Салат «Соняшник» з огірками - рецепт
Салати на святковому столі - особлива тема, відомо безліч популярних рецептів, одним з яких є салат «Соняшник» є кілька варіантів.
Інгредієнти:
печінка тріски консервована - 1-2 банки;
картопля - 4 шт.;
огірки солоні або мариновані - 2-3 шт.;
яйця курячі - 4 шт.;
цибуля зелена;
якісний густий майонез в пакеті;
оливки темні без кісточок;
ковбасний сир.
Приготування
Відваримо картопля «в мундирі», остудимо, очистимо і натремо на крупній тертці, також натремо і огірки. Яйця зваримо круто, остудимо в холодній воді, очистимо і акуратно відділити жовтки від білків.
Білки окремо натремо на крупній тертці, а жовток - на дрібній. Печінка тріски розімніть виделкою. Перемішаємо печінка тріски з мелконарубленным зеленою цибулею.
Викладаємо салат на сервірувальне блюдо шарами. Спочатку - терту картоплю. Відрізаємо кінчик пакета з майонезом і робимо «сітку», зверху - терті огірки. Наступним шаром - печінка тріски з зеленим цибулею. Зверху - знову тонка «сітка» з майонезу. Далі - тертий білок, і знову майонез, на цей раз-рясно. Акуратно розмазуємо майонез по поверхні шару ложкою або лопаткою. Посипаємо тертим жовтком. Зверху викладаємо маслини, розрізані навпіл уздовж бочками вгору - це як би коробочка з насінням соняшника.
Звичайно «пелюстки соняшника» виконують з чіпсів викладанням по колу страви навколо салату. Ми пам'ятаємо, що чіпси некорисні і картоплю в салаті вже присутня. Але вихід є: замінимо чіпси скибочками ковбасного сиру. Хоча ковбасний сир не можна вважати особливо корисним продуктом, але все ж у порівнянні з чіпсами він явно виграє. Нарізаємо тонкі кружечки або овальчики з ковбасного сиру і викладаємо навколо салату. Коли переміщуємо порцію салату з блюда на порційну тарілку, можна «зачепити» до салату шматочок сиру.
Не буде зайвим поверх шару тертої картоплі викласти шар тертої вареної моркви (її потрібно зварити разом з картоплею, очистити і натерти).
Можна також викласти шар подрібненої цибульно-грибної суміші. Цибулю треба нашаткувати і окремо обсмажити, потім додати подрібнені гриби, злегка обсмажити і протушкувати протягом 15 хвилин (гливи можна використовувати в сирому вигляді, так вони навіть корисніше). Чи можна зробити шар подрібнених маринованих грибів без цибулі.
Замість картоплі (перший шар) можна використовувати зварений рис, краще - не дуже розсипчастий. До салату «Соняшник» подаємо світле вино або бренді.
Як приготувати салат «Соняшник» з огірками і печінкою тріски?
Інгредієнти:
Приготування
Відваримо картопля «в мундирі», остудимо, очистимо і натремо на крупній тертці, також натремо і огірки. Яйця зваримо круто, остудимо в холодній воді, очистимо і акуратно відділити жовтки від білків.
Білки окремо натремо на крупній тертці, а жовток - на дрібній. Печінка тріски розімніть виделкою. Перемішаємо печінка тріски з мелконарубленным зеленою цибулею.
Викладаємо салат на сервірувальне блюдо шарами. Спочатку - терту картоплю. Відрізаємо кінчик пакета з майонезом і робимо «сітку», зверху - терті огірки. Наступним шаром - печінка тріски з зеленим цибулею. Зверху - знову тонка «сітка» з майонезу. Далі - тертий білок, і знову майонез, на цей раз-рясно. Акуратно розмазуємо майонез по поверхні шару ложкою або лопаткою. Посипаємо тертим жовтком. Зверху викладаємо маслини, розрізані навпіл уздовж бочками вгору - це як би коробочка з насінням соняшника.
Звичайно «пелюстки соняшника» виконують з чіпсів викладанням по колу страви навколо салату. Ми пам'ятаємо, що чіпси некорисні і картоплю в салаті вже присутня. Але вихід є: замінимо чіпси скибочками ковбасного сиру. Хоча ковбасний сир не можна вважати особливо корисним продуктом, але все ж у порівнянні з чіпсами він явно виграє. Нарізаємо тонкі кружечки або овальчики з ковбасного сиру і викладаємо навколо салату. Коли переміщуємо порцію салату з блюда на порційну тарілку, можна «зачепити» до салату шматочок сиру.
Не буде зайвим поверх шару тертої картоплі викласти шар тертої вареної моркви (її потрібно зварити разом з картоплею, очистити і натерти).
Можна також викласти шар подрібненої цибульно-грибної суміші. Цибулю треба нашаткувати і окремо обсмажити, потім додати подрібнені гриби, злегка обсмажити і протушкувати протягом 15 хвилин (гливи можна використовувати в сирому вигляді, так вони навіть корисніше). Чи можна зробити шар подрібнених маринованих грибів без цибулі.
Замість картоплі (перший шар) можна використовувати зварений рис, краще - не дуже розсипчастий. До салату «Соняшник» подаємо світле вино або бренді.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат «Соняшник» з куркою
Салат «Соняшник» з куркою - це, звичайно ж, святкове блюдо, яке неодмінно сподобається вашим близьким і гостям. Так, і готувати його досить
Салат «Печінка тріски з рисом»
Будь-яка риба відмінно поєднується з рисом. Це гастрономічне поєднання найбільш часто зустрічається у представників різних країн. І сьогодні ми
Рецепт салату "Соняшник" з грибами
Сонячний і яскравий салат "Соняшник", безумовно, ефектно виглядає на святковому столі. І сьогодні ми розповімо, як його приготувати з грибами. Вийде
Салат з печінки з яйцем
Салати є прикрасою будь-якого столу, хоч повсякденного, хоч святкового. Варіантів їх створення безліч. І зараз ми вам підкажемо декілька нових
Салат "Соняшник" з печінкою тріски
Багатьом з вас вже відомий салат соняшник, який є прикрасою столу і при цьому легкий у виконанні. Сьогодні ми розповімо вам новий варіант соняшнику -