Салат з червонокачанної капусти

Про склад і користь червонокачанної капусти
Червонокачанна капуста багата протеїном, клітковиною і біохімічно активними речовинами, а саме: вітаміни (С, групи В і PP) і мікроелементами (з'єднання калію, натрію, заліза і кальцію). Надають листю яскраву фіолетову забарвлення антоціани, володіють потужними антиоксидантними і навіть антирадиационними властивостями. Ці речовини покращують стан кровоносних судин. Крім іншого в листі червонокачанної капусти містяться речовини, що перешкоджають розвитку туберкульозу.
Що приготувати з червонокачанної капусти?
Найчастіше червонокачанну капусту використовують у свіжому вигляді в приготуванні салатів (рідше тушкують), що цілком виправдано, оскільки при термічній обробці значно втрачається її корисність. Приготування салатів зі свіжої червонокачанної капусти - справа нескладна, вони цілком гармонійно поєднуються з різними продуктами: свіжими овочами і фруктами, а також з м'ясом, рибою і морепродуктами.
Рецепт самого простого салату з червонокачанної капусти з цибулею і зеленню
Інгредієнти:
Приготування
Нашинкуем капусту, злегка присолим і промнем руками. Додамо нарізану півкільцями цибулю і подрібнену зелень. Поллємо заправкою, складеною із соку лимона і рослинного масла. Перемішаємо і дамо настоятися протягом хоча б 10 хвилин. Прекрасний салат до страв з червоного м'яса. Можна ще включити до складу цього салату селера (кореневище очищаємо і тремо на тертці, черешки рубаємо ножем).
Ще смачніше цей салат вийде, якщо включити в його склад бринзу або інший свіжий сир ропні: моцарелу, наприклад, або фету, грам 200. Наріжемо маленькими кубиками бринзу. Суховатую бринзу краще натерти на крупній тертці.
Смачний салат з червонокачанної капусти з кальмарами, цибулею-пореєм і оливками
Інгредієнти:
Приготування
Червонокачанну капусту тонко нашинкуем, трохи присолим і злегка промнем. Наріжемо лук-порей тонкими кружечками, додати в миску з капустою, перемішати і бланшируем, тобто, заллємо окропом на 3-5 хвилин, після чого перекинем капусту і цибулю в друшляк хвилини на 3. Цей прийом зробить смак салату більш тонким.
Перекладемо цибулю і капусту в чисту миску і заллємо заправкою, складеної з масла і винного оцту (співвідношення 3:1). Додамо дрібно нарізаний часник, подрібнені кружечками

Кальмара очистимо і проваримо в окропі протягом 3-х хвилин, не більше (якщо кальмара варити довше, його плоть стане жорсткою, як гумова підошва). Наріжемо кальмара смужками або спіральками, додамо в салат і перемішати.
До складу цього салату можна також включити проварену молоду стручкову квасолю (300 грам), а також брокколі або цвітну капусту. Брокколі треба розібрати на дрібні качанчики і бланшувати разом з червонокачанної капустою і цибулею.
Це блюдо можна подати як самостійне, з рожевим або білим столовим вином, грубої ячмінної коржем або бездріжджовим хлібом.
Рекомендуємо добрі рецепти

Салат з червоної капусти
Салат з червонокачанної капусти можна приготувати в будь-який час року, оскільки цей овоч є на прилавках магазинів цілий рік, причому за досить

Салат з капусти з морквою
Здоровий перекус у вигляді овочевих салатів - це неодмінна основа меню будь-якої людини, який піклуватися про своє здоров'я. І сьогодні ми поговоримо

Салат з кальмарами і морською капустою
Морська капуста, кальмари - корисні дієтичні морепродукти, які чудово поєднуються в різних салатах. Пропонуємо вашій увазі кілька універсальних

Салат з болгарським перцем
Болгарський перець - смачна і популярна овоч. У ньому містяться вітаміни групи В, С, Р, рослинні волокна, антиоксиданти та інші речовини. Його

Салат з консервованої горбуші
Горбуша - делікатесна риба, яка найчастіше з'являється на наших прилавка в консервованому вигляді. З консервованої горбуші виходять дивовижно смачні