблука і груші - короткою соломкою, нектарини і ківі - тонкими часточками. З'єднаємо і перемішаємо. Викладемо суміш фруктів в креманки, посиплемо сиром і поллємо сумішшю соку лайма з йогуртом. Можна готувати фруктові салати з кавуном всередині половинки кавуна за таким принципом: 1 кавун + будь-які фрукти і ягоди + заливка (наприклад, мед з соком лимона або йогуртом). Кавун розрізаємо навпіл. З однієї видаляємо м'якоть (ложкою). Змішаємо шматочки кавуна з скибочками фруктів і ягодами і викладемо в підготовлену половинку кавуна, яку встановимо на блюдо (або в глибоку тарілку, щоб не ковзала). Можна надати цього оригінального салату особливу свіжість за допомогою листочків м'яти і меліси. Особливо вишуканий смак подібним салатів додають рубані горіхи, насіння кунжуту, ядерця мигдаль, фісташки і тертий сир.
Заправки для фруктового салату
Чим заправити салат? Ну, вже точно не майонезом. Можливі різні варіанти: можна використовувати нежирний йогурт, що краще, або вершки (сметану) і навіть різні рослинні олії. Можна, звичайно, придумати і більш складні заливки, наприклад, використовувати суміш йогурту з фруктовими соками і медом.
Фруктовий салат з бананами
Можна приготувати легкий фруктовий салат з йогуртом, наприклад, з банана (1-2 штуки), апельсина (1 штука), ківі (2 штуки), хурми (1 штука), груші (1-2 штуки). Звичайно ж, йогурт для заправки - це кращий варіант, ніж домашні вершки або сметана. Перед приготуванням вимиємо фрукти у проточній воді і обсушим з допомогою чистою полотняною серветки. Обережно очистимо ківі від шкірки, очистимо апельсин, акуратно знявши шкірку з кожної з часточок так, щоб оголити зернисту структуру. Банани теж потрібно очистити. Груші потрібно розрізати на 4 частини кожну і вийняти серцевину. Збризніть скибочки груш лимонним соком, щоб не потемніли. Наріжемо всі фрукти довільно, але не занадто дрібно і красиво викладемо гірками (потроху шматочків кожного фрукта) в креманки. Поллємо йогуртом кожну порцію салату і можна подавати до столу. Учасники застілля самостійно перемішають (або не перемішають) цей чудовий салат з фруктів з йогуртом. Можна замість зазначених інгредієнтів використовувати яблуко, манго, банан, ківі, горіхи. Або авокадо, манго, ананас, нектарин, сир. Варіантів поєднання - безліч.
Салат з динею
Можна приготувати фруктовий салат навіть з таким «примхливим» плодом, як диня.
Інгредієнти:
Приготування:
Всі фрукти вимиємо, обсушим чистою серветкою, очистимо, наріжемо приблизно однаковими шматочками, перемішати і викладемо в креманки. Диню краще не нарізати, а формувати кульки м'якоті з допомогою спеціальної ложечки. Змішаємо бренді або ром з йогуртом і заллємо цією сумішшю кожну порцію салату. Такий вишуканий салат слід подавати окремо з прохолодними негазированними напоями або з коктейлями (алкогольними або безалкогольними) в стилі фьюжн.
Салат з кавуном
Можна приготувати фруктовий салат з кавуном - кавун дуже корисний і смачний плід.
Інгредієнти:
Приготування:
Наріжемо кавун невеликими кубиками, яблука і груші - короткою соломкою, нектарини і ківі - тонкими часточками. З'єднаємо і перемішаємо. Викладемо суміш фруктів в креманки, посиплемо сиром і поллємо сумішшю соку лайма з йогуртом. Можна готувати фруктові салати з кавуном всередині половинки кавуна за таким принципом: 1 кавун + будь-які фрукти і ягоди + заливка (наприклад, мед з соком лимона або йогуртом). Кавун розрізаємо навпіл. З однієї видаляємо м'якоть (ложкою). Змішаємо шматочки кавуна з скибочками фруктів і ягодами і викладемо в підготовлену половинку кавуна, яку встановимо на блюдо (або в глибоку тарілку, щоб не ковзала). Можна надати цього оригінального салату особливу свіжість за допомогою листочків м'яти і меліси. Особливо вишуканий смак подібним салатів додають рубані горіхи, насіння кунжуту, ядерця мигдаль, фісташки і тертий сир.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з йогуртом
Салати готують з різними заправками: майонезом, сметаною, і оливковою олією, соєвим соусом. Але сьогодні мова піде про ситних салатиках з йогуртом.
Як приготувати фруктовий салат?
Фруктові салати - це смачний і незамінний елемент дієтичних меню. Рецептів створення подібних ласощів існує досить багато, варто лише проявити трохи
Фруктовий салат з яблук
Фруктові салати - чудовий і легкий десерт в спекотний літній день. А приготувати таке ласощі можна за лічені хвилини. У нашій статті ми зібрали
Фруктовий салат з бананами
Фруктові салати - проста солодка закуска, яку можна подавати самостійно, або в компанії з йогуртом, пудингом, морозивом. Давайте розглянемо декілька
Фруктовий салат зі сметаною
Фруктові салати - це смачний і корисний десерт. Готуються вони дуже просто. Таке ласощі припаде до душі і дорослим, і дітям. І зараз ми розповімо, як
Фруктовий салат
Солодкий салат Фруктовий салат - це величезне поле для експериментів і відкриттів! З одного боку, що може бути простіше, ніж порізати наявні фрукти,